Hluční sousedi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
janca21peta25
18.3.11 16:27
marra píše:
presne tak,vime vsechny co umeji deti udelat za rnadal,a taky vime ze v byte staci posunout stolicku a hned je to stehovani nabytku,proste taky neomezuj sve deti,a navic i male mimi si brzo zvykne na ruch v baraku ci byte,muj malej spal pri pustene telce a no problemo:)

tak nas maly si nezvykl 3 roky rozdil je sunout židli a rozdil je 4 hodiny v kuse něco šibovat

• Citovat
  • Upravit
398
18.3.11 16:34
janca21peta25 píše:
Karllicka píše:
Zakladatelko modli se,at mas hodne deti,az se ti narodi druhe a obe povyrostou,at chodi po byte jako mysky a doufam ze to nebudou dva kluci co litaji jak streleni,abys je pak nemusela porad dokolecka okrikovat at chodi pomalu a tise,at nekrici…a oni se sklidni na minutu a pak znova a znova,potom ti nezbyva nez se modlit ze neprijde sousedka a nebo ze na tebe neposlou socialku,policii apod.
A prosim te nepis ze 3 a 7 letak maji mit rozum…vsak to jednou poznas a rada bych vedela jak jim to budes vysvetlovat.
Vysvetluji to porad a mejak ne a ne to pochopit,co delam spatne?Taky jsem byla tak naivni,ze jsem si myslela ze moje deti ne a ono joooo.
ja nepišu že maj mit děti rozum ale rodiče ale ty ho teda taky nemáš. je to o toleranci a když mi ona děla naschvaly tak asi to neni muj problem ona si stěžuje že ti nad ni dělaj kraval ale ona děla to same.a nevim jak by bylo tobě kdyby ti tve ditko řvalo že se boji a oni ho furt budi.ale tobě by se to asi libilo a bylo by to v pořadku.

Proc bych nemela rozum?Ja svoje deti porad okrikuji at nedupou,at se ztisi,to bych jich ale musela asi zamordovat aby to pomohlo!A timto koncim nekomu uz neco vysvetlovat.Pripadam si jako by mi delalo radost ze tu moje deti nekomu dupou na hlavu(asi schvalne co)a nebo kdyz se triletak rozerve tak ze ma na hodinu vystarany.Holka,ne kazdej ma takove hodne ditko jako mas ty :lol:

Příspěvek upraven 18.03.11 v 16:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janca21peta25
18.3.11 16:34
Haňulka žabulka píše:
Myslím si, že to je prostě o lidech a pokud ti sousedka bude chtít znepříjemnit život, tak to bude dělat stále a tím, že bys jí to třeba oplácela, jak tu někdo radil, bys na tom byla dle mě ještě hůř, ona by ještě přitvrdila. Je to od ní bezohlednost, sice teda nevím, jak s těma dětma (jestli usměrnit takhle malý nějak jde, ale to pískoviště to bych ji seřvala je to mrcha), ale ty peřiny, kolečko u kočárku, to je prostě sprostý, rozhodně je to schválně. A ty jsi bezradná. Jsem u nás v domě „domovník“ a taky tu máme takové lidi, na které ani domluva ani výhružka nezabírají, ale to je spíš o kouření ve výtahu a rušení nočního klidu, s dětma tu naštěstí problém nemáme. Prostě je to o lidech. A v paneláku obzvlášť. Bohužel :-(
Naše malá byla uřvané miminko, usínala třeba v jednu ve dvě v noci, pak od 5 nanovo, soused se pod náma taky moc nevyspal, ale co jsem mohla dělat? Prostě to bylo takový období, omluvila jsem se mu, ale nic s tím dělat nešlo. Naštěstí to i pochopil a od 3. měsíce už byl klid. A pod náma dvě patra má kamarádka taky občas itálii, je to slyšet až k nám, jak se holka vzteká, oni na sebe vřískají, většinou večer, když jde jejich žabka spát, naše už dávno chrní a oni ještě v půl 10 vyvádí…
Nejlepší by bylo se odstěhovat, měla bys klid. Tak hodně trpělivosti přeji.

konečně někdo kdo si to asi přečetl všechno.ono se da pochopit že male mimi řve v noci i přes den ale už se neda pochopit přístup maminky ktera řekne to je normalni zvykni si.myslím že by to kdyby to bylo opačně tak by asi ji to taky nebylo příjemne.

• Citovat
  • Upravit
janca21peta25
18.3.11 16:39
Karllicka píše:
janca21peta25 píše:
Karllicka píše:
Zakladatelko modli se,at mas hodne deti,az se ti narodi druhe a obe povyrostou,at chodi po byte jako mysky a doufam ze to nebudou dva kluci co litaji jak streleni,abys je pak nemusela porad dokolecka okrikovat at chodi pomalu a tise,at nekrici…a oni se sklidni na minutu a pak znova a znova,potom ti nezbyva nez se modlit ze neprijde sousedka a nebo ze na tebe neposlou socialku,policii apod.
A prosim te nepis ze 3 a 7 letak maji mit rozum…vsak to jednou poznas a rada bych vedela jak jim to budes vysvetlovat.
Vysvetluji to porad a mejak ne a ne to pochopit,co delam spatne?Taky jsem byla tak naivni,ze jsem si myslela ze moje deti ne a ono joooo.
ja nepišu že maj mit děti rozum ale rodiče ale ty ho teda taky nemáš. je to o toleranci a když mi ona děla naschvaly tak asi to neni muj problem ona si stěžuje že ti nad ni dělaj kraval ale ona děla to same.a nevim jak by bylo tobě kdyby ti tve ditko řvalo že se boji a oni ho furt budi.ale tobě by se to asi libilo a bylo by to v pořadku.

Proc bych nemela rozum?Ja svoje deti porad okrikuji at nedupou,at se ztisi,to bych jich ale musela asi zamordovat aby to pomohlo!A timto koncim nekomu uz neco vysvetlovat.Pripadam si jako by mi delalo radost ze tu moje deti nekomu dupou na hlavu(asi schvalne co)a nebo kdyz se triletak rozerve tak ze ma na hodinu vystarany.Holka,ne kazdej ma takove hodne ditko jako mas ty :lol:

Příspěvek upraven 18.03.11 v 16:35

já jsem neřekla že mám hodne ditko ale myslím si prostě že je chyba v mamince kdyby jsi si to přečetla všechno tak pochopíš že to není jen o tom dupaní a ječení. když k nam příjde navštěva tak se taky všichni ptaj to je normalní?ty ses ještě nazblaznila atd. skus se zamyslet jak by bylo tobě na mem mistě.ale asi bys to neřešila co.

• Citovat
  • Upravit
7257
18.3.11 16:46

mě to teda zas až tak normální nepřijde. já mám ročního prcka a když začne něčim hodně mlátit o plovoucí podlahu tak ho nechám si 2krát bouchnout, ale pak ho něčim prostě zabavim. myslim si, že soused pod námi to prostě poslouchat nemusí. a říkat, že děti bordel dělají, ano to je pravda, ale v snesitelný míře. Kdo takovej každodení randál od sousedů nepoznal tak opravdu neví o čem mluví. Toť můj názor. I děti a ještě ke všemu když už jsou odrostlé se můžou učit slušnosti a toleranci. Když 3-4 letému dítěti řeknu ať nedělá takovej hluk už by měl mít rozum a mámu poslechnout. Kamarádka má 3,5 letou holku a ta poslouchá na slovo. samozřejmě je to taky kvítko, ale když začne v osm večer dělat hluk tak ji okřiknou a je potichu. Soused je taky jen člověk a chce mít svůj klid :mrgreen: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
18.3.11 16:46

Ale jo resila,pokud by to bylo neusnosny a ze strany rodicu nezajem a rodice by tam se vseckym triskali a nebrali ohledy tak jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janca21peta25
18.3.11 16:47

k těm peřinám byl to vyložený naschvál protože šla kolem balkonu divala se na mě jak je tam davam a pak šla zalívat. jo a co by jste teda řekly na to že dětem da v lete na balkon bazenek a děti mi lejou kyble s vodou na hlavy na balkon prostě všude a ona když ho chce vylít tak taky. Je tady krásně poznat ktere z vás jsou stejně bezohledne jako má sousedka :lol: tak a tet mužete psat jak sem blba že mi vše vadi.

• Citovat
  • Upravit
398
18.3.11 16:50

Taky nenecham svoje ditko aby triskalo,kdyz ma hyst.zachvat a rve a zacne dupat do zeme tak jdu za nim a nedovolim aby dal dupalo.Kdyz se v noci probudi a rve tak jdem do mistnosti tam kde druzi pod nami nespi a maji treba obyvak.Ucim je aby se chovali slusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
18.3.11 16:52
janca21peta25 píše:
k těm peřinám byl to vyložený naschvál protože šla kolem balkonu divala se na mě jak je tam davam a pak šla zalívat. jo a co by jste teda řekly na to že dětem da v lete na balkon bazenek a děti mi lejou kyble s vodou na hlavy na balkon prostě všude a ona když ho chce vylít tak taky. Je tady krásně poznat ktere z vás jsou stejně bezohledne jako má sousedka :lol: tak a tet mužete psat jak sem blba že mi vše vadi.

A to myslis koho ze je tady stejne bezohledny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
18.3.11 17:09

Zakladatelko, je to sice nepříjemné, ale nechápu, jak to chceš vyřešit zrovna tady. To je prostě daň za to, že bydlíte v bytě. Co ty víš, až budeš mít třeba další dítě, tak si někdo takový, jako ty, zase přijde tady postěžovat na tebe. Já mám dvě holky a ta starší je pěkné torpédo, které neumí normálně chodit, ale stále pobíhá a má hodně výrazný hlas, a pokud bychom bydleli v bytě, tak věřím tomu, že mě tu někdo podobný pěkně vynese v kopytech :-) . Já bych ji musela celý den okřikovat, at je ticho, at nedupe, at si hraje trošku víc potichu. Jako to bych nedělala nic jiného :roll: . Neznáme tvoji sousedku a třeba se taky snaží děti okřikovat (ty to třeba ani nevíš), ale asi to moc nepomáhá. Jako vážně nevím, jak ti tady kdo může poradit. Snad jedině, přestěhuj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek7
3.6.11 11:29

My máme řadový domek. Vedle se nastěhovali noví sousedé a mají 4 leté dítě. Vše je slyšet, jak se baví, jak si pouští hudbu, jak usedají ke stolu atd.(o sousedech z druhé strany ani nevím). Fajn, už jsem si zvykla, ale jejich dítko je tak hlučné, že se nám třese podlaha v celém baráku i s okny. Nepřeháním. Za ty 3 roky jsem u nich byla 2×. Vždy velice slušně s otázkou, jestli by se s tím nedalo něco udělat, protože o víkendu v 6 ráno vstávat nemusím (takto to řečeno nebylo, řekla jsem je 6 ráno). Bylo mi odpovězeno, že ne a zabouchli mi dveře před nosem. I šla jsem podruhé, po několika denním randálu, kdy několik hodin neslyšíte nic jiného než bum bum bum a nikam se před tím neschováte. Jdu slušně a s úsměvem. Výsledek byl ten, že ona si je toho plně vědoma a zabouchla mi dveře před nosem. Potřebuju se učit a myslím, že uznáte, že po tom, co jsem to vydržela několik dní, jsem již byla oprávněna se alespoň pokusit o změnu stavu. Chápu, že dítě potřebuje prostor, že se potřebuje vyřádit. Ale nezlobte se na mne, nemohu dítěti dovolit vše a nechat ho dělat vše. To až dítě bude v pubertě a bude si nahlas pouštět hudbu, tak s tím také nebudou moci nic udělat, protože je to dítě? Alespoň že i přes reakci paní sousedky, se kterou se nechci nijak hádat, ji děkuji a až ji potkám, poděkuji, že se randál omezil.
Proč to tu ale píši. Když jeden soused přijde za druhým slušně a vklidu se s ním snaží promluvit, oslovený soused vyletí jako čert a okamžitě zapne mod útoku. Proč? Ona byla vyloženě drzá. Ale už nepochopí, že jejich dítě není moje dítě a nebylo mým rozhodnutím, že si ho oni pořídili. Četla jsem diskusi, kde si maminky stěžují na sousedy, že ti si stěžují na jjeich děti a byla hodně drsná. Snažím se pochopit sousedy, ale oni se nesnaží pochopit mne. Kdybych za nimi měla chodit kvůli každému zvuku, tak u nich bydlím. Sama se snažím nedělat hluk, i když je mi jasné, že přes všechnu snahu se něco holt nese (hudbu do sluchátek, tv na minimum, mejdany nepořádám, návštěvy nezvu, neběhám po bytě a neskáču přes kozu…), ale kdybych se měla vyrovnat sousedům, pak bych musela pořádat asi malou techno party.

• Citovat
  • Upravit
5529
13.10.11 13:14
janca21peta25 píše:
k těm peřinám byl to vyložený naschvál protože šla kolem balkonu divala se na mě jak je tam davam a pak šla zalívat. jo a co by jste teda řekly na to že dětem da v lete na balkon bazenek a děti mi lejou kyble s vodou na hlavy na balkon prostě všude a ona když ho chce vylít tak taky. Je tady krásně poznat ktere z vás jsou stejně bezohledne jako má sousedka :lol: tak a tet mužete psat jak sem blba že mi vše vadi.

ahoj JANI
uz se divam, podle datumu, ze „problem“ je starsiho data, ale i tak
je to presne tak, ze syty hladovemu neveri, kdo nezazil hlucne sousedy, nevi o cem mluvi
prave mam takove hlucne sousedy nad nami, mam maleho chlapecka, 4 roky a jsem velmi tlerantni, vim, ze dite je dite, nemuze po byte letat a mit v puse roubik, ale jakmile maly vezme mic, ma zakazano , ten je na ven, ne na bouchani vevnitr, zadne dupani a kriceni, je maly chapu ho, on to jeste nechape, ze „veci a hrani“ nekdy delaji ramu, ale od toho jsem ja, abych to mirnila, nebot ctim sousedy a vim diky tem nahore, jak to to neprijemne a na zblazneni
a oni mi take delaji naschvaly, jsem se za „stezovatelku“, ale kdyz se ostatni boji a to si na ne take stezuji
a jeste ta jejich arogantnost , je to o lidske ohleduplnosti a hlavne toleranci, ne jim je to jedno, oni mi reknou, ze ja obtezuji je, ze si stezuji a pritom nervu a jsem prijemna i to mi vytkli, ze maji dost moji slusnosti, chapes to??
samozrejme, ze kazdy obcas bouchne, neco mu spadne, triskne dverma, ale je to obcas, je to v unosne mire, preci jenom je to panelak, ale opacne chovani, kdy mi nekdo rika, ze pres den si muze delat co chce, je podle mne jenom BEZOHLEDNOST
preji ti, at se sousedi odstehuji, nebot takove ty rady, dej si spunty do usi a nebo se odstehuj, kazdy na to nema penize, nebo nechce, proc kvuli netolerantnim sousedum se mam stehovat ja ??
kdyby byla na obou stranach slusna domluva a jak opet rikam ta ochota a toleranci si vzajemne vyjit vstric, bylo by to oto snazsi
preji ti hodne stesti, necetla jsem to zde cele, preji pevne nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5529
13.10.11 13:24

tlerantni............je tolerantni :-P :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5529
13.10.11 13:31

holky je to fakt o toleranci jeden k druhemu a na domluve, predtim jsem bydlela uplne navrchu v panelaku a sousedka prisla jednou, ze je „rachot“, omluvila jsem se a rekla ji, mam male dite, jak tady uz nekdo psal „take takove torpedko“, ale domluvili jsme se, kdyz to bude pro ni v neunosne mire, at prijde a se vzdy domluvime, fungovalo to......uz nikdy neprisla, ale klidne mohla, slo to bez kriku a naschvalu, o to vic ted nechapu, kdyz jdu slusne poprosti ty nademnou o trosku klidu ve 2 v noci, skoro kazdy den, je jim okolo 20ti a deti nemaji, to nevadi, mne vadi ta bezohlednost, kouri si tam travu a smeji se, proc ne, ale ve 2 nebo ve 3 rany skoro porad, navstevy, opet, proc ne, ale trosku tolerance
kdyz jsem se sem nastehovla, sla jsem k sousedce, ze budeme vrtat atd, at se nezlobi a kdyby ji to vadilo, at prijde, usmala se a rekla vporadku, ptala jsem se ji, jestli nejsme hlucni a ona rekla, ze o nas ani nevi, kdyz jsme doma, ze jsme „jak mysicky“
uz se opakuji, uplne ticho byt nemuze, to preci chapu, ale neustaly rachot taky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5529
13.10.11 13:42
budulinek7 píše:
My máme řadový domek. Vedle se nastěhovali noví sousedé a mají 4 leté dítě. Vše je slyšet, jak se baví, jak si pouští hudbu, jak usedají ke stolu atd.(o sousedech z druhé strany ani nevím). Fajn, už jsem si zvykla, ale jejich dítko je tak hlučné, že se nám třese podlaha v celém baráku i s okny. Nepřeháním. Za ty 3 roky jsem u nich byla 2×. Vždy velice slušně s otázkou, jestli by se s tím nedalo něco udělat, protože o víkendu v 6 ráno vstávat nemusím (takto to řečeno nebylo, řekla jsem je 6 ráno). Bylo mi odpovězeno, že ne a zabouchli mi dveře před nosem. I šla jsem podruhé, po několika denním randálu, kdy několik hodin neslyšíte nic jiného než bum bum bum a nikam se před tím neschováte. Jdu slušně a s úsměvem. Výsledek byl ten, že ona si je toho plně vědoma a zabouchla mi dveře před nosem. Potřebuju se učit a myslím, že uznáte, že po tom, co jsem to vydržela několik dní, jsem již byla oprávněna se alespoň pokusit o změnu stavu. Chápu, že dítě potřebuje prostor, že se potřebuje vyřádit. Ale nezlobte se na mne, nemohu dítěti dovolit vše a nechat ho dělat vše. To až dítě bude v pubertě a bude si nahlas pouštět hudbu, tak s tím také nebudou moci nic udělat, protože je to dítě? Alespoň že i přes reakci paní sousedky, se kterou se nechci nijak hádat, ji děkuji a až ji potkám, poděkuji, že se randál omezil.
Proč to tu ale píši. Když jeden soused přijde za druhým slušně a vklidu se s ním snaží promluvit, oslovený soused vyletí jako čert a okamžitě zapne mod útoku. Proč? Ona byla vyloženě drzá. Ale už nepochopí, že jejich dítě není moje dítě a nebylo mým rozhodnutím, že si ho oni pořídili. Četla jsem diskusi, kde si maminky stěžují na sousedy, že ti si stěžují na jjeich děti a byla hodně drsná. Snažím se pochopit sousedy, ale oni se nesnaží pochopit mne. Kdybych za nimi měla chodit kvůli každému zvuku, tak u nich bydlím. Sama se snažím nedělat hluk, i když je mi jasné, že přes všechnu snahu se něco holt nese (hudbu do sluchátek, tv na minimum, mejdany nepořádám, návštěvy nezvu, neběhám po bytě a neskáču přes kozu…), ale kdybych se měla vyrovnat sousedům, pak bych musela pořádat asi malou techno party.
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová