Hluční sousedi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4118
18.3.11 12:38

Já bych se to snažila řešit přímo se sousedkou. Pokud to nejde, tak s domovnicí a na celobarákové schůzi (my ju míváme 1× ročně).
Soused nějakou dobu dělal naschvály a bylo to šílený. Bušit začínal ideálně v neděli 3 minuty před šestou ráno :zed: Končil kolem osmé. A pak pokračoval v dobách, kdy malý děti chodí spát (12-14, 20-21). Nebyl schopnej zajít o patro níž :roll: a vyříkat si to. Pak to obtěžovalo půlku baráku.

• U nás to chtěly řešit sousedky, maminky malých dětí, soused neotevíral. Pak domovník. Nakonec se to vyříkalo na domovní schůzi. Naštěstí.

Mám hlučný děti, snažím se je mírnit, ale kolikrát to moc dobře nejde. Zrovna dneska bych se nedivila, kdyby na nás někdo vletěl. Mája řvala v noci od 11 do 1, Maty začal chvilku před 6 a skončil odchodem do školky :zed:
A s těma špinavejma peřinama. Já zrovna minulý týden málem na sousedku vytřepala rohošku. Prostě jsem hodila rohožku přes balkon a až potom se podívala, jestli tam náhodou někdo nejde :oops:

Příspěvek upraven 18.03.11 v 12:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.3.11 12:41
janca21peta25 píše:
potřebuju poradit no spíš se zeptat kdo je nenormalní. bydlíme v bytě v os vlastnictví a nad náma bydlí paní má 2 děti holku 7let kluka 3roky my máme taky kluka 3 roky jenže od doby kdy se jim narodil malej tak my trpíme asi 2 roky jsem to snášela pořád si říkala že je to normální že řve vzteká se a hystericky ječí jenže nám to maleho budilo celou dobu jsem to ale snašela a pak sem se ji zeptala proč tam dělají takový randal ona do pul noci lozi po bytě dupe jak slon se všim třiska a ona mi na to řekla že to jsou děcka že dělaji kraval a že s tim nic neudělá a pokračovalo to tim že jednou sem si dala přes balkon peřiny a ona mi je polila a nasypala mi na ně hlínu tak to už mě vytočilo když to ještě mě vylila skoro na hlavu tak jsem šla za domovnuici a ta ji to nakazala vyprat čekala jsem 4 dny a stejně mi to vratila špinave smradlave nevyprane tak už jsem se s ni nezabyvala jen když dělala zase večer binec tak jsem bouchala na topení dveře neotevira když bych tam šla no jenže ona zaqčla ještě víc a tet jsme si my přehodili mistnosti aby jsme měli klid na spani a rano v 6 vstane i s dětma a tam kde tet spíme tak tam děcka dělají šílený bordel dupou ječí hadají se snad se i perou. nevím jak to rešit dal budeme mít dfalší mimi a nechci aby se mi furt budilo jen díky tomu že ona se rozhodla že bude dělat naschvaly :cert: .co by jste dělaly.

Pokud to není po 10 hodině, nic s tím nenaděláš, já ten problém vidím z opačné strany (sousedi nad náma sice taky děla binec, psi tady štěkaj taky často a hodně, ale já to prostě beru tak, že bydlím v bytě a ne v rodinný baráku, tak tohle prostě musím přecházet…). Nemyslím si, že by malej dělal extrámní čurbes, jasně, že tady lítá a v chodbě, ložnici a kuchyni koberce nemáme a ani mít nechceme, do obýváku (kde malej je nejvíc) jsme koberec kvuli sousedovi pod náma dali, protože za náma chodil, že malej ho ruší a on se nemůže v klidu koukat na televizi :nevim: Ale ani ten koberec nepomohl a vlítnul na nás znova že „snad jsme se nějak domluvili“, jak kdyby nám na ten koberec ty peníze dal… :-? My to řešíme tak, že v neděli, kdy mu to prej vadí nejvíc, se snažíme být doma co nejmíň… Ale stejně mě to štve, přece jen nájem platíme stejnej, jako on. To, že jemu štěká pes je OK, protože „ten pod nima štěká víc“… A tak, popravdě se těším, až se odstěhujem a plánuju hledat byt v přízemí, protože až budou řádit dva raubíři, nedovedu si představit, jak je budu kočírovat, aby náhodou někoho nerušili. Prostě rok a půl starý dítě ještě neumí chodit tak, aby to nebylo slyšet… 8-o I hrnce jsem už dala „pod zámek“ a v kuchyni má zakázaný kramařit, aby náhodou toho souseda neotravoval, ale popravdě bych byla radši, kdybych byla povaha, které je to fuk, protože bych si ušetřila spoustu okřikování a rovnání malýho… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janca21peta25
18.3.11 12:51
kate02 píše:
janca21peta25 píše:
potřebuju poradit no spíš se zeptat kdo je nenormalní. bydlíme v bytě v os vlastnictví a nad náma bydlí paní má 2 děti holku 7let kluka 3roky my máme taky kluka 3 roky jenže od doby kdy se jim narodil malej tak my trpíme asi 2 roky jsem to snášela pořád si říkala že je to normální že řve vzteká se a hystericky ječí jenže nám to maleho budilo celou dobu jsem to ale snašela a pak sem se ji zeptala proč tam dělají takový randal ona do pul noci lozi po bytě dupe jak slon se všim třiska a ona mi na to řekla že to jsou děcka že dělaji kraval a že s tim nic neudělá a pokračovalo to tim že jednou sem si dala přes balkon peřiny a ona mi je polila a nasypala mi na ně hlínu tak to už mě vytočilo když to ještě mě vylila skoro na hlavu tak jsem šla za domovnuici a ta ji to nakazala vyprat čekala jsem 4 dny a stejně mi to vratila špinave smradlave nevyprane tak už jsem se s ni nezabyvala jen když dělala zase večer binec tak jsem bouchala na topení dveře neotevira když bych tam šla no jenže ona zaqčla ještě víc a tet jsme si my přehodili mistnosti aby jsme měli klid na spani a rano v 6 vstane i s dětma a tam kde tet spíme tak tam děcka dělají šílený bordel dupou ječí hadají se snad se i perou. nevím jak to rešit dal budeme mít dfalší mimi a nechci aby se mi furt budilo jen díky tomu že ona se rozhodla že bude dělat naschvaly :cert: .co by jste dělaly.
Pokud to není po 10 hodině, nic s tím nenaděláš, já ten problém vidím z opačné strany (sousedi nad náma sice taky děla binec, psi tady štěkaj taky často a hodně, ale já to prostě beru tak, že bydlím v bytě a ne v rodinný baráku, tak tohle prostě musím přecházet…). Nemyslím si, že by malej dělal extrámní čurbes, jasně, že tady lítá a v chodbě, ložnici a kuchyni koberce nemáme a ani mít nechceme, do obýváku (kde malej je nejvíc) jsme koberec kvuli sousedovi pod náma dali, protože za náma chodil, že malej ho ruší a on se nemůže v klidu koukat na televizi :nevim: Ale ani ten koberec nepomohl a vlítnul na nás znova že „snad jsme se nějak domluvili“, jak kdyby nám na ten koberec ty peníze dal… :-? My to řešíme tak, že v neděli, kdy mu to prej vadí nejvíc, se snažíme být doma co nejmíň… Ale stejně mě to štve, přece jen nájem platíme stejnej, jako on. To, že jemu štěká pes je OK, protože „ten pod nima štěká víc“… A tak, popravdě se těším, až se odstěhujem a plánuju hledat byt v přízemí, protože až budou řádit dva raubíři, nedovedu si představit, jak je budu kočírovat, aby náhodou někoho nerušili. Prostě rok a půl starý dítě ještě neumí chodit tak, aby to nebylo slyšet… 8-o I hrnce jsem už dala „pod zámek“ a v kuchyni má zakázaný kramařit, aby náhodou toho souseda neotravoval, ale popravdě bych byla radši, kdybych byla povaha, které je to fuk, protože bych si ušetřila spoustu okřikování a rovnání malýho… :roll:

ty mluvíš o dítěti 1,5 roku a já mluvím o dětech 3 roky a 7 let navíc jsme kvuli nim přehodili mistnosti tam kde byl přetím klid je tet ještě větší bordel a náš malý se bojí toho třiskaní je to jako by pořád přesunovala nabytek.a at mi nikdo netvrdí že v 10 večer litaj po bytě děcka to je snad blbost ne?mi nevadí to že sem tam přeletí dítě po patičkách ale ona by se mohla sklidnit ne?

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
18.3.11 12:54

No tak nase dvouatrictvrte leta nema problem litat v 10 hodin vecer, zvlast kdyz se odpoledne vychrape…

Holt je to dan za bydleni v panelaku nebo novostavbe a to ze mas byt v OV ti od blbych sousedu nepomuze…

Bud musis tlacit na domovnici a resit to na domovni schuzi a po desate hodine bych volala policajty za ruseni nocniho klidu - myslim, ze kdyby sousedka parkrat zaplatila pokutu, tak by si to rozmyslela…

Ja a ja bych ji oplacela stejne - vyfoukla bych ji kolecko taky, ale aby jste se naschvaly nedostaly do kolotoce a la Novakovi a Bartackovi :roll:

• Citovat
  • Upravit
8523
18.3.11 13:03

Mně fascinuje, jak tady zakladatelce radíte, aby zavolala policajty.
Přitom se tady docela často zakládaj diskuse z opačný strany, kde ženský píšou, že si sousedi stěžujou na jejich děti, že lítaj po bytě a rušej ostatní.
A většinou se zakladatelky dočkají názoru, jako: vyprdni se na souseda, pošli ho někam, jsou to malý děti, ty prostě rámus dělaj.

Aspoň je vidět, že pohled z druhý strany vypadá jinak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
18.3.11 13:07

Hmm, jen si říkám aby pak sousedka nevolala policajty na vás že vám miminko brečí po 22. hodině :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.3.11 13:17
ty mluvíš o dítěti 1,5 roku a já mluvím o dětech 3 roky a 7 let navíc jsme kvuli nim přehodili mistnosti tam kde byl přetím klid je tet ještě větší bordel a náš malý se bojí toho třiskaní je to jako by pořád přesunovala nabytek.a at mi nikdo netvrdí že v 10 večer litaj po bytě děcka to je snad blbost ne?mi nevadí to že sem tam přeletí dítě po patičkách ale ona by se mohla sklidnit ne?

my měli období, kdy malej byl nejakčnější do 3 do rána, to už je pryč, nebydleli jsme tady, a tam, kde jsme bydleli byly malý děti všude, tak to nikdo neřešil :-D Tady jde spát nejpozději o čtvrt na 11. Podle mě to klidně děti můžou, náš malej, když usne odpoledne, je schopnej do 10 v pohodě vzhůru vydržet…
A rozdíl ve věku to je a není… Resp když se podívám na to, jak se pohybuje většina manželovy rodiny (bydlí v rodinným baráku), tak ti taky dupou všichni. Manžela jsem ze začátku tady pořád upozorňovala, že hrozně dupe (já byla zvyklá chodit tak, aby to nebylo slyšet od mojí mamky :-D ), ti lidi si to kolikrát ani neuvědomí, jak hrozně je to slyšet. Třeba u manželovejch rodičů je slyšet dupání z přízemí v prvním patře toho domku :-D A teď si vem, že se někdo takovej, komu takovej styl chůze připadá normální, nastěhuje do paneláku…
Jinak nemůžu soudit, děti v tomhle věku ještě nemám, takže fakt netuším, jak moc bude řádit Kuba :-) On obecně moc nepláče, nekřičí, jen prostě lítá a sem tam s něčím mrskne o zem no… Navíc když vím, že vedle nás má sousedka ložnici a pod náma ten soused taky, chodím s malým, když se v noci rozeřve, aspoň do obýváku, aby to neměli z první ruky (ale to mi je spíš blbý vůči tý sousedce vedle nás, ta totiž přišla hned jak jsme se nastěhovali a řekla, že ten pokoj je hrozně hlučnej, že tam je všechno slyšet, že to říkala i lidem, co tu bydleli před náma, takže si tam prostě dávám pozor, aby malej neječel víc, než je zdrávo)…
Prostě záleží na toleranci… Mně prostě přijde normální, že v panelákovým bytě skoro v centru města nemám nikdy úplný ticho. Co mě štve mnohem víc, než celý dopoledne vyjící a štěkající psi, bouchání, vrtání atd., je to, když chci v ložnici malýmu otevřít okno a někdo si pod náma zapálí a místo „čerstvýho“ (v rámci možností města) vzduchu tam mám zahuleno… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
18.3.11 13:38
PetraJ píše:
Mně fascinuje, jak tady zakladatelce radíte, aby zavolala policajty.
Přitom se tady docela často zakládaj diskuse z opačný strany, kde ženský píšou, že si sousedi stěžujou na jejich děti, že lítaj po bytě a rušej ostatní.
A většinou se zakladatelky dočkají názoru, jako: vyprdni se na souseda, pošli ho někam, jsou to malý děti, ty prostě rámus dělaj.Aspoň je vidět, že pohled z druhý strany vypadá jinak. :nevim:
:pankac: :pankac: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
398
18.3.11 13:46

Zakladatelko modli se,at mas hodne deti,az se ti narodi druhe a obe povyrostou,at chodi po byte jako mysky a doufam ze to nebudou dva kluci co litaji jak streleni,abys je pak nemusela porad dokolecka okrikovat at chodi pomalu a tise,at nekrici…a oni se sklidni na minutu a pak znova a znova,potom ti nezbyva nez se modlit ze neprijde sousedka a nebo ze na tebe neposlou socialku,policii apod.
A prosim te nepis ze 3 a 7 letak maji mit rozum…vsak to jednou poznas a rada bych vedela jak jim to budes vysvetlovat.
Vysvetluji to porad a mejak ne a ne to pochopit,co delam spatne?Taky jsem byla tak naivni,ze jsem si myslela ze moje deti ne a ono joooo.

Příspěvek upraven 18.03.11 v 14:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
18.3.11 13:50

presne tak,vime vsechny co umeji deti udelat za rnadal,a taky vime ze v byte staci posunout stolicku a hned je to stehovani nabytku,proste taky neomezuj sve deti,a navic i male mimi si brzo zvykne na ruch v baraku ci byte,muj malej spal pri pustene telce a no problemo:)

• Citovat
  • Upravit
18.3.11 13:53

Myslím si, že to je prostě o lidech a pokud ti sousedka bude chtít znepříjemnit život, tak to bude dělat stále a tím, že bys jí to třeba oplácela, jak tu někdo radil, bys na tom byla dle mě ještě hůř, ona by ještě přitvrdila. Je to od ní bezohlednost, sice teda nevím, jak s těma dětma (jestli usměrnit takhle malý nějak jde, ale to pískoviště to bych ji seřvala je to mrcha), ale ty peřiny, kolečko u kočárku, to je prostě sprostý, rozhodně je to schválně. A ty jsi bezradná. Jsem u nás v domě „domovník“ a taky tu máme takové lidi, na které ani domluva ani výhružka nezabírají, ale to je spíš o kouření ve výtahu a rušení nočního klidu, s dětma tu naštěstí problém nemáme. Prostě je to o lidech. A v paneláku obzvlášť. Bohužel :-(
Naše malá byla uřvané miminko, usínala třeba v jednu ve dvě v noci, pak od 5 nanovo, soused se pod náma taky moc nevyspal, ale co jsem mohla dělat? Prostě to bylo takový období, omluvila jsem se mu, ale nic s tím dělat nešlo. Naštěstí to i pochopil a od 3. měsíce už byl klid. A pod náma dvě patra má kamarádka taky občas itálii, je to slyšet až k nám, jak se holka vzteká, oni na sebe vřískají, většinou večer, když jde jejich žabka spát, naše už dávno chrní a oni ještě v půl 10 vyvádí…
Nejlepší by bylo se odstěhovat, měla bys klid. Tak hodně trpělivosti přeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
18.3.11 14:02

Tak já tedy takovou zkušenost mam také a to se sousedi co bydlí pod námi nechali v bytě 3 dny vlčáka a odešli pryč a chodili sem jen v noci tak pes celý den a noc štěkal já těhotná.Tak jsem volala policii a ty to řešili s majitelem a dostali postih ,že pokud se to bude opakovat můžou je vystěhvat byli v podnájmu a od té doby je tam klid.Já mam také malé dítě piští někdy v noci brečí,když ho trápějí zuby a to klidně kolem 1 ráno a nikdo si na nás neztěžoval.Co má člověk dělat s malým miminkem,když mu něco je a nic nepomáhá aby nebrečel prostě nic.Ale všude kolem jsou jen důchodci.My jsme v celém paneláku jediný co mají malé mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
18.3.11 14:04

Jeste k tomu chci dodat na deti ze dupoua tak se vykasli,ale schvalnosti od sousedky si nenech libit,pokud to teda udelala schvalne s tema perinama a nebo ji to doslo az potom ze tam neco muzete mit nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.3.11 15:06

S tema perinama je to tezke ja treba na balkon co je pod nama nevidim.
A nevidim co tam ma a nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janca21peta25
18.3.11 16:25
Karllicka píše:
Zakladatelko modli se,at mas hodne deti,az se ti narodi druhe a obe povyrostou,at chodi po byte jako mysky a doufam ze to nebudou dva kluci co litaji jak streleni,abys je pak nemusela porad dokolecka okrikovat at chodi pomalu a tise,at nekrici…a oni se sklidni na minutu a pak znova a znova,potom ti nezbyva nez se modlit ze neprijde sousedka a nebo ze na tebe neposlou socialku,policii apod.
A prosim te nepis ze 3 a 7 letak maji mit rozum…vsak to jednou poznas a rada bych vedela jak jim to budes vysvetlovat.
Vysvetluji to porad a mejak ne a ne to pochopit,co delam spatne?Taky jsem byla tak naivni,ze jsem si myslela ze moje deti ne a ono joooo.Příspěvek upraven 18.03.11 v 14:07

ja nepišu že maj mit děti rozum ale rodiče ale ty ho teda taky nemáš. je to o toleranci a když mi ona děla naschvaly tak asi to neni muj problem ona si stěžuje že ti nad ni dělaj kraval ale ona děla to same.a nevim jak by bylo tobě kdyby ti tve ditko řvalo že se boji a oni ho furt budi.ale tobě by se to asi libilo a bylo by to v pořadku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová