Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
derida taky chaos - ja te teda uklidnuju, ale sama jsem z tech pauz uz taky na prasky. Obvykle se teda min hybe dopoledne - to zase spim ja (po utrousi) tak do deseti, pak se probudim s tvrdym brichem. Vcera jsem chudaka Kosteje po dvouhodinove pauze stouchala a neprobudil se - jsem se uklidnovala ze 2 hodiny nejsou nic ..ale cekala jsem na kopance jak na smilovani.
pak dostal skytavku a to Koucky psal, ze je znamka dobreho stavu plodu ![]()
jo jeste taky prej nezalezi na intenzite,ale frekvenci - tim se taky utesuju. Nekdy dela veletoce, jindy sem tam tukne.
ja zase resim, jestli se vyprovokovane pohyby taky pocitaji. prece jen to dite by se melo hejbat samo od sebe, ne?
deri co ty cekas, uz to vis?
tak u mě to samé, někdy pohyby cítím furt, dokonce i vidím a dneska má zase nějakej spací den, protože mě občas sem tak štouchne a to je vše. Tak furt řeším, jestli mu třeba něco není. Tak jsem aspon ráda, že to má někdo podobné jako já. Se můžu třošku uklidnit. Já už kvůli tomu začala večer jíst i sladké, prej by to mělo pomoct, no nevím, nějak to u mě nefunguje.
Na me zase nefunguje to hluboke dychani do bricha. sladke ani nevim, spis taky ne.
už 1O minut dýchám
, ale taky nic. Asi prcek chrní. Ještě se uklidnuju, že je třeba po mně, já můžu prospat celej den.
Jeste se pritom ma lezet na zadech. Ale na kostěje to taky nezabira.
Vyuzivam chvilky, kdy draha polovicka odesla vencit cokly, jinak by me od kompu vyhodil a nacpal me zpatky do pelechu. Me to taaaaaaak neba, ale je to horsi a Koutskemu mozna verim, ze lezeni nema vliv na predcasny porod, ale uz neverim, ze to nema vliv na kontrakce. Po te pitome prochazce jich mam moc. Ani to doma nesmim nahlas priznat, protoze uz by me vezl do spitalu.
Pry pohyby provokuje i lezeni na levem boku. Nevim, me prijde, ze se hemzi skoro furt. Partner mi zakazuje do nasi cuzy stouchat, iracionalne se boji, ze ji stouchne do ksichtu nebo co, pritom ma ven jasne vystrcenej zadek.
Pudli, v ty diskuzi o antiperspirantech ses teda moc neodvazala, neber uz to homeo? Kazdopadne poucne to bylo ![]()
Opatrujte se, jdu se zas zahrabat do perin, nez me ten muj bambula nacape.
Je Pudlo, gratuluju k tretimu trimestru. Ja chci taky
. Ja mam celej vikend novej duvod k obavam. Mam asi nejakou chripajznu, klasika, teploty teda nemam, ale stejne mam strach, ze mam listeriozu. Dalsi zarez na seznamu vsech moznych komplikaci, ktery muzu v tehu mit. Jeste mam taky tlak na rozhrani 140/90, tak jeste mailnko resim hypertenzi. Boze, ja jsem zvedava, co jeste bude.
Jeste jsem se vas chtela zeptat holky, kdyz tehotenstvi podle UTZ vychazi cca o tyden vic nez ms, jak to berete? Ja jsem podle ms 22tt, podle UTZ 23tt. Co je smerodatnejsi? Diky moc a hezkej vecer.
Pudlo, tak ty už třetí trimestr, jo? Já zase druhej ![]()
Smillo- říká se že UZV je směrodatnější, ale nakonec to může být stejně úplně jinak
Ale já počítám dle UZV ![]()
Jo Kamis, tak aby ti to nebylo lito, tak gratuluju k II. trimestru
.
Kami taky gratuluju, pravdepodobnost potratu klesa temer na nulu
Smilla smerodatnej je ale jen ten UZ v 12 TT, potom uz to znamena jen, ze ti prte hezky roste - kdyz je termin dle UZ a MS jinak o vic nez tyden, tak se posunuje TP - jinak ne. my to v 12 TT meli o 5 dni, takze to mame nechane.
baba to je mi te fakt lito. jinac jestli jde dite poskodit ohmatavanim, tak budem mit asi desny strasidlo, ja ho stoucham a hmatam skoro furt. Kdy mas nejakou KO? ja v patek. Jinac kdyz jsem v klidu, tak mi to taky jasne tvrdne min - tak jen snad verit tomu, ze to porod nevyvola. hele tokolytikum je i alkohol - mala davka by mohla mrne i uklidnit, ne? ja si obcas trosku davam.
Hele, Pudlo, mně ale TP při screeningu posunuli, i když byl rozdíl 4 dny.? O tom potratu vím, tak se tím uklidňuju ![]()
Šťouchancema Kostějovi nic neuděláš, máš přece na břiše nějakou tkáň ne
A i kdyby, aspoň bude ještě víc jedinečnej ![]()
A kam ho stouchas? Jestli je hlavou dolu, tak nejaky dulek na zadku nevadi, ne?
Kontrolu mam ve ctvrtek, ale asi tam budu dokopana uz zitra
Me se tam nechce, ale asi budu klidnejsi a partner prestane tak vysilovat. Uvidim
Tak poslechnu radu lekare a jdu si dat panaka.
Mizim, uz jde ze sprchy.
Ahoj tehulky ![]()
Trochu bych se chtela zeptat k te problematice stari dle UTZ. Jsem cca v 10tt a byla jsem na dvou UTZ. Prvni (takovy ten potvrzujici) stanovil stari 6tt+4. Na vlastni zadost me doktor poslal toto pondeli na dalsi UTZ (byla jsem nervni, zda je vse ok) a stari bylo 8tt+4. Mezi obema UTZ bylo cca dva a pul tydne. Je normalni, ze ty odhady (alespon v rannem tehotentsvi) tak „litaji“ ? Jako 3-4 dny sem tam ?
Mam jit 25.5. na screening, ten ve 13 tt. Jenze ten termin mi spocitali dle MS coz oproti UTZ uplne mimo (cca 10-12 dni, mela jsem ovu az ve 3. Tydnu cyklu).
Co s tim ? Zavolat tam a upozornit je na to nebo to kaslat, pokud to je normalni jev ?
Diky moc za radu !!!
Loli 4 dny jsou uplne bezvyznamny rozdil … vem si, jak je to dite male, zmeris o milimetr jinak a hned je to par dnu ......