Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@91MaM zátka mi do porodu odcházela 3 týdny. Bolesti nejsou, jen prostě odchází.
Nemusí to vůbec nic znamenat ![]()
@LadySi Nu já měla bolesti v noci, ráno když jsem začala fungovat tak dobrý, a kolem 13h jsem našla ten hlen… Jsem z toho celkem vyděšená, ráno jdu k doktoru na kontrolu, tak mu to hned řeknu.
@91MaM tak jak jsi dopadla? mně odešla zátka měsíc před porodem, ale jsou případy, kdy se rodí do druhého dne, záleží na celkovém nálezu, jestli třeba miminko těsně naléhá na poševní vchod a tak ![]()
Mě zátka odchází postupně už asi 3 týdny. Dočetla jsem se, že když ti odpadne, tak do druhého dne to přijde. Ale doktor mi řekl, že to vypadá, že budu ještě přenášet. Jsem 38+3tt, nervózní a protivná z toho čekání…
@berruuska Odešla, ale nic se neděje. Dr mi řek, že to může přijít každým dnem, tak uvidíme
ale už se těším jako blázen ![]()
Mě zátka odešla dopoledne a do půlnoci byla malá na světě. Takže je to opravdu u každého jinak. Držím palce.
Holky asi budu vypadat jako uplna kravka, ale budu rada za neironicke odpovedi, staci mi jedna… Co to je hlenova zatka?
@Anonymní píše:
Holky asi budu vypadat jako uplna kravka, ale budu rada za neironicke odpovedi, staci mi jedna… Co to je hlenova zatka?
Osobně jsem zaregistrovala až u třetího porodu po třetí silné kontrakci, takový hustý hlen, může být průhledný i lehce zbarvený a i s příměsí takových krvavých nitek. Po jeho odchodu se začíná otevírat čípek. Já šla na záchod a našla takový větší kus na prádle a pak i kousek ze mě vypadl. Jsem nechápala, že jsem si toho u prvního a druhého porodu nevšimla, asi jsem nezkoumala mísu tak důkladně ![]()
Da se to prirovnat jakoby k vytoku? Me dr. minuly tyden rekl, ze uz se to pripravuje k porodu, tento tyden mi rekl ze jsem uz otevrena, ale nerekl na kolik, nebo spis ze se oteviram, a kdyz me objednaval na stredu 4.11. tak se zamyslel a rekl, ze asi do te doby jeste rodit nebudu, jsem na konci 38.tt…a jakoby bily „vytok“ mam na pradle dost casto, hodne je to huste, tak nevim jestli to je ta zatka nebo co…
Hlenova zatka je neco, co neprehlednes a nemuzes si to splest. Odpovida presne svemu nazvu - predstav si „spunt z hlenu“ ![]()
To co popisujes zatka nebude. Je to spis jako sopel… omlouvam se za naturalismus… ze me kdyz to vyslo, tak jsem se i lekla ![]()
@Anonymní píše:
Da se to prirovnat jakoby k vytoku? Me dr. minuly tyden rekl, ze uz se to pripravuje k porodu, tento tyden mi rekl ze jsem uz otevrena, ale nerekl na kolik, nebo spis ze se oteviram, a kdyz me objednaval na stredu 4.11. tak se zamyslel a rekl, ze asi do te doby jeste rodit nebudu, jsem na konci 38.tt…a jakoby bily „vytok“ mam na pradle dost casto, hodne je to huste, tak nevim jestli to je ta zatka nebo co…
To nebude zatka. Je to jine nez vytok. Bud v klidu.
Já jsem ze čtyř porodů zaznamenala zátku jen jednou, u třetího. Vylezla jsem z vany a utírala se a na ručníku zůstal véééélký průhledný hlen, na ploše asi 10×10cm, vypadalo to jako medúza ![]()
@Klementyna Tak když už jsme u těch zvířecích připodobnění (nechtěla jsem s tím začínat
), já jsem měla slimáka
![]()
Anonymní: Jak pise Klementyna, zatku nemusíš vůbec zaznamenat. Ale pokud si ji všimneš, budes vědět, že je to ono ![]()