Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možná by si rodičové měli pustit Dětské oči od Ledeckého. CD je vánoční, tak se hodí
Tohle pochopis pozdeji, az budes mit sve deti.
Ze ti bude lito, ze si tve deti na tebe o svatcich neudelaji vubec cas a budou radeji v trapu na lyzich. Mela jsi vzit pritele a stavit se u rodicu doma ted o vikendu. Par dni si na ne udelat cas. To by te nezabilo.
Pokud bych s rodiči neměla dobrý vztah, taky bych k nim nejezdila, ale vyjasnila bych si to s nimi, abych se vyhla těmto scénám + nic neslibovat.
@Janli píše:
Kdy už se zakladatelé diskuzí naučí popsat komplexně celý problém hned v prvním příspěvku? Pak je tu spousta příspěvků naprosto irelevantních a zakladatelka si najednou vzpomene na doplnění informace, která všechno postaví na hlavu…
Taky jsem si rikala… No, jestli ona informace nevznikla tak nejak přirozeně dle reakci ostatnich… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
letos nepřijedu na Vánoce domů a rodiče to nemůžou strávit. Neviděli mě od března. Tyhle Vánoce jedu na lyže s přáteli a přítelem. Byla to rychlá změna plánu, ale tak proč ne? Máma psala, že otec je nas..anej, že jsou mi přednější lyže než-li rodina. Pak mamka začala s výslechem, že proč na lyže když jsem na nich nikdy nestála a odkud seženu obleční na svah a tak podobně. Tak jednoduše, oblečení mám a lyže se dají půjčit. Vzápětí se zase ptala „Přijedeš“? Jako, já nevím čemu nerozumí, ne, nepřijedu. Všichni jsou velice uražení, tak ať jsou.
Zachovala jsem se špatně? Co myslíte?
To musíš vědět ty, zda jsi se zachovala špatně nebo ne. Nebo spíš musíš vědět, jaký z toho máš pocit. Je ti rodičů líto? Jsi na ně naštvaná? Citis úlevu, že s nima nebudeš na Vánoce? Řídit se podle toho, co ti napíšou ostatní, je blbost. Oni píšou hlavně dle svých zkušeností. Spousta lidí si neumí představit, že ne všechny rodiče jsou zlaticka. A co někteří rodiče dovedou a hlavně, jak takoví rodiče dokážou ničit i dospělého člověka (já to znám od tchýně a své babičky). Někdy je pro to dítě prostě nejlepší se co nejvíce odstrihnout.
Edit: A ta mamina reakce mluví za vše. Rozuměla bych tomu, že jim to může být líto, že se na tebe těšili. Ale tahle reakce mi přijde ošklivá. A ohledně toho, že jsme se neviděli tak dlouho, tak si myslím, že stejně jako ty jsi mohla navštívit je, oni mohli navštívit tebe. Stejně jako ty jsi mohla navrhnout, kdy se uvidíte místo Vánoc, mohli to udělat i rodiče. Pokud o ně moc nestojís, tak podle mě by byla normální reakce zjistit, co se stalo a snažit se to napravit a ne dítěti jen nadávat.
Příspěvek upraven 21.12.19 v 12:57
@Anonymní píše:
@maja45 Můj vztah vůči nim dobrý není. Já je vidět nepotřebuji, jsem ráda, že jsem od nich co nejdál.
tak to je všeříkající a pchopitelné že máš jiné plány
Já odešla v 19
. ale já teda na dětství hezké vzpomínky nemám, i ty Vánoce dokázali zkazit ![]()
@Janli píše:
Kdy už se zakladatelé diskuzí naučí popsat komplexně celý problém hned v prvním příspěvku? Pak je tu spousta příspěvků naprosto irelevantních a zakladatelka si najednou vzpomene na doplnění informace, která všechno postaví na hlavu…
No přesně. Jak vedle, kde se šest stran debatuje o tom, jestli tchýně pozvaná na rodinnej oběd může ten oběd taky uvařit, aby pak ze zakladatelky vypadlo, že ji pozvala jenom na kafe ![]()
@lebambule píše:
Taky jsem si rikala… No, jestli ona informace nevznikla tak nejak přirozeně dle reakci ostatnich…
No, tak to je bohužel často taky pravda.
@Anonymní píše:
@maja45 Můj vztah vůči nim dobrý není. Já je vidět nepotřebuji, jsem ráda, že jsem od nich co nejdál.
Tak hned po precteni jsem si to myslela, ze tam budou chladné vztahy…
@Anonymní píše:
@arinecka A jak jim to vysvětlit? Mám to na ně vybalit, že je prostě nechci vidět, že mi ublížili.. nebo jak?
Asi jo hele…at vi na cem jsou…
@ugluk píše:
No přesně. Jak vedle, kde se šest stran debatuje o tom, jestli tchýně pozvaná na rodinnej oběd může ten oběd taky uvařit, aby pak ze zakladatelky vypadlo, že ji pozvala jenom na kafe
Hod odkaz
@Anonymní píše:
@arinecka A jak jim to vysvětlit? Mám to na ně vybalit, že je prostě nechci vidět, že mi ublížili.. nebo jak?
Tohle nemá cenu, trvalo mi hodně dlouho, než jsem k tomuhle kroku došla a efekt to nemělo žádný, vyslechla jsem si, jak jsem nevděčná, že oni mi dali život a já se chovám jako rozmazlený spratek
Měla jsem to udělat jako moji sourozenci, kteří je zkrátka přestali navštěvovat bez nějakého dalšího vysvětlování.
Po tom, jakým způsobem se tady prezentuješ, je dost těžké rozhodnout se, zda oni byli opravdu tak mizerní rodiče a nebo ty tak špatná dcera, že ta jejich kritika byla oprávněná.
To, cos předvedla teď, je na přes držku, i když máte špatné vztahy.
@Šarlota4 píše:
Casto zde ctu “ vanoce nejsou povinnost, udelej si je takove jake chces”. Ale v kazdem druhem prispevku se objevi, ze “rodina ma byt spolu”. Ja to vnimam jako takovy tlak, kdy spoustu lidi by chtelo travit svatky jinak a pro klid v rodine to pretrpi.
Nacez se objevi prispevky typu “ kdyz ti ani rodina nestoji za to, aby ses na chvili ukazal”, proste vydiracka.
Taky mi to tak připadá, raději se prudit v rodinném kruhu než aby si každý udělal tak, jak mu to vyhovuje