Interupce poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4306
23.1.12 01:29
eva valoi píše:
JanoK, jenže sama vidíš, že toto rozhodování je právě skoro vždy ovlivňováno. Žena je k potratu často nucena. Někdy se s tím do smrti zcela nevyrovná. Na rozdíl od těch, kteří ji k potratu nutili. Těm jsou totiž její pocity většinou úplně fuk.

To ženu manžel do nemocnice dotáhne za vlasy na potrat? Nemá žena vlastní vůli? Jestli nemá v okolí někoho s kým by si mohla takto závažné téma probrat, tak je to smutné a je něco špatně, ale není to důvod odepírat právo volby ostatním ženám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.1.12 01:32

Právo volby na usmrcení vlastního dítěte. No to je tedy opravdu výsada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
23.1.12 01:33
eva valoi píše:

No nic, raději dobrou noc :roll: Smrt vlastního dítěte je zabití narozené osoby (mladší let) biologicky nebo právně spřízněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
23.1.12 01:35
eva valoi píše:
:potlesk: :srdce: :kytka: :hug:
  • Citovat
  • Upravit
14809
23.1.12 01:38
Táta Pavel píše:
eva valoi píše:
:potlesk: :srdce: :kytka: :hug:

Táto Pavle, proti mazanosti právníků je člověk naprosto bezmocnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
23.1.12 02:17

Zrovna vcera jsem se divala na film Kdyby zdi mohly mluvit.Sama mam dite,ale nejsem zastance toho ze potrat je vlastne vrazda a tak zcela nepripustny.V pripade zakladatelky bych si dite nechala.Ale treba zjistit,ze jsem tehotna po znasilneni,sla bych na interupci.Ano interupce je strasna vec,ale kazda zena ma mit pravo volby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
23.1.12 02:30

já mám dvě děti. Beru antikoncepci. Ale, pokud by se stalo (první dcera je prášková), tak si to nenechám. Prostě na to nemáme. Můžete mě odsoudit, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
23.1.12 08:42
kathystar píše:
Ale treba zjistit,ze jsem tehotna po znasilneni,sla bych na interupci.Ano interupce je strasna vec,ale kazda zena ma mit pravo volby.

Jednak u znásilnění lze použít ve většině případů pilulku, která zabrání uchycení vajíčka - takže nejde o zabití, ale o „neposkytnutí pomoci“ s následnou přirozenou smrtí. Odpovědnost za neposkytnutí pomoci ale jednoznačně je na násilníkovi. U řídkých později zjištěných těhotenství po znásilnění (např. provedeném na ženě v bezvědomí) bych se spíše přikláněl k donošení a nabídnutí k adopci, ten prcek za tátu nemůže, ale naprosto chápu postoj těch, kteří v tomto případě by zabití takového dítěte připustili. To už je skutečně výjimečný případ, jeden dva do roka, možná ani to ne. Za nejhorší považuji interrupce z kariérních a ekonomických důvodů, dneska prostě může každý, byť ve větší nouzi, děti řádně vychovat. Zbytek života se už o sebe mohou postarat.

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
23.1.12 08:50
niki2 píše:
já mám dvě děti. Beru antikoncepci. Ale, pokud by se stalo (první dcera je prášková), tak si to nenechám. Prostě na to nemáme. Můžete mě odsoudit, ale je to tak.

Nikdo tě nemůže odsoudit, maximálně se mu to nemusí líbit. Prostě právní řád to umožňuje, tak to právo máš. Ale osobně nevěřím tomu, že na to nemáte. Bylo by to třeba hodně krušné, ale určitě by to šlo. Myslím, že bys našla dost rodin se třemi dětmi a stejným nebo nižším příjmem. Taky jsme řešili tohle dilema, byli jsme na tom hodně špatně. A víš, co rozhodlo? Válka v Jugoslávii. Postavili jsme proti sobě život ve finanční tísni a život ve válkou zmítané zemi. V tu chvíli nám to došlo, že finanční tíseň není důvod k zabíjení dětí. Dneska ten „potrat“ studuje s vynikajícími výsledky, sportuje a dělá nám jen radost.

• Citovat
  • Upravit
2401
23.1.12 09:10

S klidnym svedomim nepodstupuje potrat skoro nikdo, az na tech par zdegenerovanych vyjimek, o kterych pises.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bek
5954
23.1.12 09:39

já myslím, že už jste odbočili úplně jinam, než proč byla tahle diskuze založená, hlavně Táta Pavel, jde vidět, že jste někteří neřešili opravdu těžké životní situace a odsuzujete tu lidi, nebo spíš holky, který ani neznáte a hlavně nejde jen o vás, ale i to, co můžete dítěti nabídnout, já tedy co nejvíc a žít od výplatě k výplatě to tedy rozhodně není a hlavně si asi neuvědomujete, že i když to holky podstoupí, bude je to tápit celý život, každý holt nemá podporu tatínků, maminek apod a pochybuju, že kdyby vám bylo např 17 měli by jste bez podpory na to, aby jste si dítě nechali a postarali se o něj, pokud by jste tedy neuvažovali o azylu pro svobodné matky a jak jistě víte i ty mají teď VELIKÉ problémy sehnat peníze aspoň na jídlo.

Jinak Domice držím pěsti, ať si ten velký zázrak malého uzlíčku necháte :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
23.1.12 10:49

Teď mě tak vyvstala na mysl myšlenka-kde je právo toho nenarozeného plodu :think: Ale je to opravdu hodně kontroverzní téma a vždy se najdou odpůrci a příznivci.
Je pravdou,že dřív jsem byla zastáncem potratů,když to bylo nutné.Od mého prvního zamlklého těhotenství jsem proti.Mám za sebou už dva zamlklé potraty a neumím si představit,že do těch míst,na ten samý zákrok vstupuji dobrovolně :think:
Ale i když jsem proti,chápu,že jsou někdy situace,které tento zákrok prostě vyžadují.
Každopádně bych já za sebe rozhodně snížila hranici,kdy je potrat legální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
23.1.12 12:08
mari1912 píše:
Teď mě tak vyvstala na mysl myšlenka-kde je právo toho nenarozeného plodu :think:

Nad tím já přemýšlím celou dobu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.12 15:24
domiku píše:
Prosím Vás o radu.
Je mi 30let mám doma dva syny. Mám jen jeden vaječník a oba syny mám s podporou léků. Po mateřské jsem už 5měsíců bez práce takže finance nic moc. Do toho jsem zjistila že jsem těhotná počítám cca7tt. Manžel mě nechal jít k doktorovi na běžnou těhotenskou prohlídku s tím, že mi lékař předepsal prášky na udržení toho miminka.Jak říkal pan doktor malej zázrak, že to šlo normální cestou. A dnes mi muž oznámil, že by bylo nejlepší si to nechat vzít, že to zřejmně nezvládnem finančně. A že on na to nemá ani myšlenk (na to dítě). :(

Četla jsem poctivě všechny příspěvky. Nechci moralizovat ani radit, je jen na každém z nás jak se rozhodneme. A to je ta výsada, která nám byla dána. Mít možnost se rozhodnout, jen my, bez ohledu, co na to řekne okolí.
Můžu tady napsat jen svoji zkušennost, ale nemůžu ti radit, co máš dělat, je to tvůj život a tvoje rozhodnutí.

V září 2011 jsem řešila stejný problém jako řešíš teď ty. Jen s menším rozdílem, bylo to moje první dítě. (Je mi také 30 let.)
V minulosti jsem prodělala samovolný potrat v 6 tt těhotenství a možná k tomu dopomohl i manžel alkoholik, který mě napadl. Po této události jsem se s manželem rozvedla, dávala jsem mu to za vinu a už s ním dále nemohla žít.
Odešla jsem změnila život a našla si nového partnera, se kterým jsme se o miminko snažili více jak dva roky. Bezúspěchu. Přítel to dával za vinu mě, jsem prý „vadná“ a nechtěl si připustit, že by mohla být chyba třeba u něj. Rozešli jsme se.
Poté jsem potkala člověka, o kterém jsem si myslela, že je to ten pravý a jedinný na světě. Plánovala jsem si krásnou budoucnoust, byla jsem zamilovaná. Nějak mi unikalo, že muži myslí jinak než ženy.
Po deseti měsících, kdy jsme byli spolu, jsem zjistila, že čekám dítě. Jenže v té době už náš vztah byl skoro minulostí. Přítel si našel jinou, o sedum let starší paní s dětmi…
Když jsem mu oznámila, že čekám dítě, řekl mi jen, že on děti se mnou mít nechce, protože není zamilovaný a že mám jít na potrat. I „skoro“ tchýně, která se mi zdála být fajn, radila, že si nemáme „kazit“ životy a mám jít raději na interupci a pak mít dítě s někým s kým budu, než být sama, když její „synáček“ by byl nešťastný a jen bych mu tak zničila jeho život!
V dobu jsem byla bez práce a bez nějaké možnosti bydlení, protože jsem se musela odstěhovat od přítele, bydlela jsem u něj.
Rodiče nemám, přišla jsem o oba už v dětství a vychovala mě babička. Tudiž to byl jedinný člověk, u kterého jsem našla oporu.
A co teď? Stála jsem před nelehkým rozhodnutím. Nechat si dítě, i když mu nemám prakticky co nabídnout? Nebo jít na tzv. „přerušení“ jak chtěl teď už bývalý partner? Nespala jsem několik nocí a pak došla konečně k řešení… Všechno ze mě rázem spadlo a všechno se zdálo být tak lehké. Jak jsem jen mohla pochybovat…! Říkám si, že vše je takový malý zázrak. Stále jsem hledala sama sebe, pořád jsem hledala cestu, kterou se dát, připadala jsem si opuštěná a teprve od toho okamžiku, kdy jsem si uvědomila, že budu matka, že dám život novému tvorečku, vidím věci jinak. Dítě je tvoreček, který se na svět sám nevolal. A pokud už jednou je, pak nemám právo mu brát šanci na život.
Dnes jsem ve 24 tt těhotenství a na miminko se moc těším. Zatím nevím zda to bude holčička nebo chlapeček, ale je mi to celkem jedno, hlavně, že bude zdravé. :)

A závěrem, muži jsou různí a mají jiné názory než ženy. Ale ne každý muž je takový primitiv, aby když se mu to nehodí do jeho života, nutil ženu k potratu. Já jsem potkala muže, který mě chtěl a chtěl i moje dítě, i když není jeho. Je to zlatíčko a na mimčo se těší snad víc jak já. :)

Rozhodnutí a odpovědnost je vždy jen na každé ženě, jak to cítí a vnímá ona sama. NIKDO ji nemůže PŘINUTIT k něčemu, co ona sama NECHCE!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
23.1.12 16:27
LUCIPERKA-ddub píše: … a pak došla konečně k řešení… Všechno ze mě rázem spadlo a všechno se zdálo být tak lehké. Jak jsem jen mohla pochybovat…! Říkám si, že vše je takový malý zázrak. Stále jsem hledala sama sebe, pořád jsem hledala cestu, kterou se dát, připadala jsem si opuštěná a teprve od toho okamžiku, kdy jsem si uvědomila, že budu matka, že dám život novému tvorečku, vidím věci jinak. Dítě je tvoreček, který se na svět sám nevolal. A pokud už jednou je, pak nemám právo mu brát šanci na život.
:srdce: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :srdce:
Dojala jsi mě. :hug:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky