Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak za me, když nekde rve dite zkontroluji, jestli není moje a pokud ne s ulevou si oddychnu a vypinam takze tak:-).
Zajimave je, jak v CR je toto desny problém a všude v cizine cajk a ještě se lidi usmivaji, ze je to dite… a pokud dela srandovni opicarny primo se tim bavi hluk nehluk.
Jinak ty komentare k postizenym detem, co tu jsou mi prijdou uplne mimo misu… proste jsme takovej mirne nesnasenlivej narod, když to tu ctu a to nejen k detem.
@veberun píše:
Tak za me, když nekde rve dite zkontroluji, jestli není moje a pokud ne s ulevou si oddychnu a vypinam takze tak:-).Zajimave je, jak v CR je toto desny problém a všude v cizine cajk a ještě se lidi usmivaji, ze je to dite… a pokud dela srandovni opicarny primo se tim bavi hluk nehluk.
Jinak ty komentare k postizenym detem, co tu jsou mi prijdou uplne mimo misu… proste jsme takovej mirne nesnasenlivej narod, když to tu ctu a to nejen k detem.
Vzhledem k tomu, že nejsi matka, co by si libovala v tom, jak někde děti ječí a připadalo by ti to roztomilé a utišení jídlem ti netrvalo hodinu, snažila jsi se, tak byl pán asi prudič. Takoví jsou taky a není jich málo.
Tak zas nebude všude ticho jak v kostele jen proto, že to někdo chce. Pokud žijeme ve městech, kde je spousta lidí včetně dětí, důchodců, pubošů atd, člověk prostě musí počítat s tím, že se bude muset přizpůsobit, občas to bude ne zrovna jemu příjemné a nebudou děti všude sedět jak zařezané a zticha jen proto, že oni by to tak rádi. Stejně tak nebudou všude sluníčkoví milí důchodci a neřvoucí opilci, neagresivní postarší pánové atd. Pokud chce někdo ticho a klid, musí do lesa, nebo na pustý ostrov.
Nebyla jsi v tiché kavárně, na koncertě vážné hudby, na prohlídce zámku ani jinde, kam není vhodné brát děti.
Taky neokřikuju každého pejskaře a´t mu ten pes u hodpody neštěká, protože mně to vadí, když sedim na zahrádce
, prostě k životu to někdy patří a než si kazit den nějakým pruděním mámy s dětmi, chce to trocha tolerance a od rodičů samozřejmě taky snahu, aby chování dětí nepřekročilo určitou mez.
„Když dítě řve, tak s ním nejdu do míst, kde by obtěžovalo.“ hláška roku
. Stejné, jako ty kecy o autistech, od lidí, kteří by je asi zavřeli do ústavů, nebo kam. Nesnášenlivost mezi lidmi jen kvete.
@veberun Mluvíš mi z duše.. hrozně netolerantní a sobecký národ jsme. Samozřejmě asi by bylo dobré rozeznávat, zda není netolerantní i matka se svým dítětem ke svému okolí, ale některé příspěvky jsou tady vážně přes čáru…že starého psa, který má raka, nenechám celý den výt bolestí v bytě - to chápu, už kvůli utrpení toho psa (psa ale jde utratit). Ovšem řvoucí miminko asi ne.. Tak nevím, jak by si dotyčná představovala, že to „zařídí“. Věta „Jsem-li za něco/někoho odpovědná, je můj problém, jak zařídím, aby věc/tvor neobtěžoval okolí.“ od @zuzouš mi přijde šílená ![]()
@aquawoman píše:
@veberun Mluvíš mi z duše.. hrozně netolerantní a sobecký národ jsme. Samozřejmě asi by bylo dobré rozeznávat, zda není netolerantní i matka se svým dítětem ke svému okolí, ale některé příspěvky jsou tady vážně přes čáru…že starého psa, který má raka, nenechám celý den výt bolestí v bytě - to chápu, už kvůli utrpení toho psa (psa ale jde utratit). Ovšem řvoucí miminko asi ne.. Tak nevím, jak by si dotyčná představovala, že to „zařídí“. Věta „Jsem-li za něco/někoho odpovědná, je můj problém, jak zařídím, aby věc/tvor neobtěžoval okolí.“ od @zuzouš mi přijde šílená
A osudná maminka nepojede se řvoucím dítětem x stanic mhd, ale na nejbližší vystoupí a počká než se dítě uklidní. Nenechá ho dělat hluk v místnosti, ale vezme dítě někam ven, atd.
@aquawoman taky mi přijde že srovnávat dite s autismem a psa s rakovinou je trochu mimo ![]()
@aquawoman přesně, to s tím psem mě rozsekalo. Postižené děti dát do ústavu, aby neobtěžovaly okolí? A co když je jejich rodina nechce dát do ústavu, to se má celá odstěhovat do vzduchoprázdna? Co když to dítě tam ani nemá šanci umístit, což je u autíků docela častý problém, hlavně u těch starších. Vážně by nám, jako společnosti prospělo trochu více pochopení a pokory.
@lucenka píše:
A osudná maminka nepojede se řvoucím dítětem x stanic mhd, ale na nejbližší vystoupí a počká než se dítě uklidní. Nenechá ho dělat hluk v místnosti, ale vezme dítě někam ven, atd.
přesně!
@lucenka píše:
jo, jenze nekdy to jde a nekdy ne. kdyz vim, ze dite je unaveny, pretazeny a potrebuje do postele, jinak se z toho hysteraku nedostanw, tak ho rvouci klidne do toho autobusu nacpu a cirkus holt oreziju. a naprosto chapu, ze to ostatni se.re, me taky, ale v dany na ne sobecky prdim.
pokud jedu na celodenni vylet pro zabavu a dite se sekne a jeci v buse, tak samo vystoupim.
@aquawoman taky je mi nejak blbe z tech komentaru. A samozrejme me mrzi, když moje dite vyvadi, jak divocak a snazim se ho zkrotit.
@Rowena píše:
@aquawoman přesně, to s tím psem mě rozsekalo. Postižené děti dát do ústavu, aby neobtěžovaly okolí? A co když je jejich rodina nechce dát do ústavu, to se má celá odstěhovat do vzduchoprázdna? Co když to dítě tam ani nemá šanci umístit, což je u autíků docela častý problém, hlavně u těch starších. Vážně by nám, jako společnosti prospělo trochu více pochopení a pokory.
proč do ústavu? pokud moje dítě někde něco předvádí, a někdo se nad tím pozastavuje tak mu s klidem řeknu co je za problém. A ten dotyčný už neřekne ani slovo, ono třeba autisti a i jiná onemocnění nejsou vidět. Takže já si u každého „nevychovaného“ dítěte neřeknu, chudinka je nemocné. Ty máš postižené dítě?
Jen dodavam, ze pokud by si nekdo slusne stezoval, tak mu dam zapravdu a omluvim se. pokud tam bude ale nejaka drzka, co zacne sproste nadavat, ze by si dite zaslouzilo pres hubu, tak… jak se do lesa vola…
@Lama Lama tak má mít matka tolik rozumu a nenechat dítě přetáhnout, když ví, jak se chová a musí jet mhd
@Lama Lama píše:
Jen dodavam, ze pokud by si nekdo slusne stezoval, tak mu dam zapravdu a omluvim se. pokud tam bude ale nejaka drzka, co zacne sproste nadavat, ze by si dite zaslouzilo pres hubu, tak… jak se do lesa vola…
tak, mám to stejně. A musím teda říct že vždy se ke mě chovali lidi slušně, takže já taky.