Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tujky jsou jedina moznost, jinak do dvou metru od spolecneho plotu potrebujeme jejich souhlas na novy plot a ten dvorek je uzky takze by nam tam moc mista nezbylo ![]()
Hlavne jde o malyho, az zacne behat tak staci aby treba zakopnul dotkne se plotu a pes ho bude chtit kousnout, je zly, naseho psa si ohlidame je poslusny, nevim jestli zajit na nejaky urad kvuli bezpecnosti ditete, ze by to nejak zacli resit, protoze tenhle plot je jakoby sousedu a my nanej nesmime sahnout
@begonka píše:
Hlavne jde o malyho, az zacne behat tak staci aby treba zakopnul dotkne se plotu a pes ho bude chtit kousnout, je zly, naseho psa si ohlidame je poslusny, nevim jestli zajit na nejaky urad kvuli bezpecnosti ditete, ze by to nejak zacli resit, protoze tenhle plot je jakoby sousedu a my nanej nesmime sahnout
Zkusila jsem se podívat, jak je to s ploty ohledně zákonů a našla jsem tuto radu:
http://archbla.cz/…it-povoleni/
Takže jestli topíte dřevem, vyskládejte si tam hranici dřeva, případně cihel atd ![]()
Prosím o anonym.
Pode mnou bydlí rodina, dvě děti (tak 4 až 6, let), ale často je u nich těch dětí víc. Asi i od sousedů. Přes den jsem v práci, takže OK, ale o víkendu to bývá peklo. Mám přímo pod okny (jsem v 1.patře) jejich zahradu, kde mají pro děti nainstalovanou trampolínu a celé odpoledne po ní skákají a JEČÍ. Ječí. Když si otevřu okno, je to, jako by mi ječeli přímo v místnosti. Já chápu, že se děti potřebujou vyřádit a vylítat, ale za mého dětství by mi rodiče asi pěkně nafackovali, kdybych takhle vyváděla - vyrostla jsem v paneláku. Řeším to špunty do uší. NIcméně tuhle soused z patra si stěžoval, že sousedi dělají kravál, takže zjevně nejsem jediná, komu to vadí. Akorát se bojím si s nimi jít promluvit. Je to taková rodina typu Homolkovi a nepůsobí vůbec sympaticky, tipla bych si, že by mohli začít dělat naschvály a o to fakt nestojím.
A taky se s nikým nechci hádat a nechci působit dojmem, že jim kecám do výchovy. Sama mám z dětství spoustu vzpomínek na to, jak si sousedi stěžovali třeba na nás jako malý a pro rodiče to příjemný fakt nebylo. Navíc oni ten byt nejspíš vlastní a já jsem v nájmu. A ta zahrada je taky jejich.
Přestěhovat se kvůli nim nehodlám. Když je zima a děti nejsou venku a nikde nic neječí, bydlí se tam dobře.
Má někdo podobnou zkušenost?
Jak byste to řešili vy? Ptám se spíš - kde končí moje práva a kde jejich, na co mám právo si stěžovat?
Nechci ani vyznít jako prudič, kterýmu všechno vadí
Ten kravál je leckdy neúnosnej, třeba když si o víkendu chci odpočinout a mít ticho, je to kolikrát slyšet i přes okno. Co byste radili? ![]()
@begonka No počkej, jakej souhlas? Když si uděláte plot na svém pozemku, žadný souhlas nepotřebujete. A na to, abyste vedle současného plotu vysázeli nahusto tůjky, už tuplem ne