Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kouřící králík dneska uz trochu jedla, ona i tak neni jedlik.ted uz zhubla 700 g
@Amys dekuju, manzel ma taky nesnasenlivost laktozy, ale ten to ma pak jen rychle na zachod, dcera ma i respiracni potize
dnes uz byla jen 3×, tak snad se blyska na lepsi casy
@inthense Já většinou mívám obrovské bolesti, až je mi z toho celkově špatně, takže je mi tvé malé opravdu líto ![]()
@Amys dekuju
,uz pri kojeni mela hleny ve stolici, ale problemy zacaly az s mlecnymi kasemi a jogurty. dneska uz i jedla, tak aspon bude mozna uz spat. budila se hlady, ale jist nechtela ![]()
Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky, mám taky zjištěnou intoleranci laktózy. Jaké používáte máslo? A tvrdé sýry Vám taky dělají neplechu? Doktorka mi řekla, ať je vyzkouším a zároveň mi doporučila jíst zakysané jogurty, tam že by mělo být laktózy minimum. Jaké s tím máte zkušenosti?
@Zdenuli mě i malému třeba dělá zle jakákoliv laktoza, v čemkoliv…takže používáme jen bezlaktozove výrobky…
třeba sýr mají např. v Globusu bez laktozy, jako cena nic moc, ale lepěí než drátem do oka ![]()
máslo kupuji v intersparu, taky bezlaktozove, jen se bojím jestli tu jejich značku teď nezruší…
a myslím, že meggle má celou bezlaktozovou řadu, ale tam nám moc nechutná a nevím kde je k dostání
@Zdenuli chce to zkusit, někomu to vadí někomu ne…ale i zakysané mají v tom intersparu bez laktozy ![]()
Ona ta laktoza tam není v nulovém množství. Musí se to vyzkoušet, většině lidí to nevadí, našim dětem ano.
Přesně tak, každému vadí něco jiného. Zkus mléko úplně vysadit a pak postupně zkoušet jeden druh. To poznáš, když ti bude vadit…
Ach jo, tak to už fakt nevím, co budu jíst, sýry miluju, tak to už mi na ten chleba zbydou snad jen uzeniny. Mám bezlepkovou dietu, už to je omezení ![]()
@Zdenuli tak zkus ten bezlaktozovy z globusu…je celkem dobrý ![]()
Je to nepříjemné, me štve, že si třeba v lete nemůžem dat s prckem jen tak třeba tocenou zmrzku v parku, aké jsou horší věci
@catherine100 Tak to já si zmrzku klině dám, holt mě pak bolí břicho a proběhnu se
Pořád lepší intolerance než alergie ![]()