Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
tak mne to neminulo a včera jsem opouštěla rizikovou poradnu s předpisem na Clexane v ruce.
Taky jsem si včera jednu s roztřesenýma rukama píchla - strašný pocit, vidět tu jehlu ve své vlastní ruce namířenou proti svému tělu.
![]()
Ale chci se zeptat: Proč se píchají jen do ramene a břicha? Asi by mi více sedlo stehno a břicho - to si lze volnou rukou přidržet kůži.
Budu vděčna i za různé vychytávky, zkušenosti, rady, pocity atp.
Děkuji
Injekce Clexane si píchá děda a jen vím, že musí být aplikovaný pod kůži a ne do svalu - proto musíš udělat kožní řasu. Pak ti mám ještě doporučit to místo po píchnutí nemasírovat, ale nechat na něm položený tamponek s desinfekcí, i když se nejspíš modřinám nevyhneš ![]()
Určitě to není nic příjemnýho do sebe píchat, ale není to napořád ![]()
Vydrž!
Blanci, me pichaji Clexane uz skoro tri mesice. Jenom do bricha. Sama jsem to ani nezkousela a manzel rezolutne odmitl. Takze jezdime na kliniku. Napred jsem mela injekci kazdy druhy den, ted uz jen dvakrat tydne. Nechci te strasit, ale modriny mam poradny. Stydim se svliknout do plavek, protoze to vypada, ze me manzel tyra
Dr slibil, ze behem mesice uz prestanu uplne. Jakou davku mas? Ja tu nejnizsi = 0.2 ml A jak casto?
Evculindo, díky za tip. Dnešní druhý pokus mi nějak vůbec nevyšel, ale nemasírovala jsem.
Hannko, já se to snažím naučit sama, neb mám jednu za den 0,4ml. Dnes byl druhý pokus - jenom poloviční- pak mi to z té upocené ruky vyadlo na zem, ale na včerejším místě modřinu nemám. Uvidíme za pár týdnů, že?
No, bojuji … Po dnešku vím, že se na celou akci budu muset koukat, chi - já zavřela oči. Ale do ramene mi to bude muset píchat manžel, tam si neudělám kožní řasu. Nechá se přemluvit ![]()
Děkuji za tipy
Ahojky,
nestihla jsem si přečíst reakce holek,ale napíši ti můj příběh. V osmém měsíci těhotenství jsem dostala trombózu do stehenní žíly (jedná se o ucpanou žílu trombem,neboli sraženinou z krve). Jsem zdravotní sestřička a díky tomu,jsem nemusela zůstat ležet v nemocnici na interně,mezi chrchlajícíma důchodcema a vyfásla jsem Clexany,které jsem si musela až do porodu píchat
Nebudu tady rozebírat jak mě zanedbali a díky tomu mám problémy do teď,jsem přeci zdravotník a chápu určitá rizika
Clexan se píchá pro ředění krve,to proto aby krev byla dostatečně řidká a nevznikl právě ten tromb,který následně ucpe žílu! Já si ho píchala už při vzniklé trombóze,aby krev přes zúženou žílu trombem protekla a nedocházelo ke zhoršování. Aplikuje se pod kůži a nejlépe se vstřebá z břicha,to je tudíž nejlepší místo pro aplikaci. Jelikož jsem byla těhotná a tím pádem do bříška píchat NEE, nezbývalo mi nic jiného než stehno či paže.Zvolila jsem si stehno,právě proto abych si udělala v pohodě řasu. Do řasy píchneš,ale pak pustíš a aplikuješ už bez řasy! Pro mě to byl také vždycky horor a ač mám napícháno hodně,píchnout do sebe je něco úplně jiného!!!!! Jsem sedm měsíců po porodu a píchám si stále!!!! Dnes už se krásně rozpřáhnu,protože jsem zjistila,že pomalu je to mnohem horší. Břicho mám jednu velkou modřinu,ale naštěstí mě převedli na Fraxiparin.Jedná se o injekci se stejným účelem,akorát se už tolik nepodává (je dražší) ,ale oproti Clexanu vůbec nebolí!!!!!! Nevím jestli jsi zmiňovala proč ho na:,–(ili tobě,ale pokud se budeš ještě chtít na něco zeptat,tak písni SZ! U mě je to bohužel všechno dost komplikované a přidává se jedna komplikace ke druhé,ale nejdůležitější je,že mám krásné a ZDRAVÉ miminko!!!!!!
Přeji hodně sil a věř,zvládnout se dá všechno a říkej si,že jsou na tom někteří lidé ještě hůř!
Měj se krásně Paulinka + Anetka 7m a 1t
Teď jsem přečetla reakce holek. Budeš se muset smířit s tím,že modřinky mít budeš a bolet to také bude,ať píchneš jak chceš! Clexan je prostě takový! Někdy se podaří,že to nebolí a modřina není,ale můžeš se snažit jak chceš je to málo kdy
Při aplikaci si pusť tu řasu,bolí to míň (látka se může krásně rozprostřít). Já si píchala 0,6 2× denně 4 měsíce! Teď jsem pár měsíců na Fraxiparinu 0,6 1× denně. Pokud si máš píchat delší dobu,zkus se na něj optat. Zvládnout se to dá a samozřejmě i po těch 8 měsících mám k tomu stále odpor,ale vždy si řeknu,že to dělám pro moji holčičku ![]()
Holky, přeji vám hodně zdravíčka!!!!!!
Paulinka + Áňa
Ahoj,
tak já si píchala Clexane 0,2 od počátku těhotenství až do šestinedělí. Už jako malá jsem před injekcí utíkala a mám z ní respekt i v dospělosti, takže ze začátku to byl pro mě horor. Na upocené ruce si pamatuju velice dobře. Dokonce váhám s druhým těhu, protože se děsím zase toho píchání. Ze začátku jsem píchala do břicha a když mi začalo růst bříško tak do stehna. Modřinu jsem měla skoro vždycky, hlavně v tom stehně. Jestli jsem kožní řasu po vpichnutí pouštěla, to už si nepamatuju, ale myslím, že ne.
Přeju ti ať injekce nepotřebuješ dlouho a brzy se jich zbavíš!!!
Gabka
Děkuji Paulince i Gabce za příspěvky.
Paulinko, na Tebe mám několik podrobných dotazů, poslala jsem Ti SZ.
Dnes ráno jsem se prohlížela podrobně a jsou tam - obě modřiny! Dnes jsem odhodlaná zkusit stehno, ale bojim, bojim
Přidám svou zkušenost…
Už od 25 let beru warfarin na ředění krve (flebotromboza, Leidenská mutace) a hned po zjištění těhotenství mě převeleli na Clexane 0,4 jednou denně. Píchám sama, do břicha, střídám levou a pravou stranu. Modřinám se pravda úplně nevynu, ale jinak jsem šťastná, že jsem pořád soběstačná a nemusím lítat do nemocnice, podle mě to za tu nepříjemnou injekci stojí… Stejně jako zdravý mimčo, ve který doufám… (momentálně 4,5 měsíc těhot.)
Rozhodně držím palce, všechno se dá vydržet a přežít! Zkusila bych se poptat na injekce do břicha, podle mě to je přece jen pohodlnější než jinam. Kdybys potřebovala radu, ozvi se na email (puffin@email.cz). ![]()
holky chci sezeptat kde mám uchovávatinjekce..píšou tam do 25 stupnu..mám je mít v lednici nebo..normál nekde ve skříni
normálně ve skříni,taky je tak na oddělení uchováváme.V lednici jsme měli jen rozdělaný Heparin a inzulin
Ahojte, já si též píchám Fraxiparine 0,3 jednou denně (resp. manžel mi píchá a já mám zakrytý oči
) a přesně podle příbalovýho letáku se mi dělají v místě vpichu ty uzlíky, ty se pak vstřebají a dobrý, i když to vypadá strašidelně. Ale včera se mi udělala červená skvrna a v tom příbalovým letáku je napsaný, že se má v takovým případě ukončit léčba… Máte někdo zkušenosti s těma nežádoucíma účinkama Fraxiparinu??
myslíš jako podlitinu?mě to po píchnutí bolelo to místo a dělali se mi modřiny,ale to se u toho stává.ale jestli to máš krvavý tak to bych se asi zeptala doktorky co s tím.
holky, jak vam zjistili spatnou srazlivot? Ja jsem byla minuly mesic na IVF, pred kterym jsem mela spatne predoperacni krevni vysledky. Bohuzel IVF nedopadlo dobre. Pak jsem se o tom zminila na imunologii a tam mi udelali vysledky a predepsali mi Clexan 0,2.