Hluční sousedi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.10.11 13:47

Souhlas, lidé si nevidí do huby. Neohleduplně dělají bordel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5529
13.10.11 13:53
Pavla Nováková píše:
Souhlas, lidé si nevidí do huby. Neohleduplně dělají bordel.

PAVLI
diky :hug: :hug:
jsi krasne ohleduplna :palec: :palec:
chci te za sousedku :-P :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5529
13.10.11 14:00

dali bychom si kaficko, jednou holt „bouchnes“ ty a jednou ja, ale slusne se domluvime a budeme vsichni spokojeni a stastni :-P :palec:
jj, nevidi si do „pusy“ nekteri sousede, nejake hranice byt musi, kdyz uz se bydli v panelaku, ale.......je to porad dokola.......
potvrzuji, ze nejhorsi srazka je „s blbcem“
vsem HODNE STESTI
PAVLI Tobe jeste jednou diky :huban: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.12 20:13

Dobrý večer,
jdu se poradit a vypovídat. Raději anonymně, protože se do netýká jen mě.
Moje mamka bydlí v rodinném domě se zahradou ve starší zástavbě (cca 35 - 45 let staré domy). Bydlí tu jen ti, co domy postavili, případně jejich děti, vnoučata a už i pravnoučata, takže se všichni mezi sebou známe. Všechno bylo fajn až do doby, kdy se sem vrátil syn mamčiných sousedů. Je mu ke 30 a je to frajírek, co má všechno na háku. Od toho dne je u nich na zahradě nikdy nekončící mejdan. Každý víkend mají od rána do večera návštěvy, auta stojí na silnici (i před mamčinými vrátky, tak mám kolikrát problém projet kočárem k ní), pouští si hlasitě hudbu, neustále řvou a sprostě si nadávají. Do toho mají 4 psy (2 gaučáky a 2 pitbuly, co sem tam vezmou kramle k mamce na zahradu), co pořád štěkají (hlavně když si sedneme na zahradu, tak jsou u plotu a řvou jak pominutí). Pokud neřvou, tak mají motorky (plus minibyke) a soused se tím viditelně předvádí, tak jezdí po silnici před domem, kde má mamka terasu a všechna okna.
Takže na zahradě rachot, na terase rachot, doma rachot. Jediné řešení je zavřít okna a sedět doma, což je v tomto počasí dost vražedné řešení. Trávím u mamky víkendy i s malým synem. Ostatní sousedi jak vidí kočárek, tak jsou ticho, uklízí sekačky a čekají až se prcek probudí (což je luxus, který bych ani nevyžadovala, ale oni mají stejně starou pravnučku). Oni vidí kočárek a někdy mi přijde, že to je signál pro hluk (sekačka, motorka, hudba…). Bohužel řešení není ani to, abych šla domů, protože bydlím kousek a na motorkách jezdí kolem nás taky (dnes těsně po obědě minimálně hodinu v kuse :zed: )
Mamka o tom mluvila se sousedkou, ale ta viditelně na syna už nestačí (byla jsem svědkem toho, jak ji syn poslal do p. dele, že tomu h. vno rozumí - poprosila ho, jestli by trošku neztišil hudbu)…
Mají taky malé dítě a další na cestě, o výchově a přístupu k dětem se zmiňovat nebudu, ale když dítě potřebuje spát, tak je s babičkou zavřené doma…
Mátě nějaký nápad nebo tip jak na ně?

• Citovat
  • Upravit
1348
24.6.12 20:23

Já myslím, že jediné možné řešení by bylo volat na ně neustále policii, že ruší hlukem. Protože dohoda nebude evidentně možná. Pak bych se obrátila o pomoc i na starostu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
24.6.12 20:26

V noci bych po 22hod klidně neustále volala policajty a pokud máš manžela vazbu, poslala bych mu vysvětlit, jak se to má se spánkdem vašeho dítěte a jinak? co takhle jim večer vypustit pneumatiky. Pokud venku stojí auta a vy nemůžete z branky, opět bych volala policajty, a hlasité řvaní - co jim takhle pouštět nahlas dechovku? :mrgreen:… hlavně se nenechat zastrašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.12 20:26
@janusska píše:
Já myslím, že jediné možné řešení by bylo volat na ně neustále policii, že ruší hlukem. Protože dohoda nebude evidentně možná. Pak bych se obrátila o pomoc i na starostu.

Obávám se, že na policii nikdo nepůjde s ohledem na jeho rodiče.
Ale štve to všechny okolo. Horší je jak mají bazén a dítě, tak všichni jezdí k nim. A občas mi to přijde jako podivné existence…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.12 20:30
@ynax píše:
V noci bych po 22hod klidně neustále volala policajty a pokud máš manžela vazbu, poslala bych mu vysvětlit, jak se to má se spánkdem vašeho dítěte a jinak? co takhle jim večer vypustit pneumatiky. Pokud venku stojí auta a vy nemůžete z branky, opět bych volala policajty, a hlasité řvaní - co jim takhle pouštět nahlas dechovku? :mrgreen:… hlavně se nenechat zastrašit.

Tak po 22. hodině už jsem doma a na motorce už nejezdí…
Hluk je jen přes den, ale od rána do večera a je to fakt únavný. Dneska byl klid, tak jsme se tam přesunuli, za 10 minut tam všichni naběhli i s návštěvou, tak jsme se s mamkou sebraly a šly na terasu. Seděly jsme tam tak 10 minut a vytáhli motorku :zed: Tak jsme vzaly kočár a šly do parku…
Jinak auto se mi jim povedlo pěkně odřít kočárem a i jsem párkrát nadávala (hodně sprostě a hlasitě) v době, kdy měli otevřená okna. Týden tam nestáli…

• Citovat
  • Upravit
18305
24.6.12 20:32

No pak asi jediná varianta je partička 4-5 urostlých Ukrajinců a „ruční domluva“. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
24.6.12 20:34
@Anonymní píše:
Obávám se, že na policii nikdo nepůjde s ohledem na jeho rodiče.
Ale štve to všechny okolo. Horší je jak mají bazén a dítě, tak všichni jezdí k nim. A občas mi to přijde jako podivné existence…

Ale tak zase pokud si s ním už ani rodiče nevědí rady, tak by to třeba sami přivítali, kdyby se něco začalo dít. Určitě je to i jim samotným nepříjemný, když takhle ruší vás ostatní.

My jsme tedy neřešili přímo hlučný sousedy, ale jejich psa (rotvajler), který tu běhal volně. X-krát jsme s nimi mluvili, že je to nepřípustný, když tu máme děti. Nic nepomohlo a prokousává se k nám plotem. Až jsme to začali řešit právě se starostou a policií. A rázem měli plot s el. ohradníkem. Ono je to podle mne i třeba o tom, že si o vás soused myslí, že si netroufnete něco udělat. Já bych tu policii volala, bez ohledu na jeho rodiče. Je to sice krutý, ale nenecháte se přece omezovat nějakým bezohledným floutkem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.12 20:38
@Jura007 píše:
No pak asi jediná varianta je partička 4-5 urostlých Ukrajinců a „ruční domluva“. :nevim:

Taky to tak vidím :lol:

Blbý je, že je to ten typ lidí, co všechny obtěžují, ale jak se jim oplatí stejnou mincí, tak si přijdou stěžovat.
Kolem všech plotů si vysázeli tůje, aby je nikdo neviděl (do této doby to tu byl jev nevídaný).
Pořád tajně doufám, že se to změní po narození dítěte (starší dítě tu je jen na víkendy, jinak je s matkou)…

• Citovat
  • Upravit
18305
24.6.12 20:39

Cena za jednorázovou domluvu, co jsem tak slyšel, se pohybuje v desítkách tisíc korun, asi jako provize realitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.12 20:49

@janusska to by musela moje mamka a ta do toho nepůjde, protože sousedka je kamarádka a ona na syna prostě „trpí“. Je to její miláček…
Já se i bojím nechávat u ní kluka na terase, protože pořád hrozí návštěva pesanů…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.12 20:50

Ahoj, taky máme příšerný sousedy, mají přilepené sezení ke zdi našeho domku a paní na tom betoně štípá dříví, nám to pak duní přes celej barák. Když sme ji slušně poprosili, jestli by neštípala dříví na špalku někde dál, tak řekla že to není její problém ale náš :cert: Tedˇ přes léto k ní chodí vnoučata a jak jsou na zahradě, tak vřískají a vřískají, takže zalízáme dom a zavíráme okna :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.12 21:06
@Anonymní píše:
Ahoj, taky máme příšerný sousedy, mají přilepené sezení ke zdi našeho domku a paní na tom betoně štípá dříví, nám to pak duní přes celej barák. Když sme ji slušně poprosili, jestli by neštípala dříví na špalku někde dál, tak řekla že to není její problém ale náš :cert: Tedˇ přes léto k ní chodí vnoučata a jak jsou na zahradě, tak vřískají a vřískají, takže zalízáme dom a zavíráme okna :zed:

Tak vřískající děti se dají ještě pochopit (taky nám tam prcek řve a až bude starší, tak bude určitě i vřískat). Ale dospělí by mohli mít rozum a třeba to omezit na kus zahrady a část dne. Osobně jsem dneska víc zničená z toho kraválu od nich než z toho vedra…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová