Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já bych to nevzdávala tak zkus jiný Car já chodila do Gestu.U nás bylo 1× IUI pak jsem stimulovala na další to jsem nereagovala na léky tak se nic nekonalo a pak mi doporučili IVF které nevyšlo.
Ahojky Dareno, já bych rozhodně dala šanci ještě dalšímu pokusu i.u.i. pokud se ti teda nechce ihned investovat do IVF. Já jsem na tom byla stejně jako ty. Vše bylo ok. jen ten hlen jsem měla jako ty a spermijky tím pádem nepřežívaly. I.u.i. byla jasná volba. Nakonec nám vyšel třetí pokus
Takže v to opravdu věřím. Důležité je při i.u.i. být uvolněná. A taky jsem byla u jedné léčitelky a ta mi řekla,že hodně dělá psychika,tak že si mám při tom zákroku i pak pořád představovat jak se miminko v bříšku uchytilo a jak krásně roste a povídat si s ním jako by tam bylo. A asi tohle zabralo
Takže ti přeji moc štěstí a určitě bych ještě jeden pokus zkusila.
Janinko, díky za podporu a za tvoji zkušenost, jsem ráda, že vám to krásně vyšlo! Cvrčka už máte, nebo se narodí?
Taky pracuju s vizualizací, povídám si s břichem a tak… Ale už si někdy připadám jako blázen.
Půjdeme do další IUI.
Otěhotněla jsem měsíc po nevydařeném IVF jak mi při odběru rozdráždili vaječníky tak jsem měla poprvé za 2,5 roku samovolnou ovulaci a otěhotněla jsem.Podle dr. zázrak ![]()
Frago, to je úžasný! Za to IVF rozhodně stálo. To musel být nejkrásnější šok v životě.
Tak jsme se objednali na „pokračování“, jsem zvědavá, co v CARu navrhnou. Říkám si, co ta stimulace s tělem asi dělá a na jak dlouhou dobu. Cítím, že je pár věcí pořád jinak, ale kdo ví proč. Ani se mi po tom nechce pátrat, byla bych radši, kdyby se mi podařilo uklidnit se.
Ahoj, iui vubec neboli. zalezi to jak mas otevreny cipek.ja sem to ani necitila.ale byla sem jenom jedenkrat, a nezdarilo se to, tak uz sem pak nesla. a ted mam jinsiho muze, tak to zkousime prirozene, coz je u me ten problem, ze mam delohu zaklonenou dozadu, a otehotnet muzu jenom zezadu, a nekdy to boli.tak musim byt tak, aby to nebolelo.tak budu doufat, ze se to povede.
Ahojte holky:)) obracím se na vás s dotazem.. od října chodím do CAR v Motole (snažíme se 2 roky) nedělali mi žádná vyšetření jen hormonální profil, ultrazvuk a běžnou prohlídku. Partner byl na spermio-v normě. Dá se jen z toho poznat, že jsem uplně v pořádku a jen se netrefujeme do správných dnů? Čekala jsem že nás budou honit po všemožných vyšetřeních než nás pošlou na IUI. Příští měsíc jdeme na první ![]()
@Punulka Přeju hodně štěstí, já mam s IUI od dárce spermatu pomalu tří letou zdravou a šikovnou holčinu ![]()
@Punulka píše:
Ahojte holky:)) obracím se na vás s dotazem.. od října chodím do CAR v Motole (snažíme se 2 roky) nedělali mi žádná vyšetření jen hormonální profil, ultrazvuk a běžnou prohlídku. Partner byl na spermio-v normě. Dá se jen z toho poznat, že jsem uplně v pořádku a jen se netrefujeme do správných dnů? Čekala jsem že nás budou honit po všemožných vyšetřeních než nás pošlou na IUI. Příští měsíc jdeme na první
Tohle jsou základní vyšetření
ještě by měla následovat imunobiologie…
U nás se konkrétně zjistilo, že zabíjím nejen spermie, ale i svá již oplodněná vajíčka. To je násladek mé neustále nastartované imunitní reakce protože mám cystickou fibrozu a mám neustále nějaké infekce. takže se imunita sklidnila nízkými dávkami prednisonu + zákaz sexu ( styk těla se spermiemi) aby se imunita utlumila a pak jsme se v ovulaci vrhli na IUI - vyšlo na poprvé (y)
Ahojte, jsem tu úplný nováček. Jsem už zoufalá, s manželem se snažíme otěhotnět už téměř rok a půl a stále nic. Byla jsem jednou na inseminaci, ale nezdařilo se, teď mě bude čekat další. Nevím stále kde mám hledat problém, já mám průchodné oba vaječníky, podle doktora jsem v pořádku, manžel též. Nevím proč nám to nejde. Mám sice dělohu otočenou dozadu, ale to prý má 20% žen. Prosím poraďte mi. Jsem z toho smutná a cítím se bezradně. Při té inseminaci mi žádné léky nedali, jen injekci Pregnylu a to bylo vše. Mám si říct o nějaké další léky, jako Utrogestan na uhnízdění? Nevíte to si platí pacientky sami?
Napadá mě otázka snad tady někdo bude znát odpověď
pokud se clostikem vyvolá zvýšení vajíček před inseminaci tak pokud to dobře chápu bude jich například pět v tom cyklu. a dr. Provede inseminaci. Vždyť snad ani nemůže byla by to paterčata případně čtyřčata atd. a to skoro nikdo nedonosi. nemluve o tom že ani moc žen tolik dětí nechce.jak tedy přesně inseminace probíhá aby nedošlo k oplodnění tolika vajíček? Popřípadě proč tedy tolik vajíček vyvolávají před inseminaci vždyť by stačilo jedno max dvě. muzete mi k tomu někdo podat vysvětlení? Moc děkuji.
@Matylda2 tohle je riziko do ktereho se jde. Akorat ho casto doktori jaksi zapomenou zminit.
Kdyz je tech oplodnenych vajicek vic tak se navrhne redukce
coz je treba neco co bych nikdy nepodstoupila.
Ale „uklidnim“ te ja mela jednou snad 14 vajicek a nebylo z toho nic. Pokud jdes na inseminaci a je to protoze mas nejake problemy s plodnosti, coz se predpoklada, tak stejne ta sance ze se to povede nijak velika. A myslim ze kdyz uz se to povede tak ze tech vicecetnych tehotenstvi moc nebyva. Je to trochu zvysene, to ano, ale ne zas tak vyznamne.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.