Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blecha72 píše:
@Reginaa ano, slovo boží lze vyložit různými způsoby, ať pochází ze sz, nz nebo třeba z Koránu.
Proto ho nemůže pochopit nikdo bez Božího vedení.
@Reginaa
Jestli si myslíš, že jsem hloupá a nevidím, co lidé ve jménu svého islámu dělají, nebo jsem nějaký sluníčkář, tak to tedy opravdu nejsem. Moc dobře si uvědomuji, co vše se ve světě děje. Jak psala @ospalámyš islám potřebuje reformu a už si uvědomuje čím dál tím víc muslimů, protože oni jsou první, kdo pod terorem trpí, rozhodně ne my tady v Evropě. Podívej se můj manžel je křesťan (praktikující), arabský křesťan, v muslimské zemi se narodil, vyrostl, studoval, žil a to vše jako křesťan a nikdy v životě jsem od něj neslyšela to, co od některých, co se považují za křesťany.
@Reginaa Jaka asociace na slovo islám? Za mne krize na Blízkém východe. Pro X maminek IS. Problem vidim v tom, že muslimové jsou třeba hodně v Indonésii, v hojném poctu v Indii, že Arab neznamená muslim atd. Zrovna u nás jich máme hrstku. nejlepší by bylo diplomatické reseni krize na Blízkém východe a s tim souvislosti s imigrační politikou. nemůžeme měnit svět, ale sebe ano. můžeme doufat, že bude líp a zvítězi zdravý rozum. Venku je krásně, přeji pěkný den
@Menora píše:
@Reginaa
Jestli si myslíš, že jsem hloupá a nevidím, co lidé ve jménu svého islámu dělají, nebo jsem nějaký sluníčkář, tak to tedy opravdu nejsem. Moc dobře si uvědomuji, co vše se ve světě děje. Jak psala @ospalámyš islám potřebuje reformu a už si uvědomuje čím dál tím víc muslimů, protože oni jsou první, kdo pod terorem trpí, rozhodně ne my tady v Evropě. Podívej se můj manžel je křesťan (praktikující), arabský křesťan, v muslimské zemi se narodil, vyrostl, studoval, žil a to vše jako křesťan a nikdy v životě jsem od něj neslyšela to, co od některých, co se považují za křesťany.
Když bych si myslela, že jsi hloupá, tak bych ti napsala něco jiného /pokud vůbec něco
/.Taky nikoho nesoudím, za muslimy se dokonce modlím /a nejenom za ně/.Je mi úzko už jenom při představě, čemu jsou v některých oblastech vystavovaní bezbranní lidé a je jedno, jestli jsou to křesťané, nebo muslimové a pod. Už to, že vůbec člověk člověku, jiné lidské bytosti dokáže učinit některé věci je čirá hrůza. Osobně jsem Bohu vděčná, že to všechno už vyřešil a vyřeší, tak jak to slíbil. A komu už by člověk v tomto převráceném světě mohl věřit, když ne Bohu? Taky mám manžela praktikujícího křesťana /taky není Čech/.Ať Bůh žehná vaší rodině.
@Lady4 píše:
@Reginaa Jaka asociace na slovo islám? Za mne krize na Blízkém východe. Pro X maminek IS. Problem vidim v tom, že muslimové jsou třeba hodně v Indonésii, v hojném poctu v Indii, že Arab neznamená muslim atd. Zrovna u nás jich máme hrstku. nejlepší by bylo diplomatické reseni krize na Blízkém východe a s tim souvislosti s imigrační politikou. nemůžeme měnit svět, ale sebe ano. můžeme doufat, že bude líp a zvítězi zdravý rozum. Venku je krásně, přeji pěkný den
Není v lidských možnostech tuto situaci vyřešit, ale máme silnou zbraň, a tou je modlitba. „Opravdová modlitba upřímně věřícího má velkou moc“. List Jakubův 5
Taky přeji krásný den. ![]()
@blecha72 píše:
@Reginaa ano, slovo boží lze vyložit různými způsoby, ať pochází ze sz, nz nebo třeba z Koránu.
Ty si koleduješ ![]()
@Reginaa píše:
Proto ho nemůže pochopit nikdo bez Božího vedení.
A jak se prosím pozná, že člověk má to boží vedení? Já jsem Bibli četla, ale asi mě nikdo nevedl, jelikož jsem nadále zůstala jiného vyznání. Nebo to vedení dostanou jen vyvolení? Nebo musím nejdřív uvěřit a pak teprve číst?
@Antonie Bolavá píše:
A jak se prosím pozná, že člověk má to boží vedení? Já jsem Bibli četla, ale asi mě nikdo nevedl, jelikož jsem nadále zůstala jiného vyznání. Nebo to vedení dostanou jen vyvolení? Nebo musím nejdřív uvěřit a pak teprve číst?
Čtení Písma není žádné lehké čtení. Francouzský spisovatel P. Claudel říkal:„číst Bibli na kolenou“, to znamená pokorně /případně poprosit předtím o Boží vedení/.Boží Slovo nelze posuzovat lidskými měřítky. Bůh říká:„myšlenky mé nejsou myšlenky vaše“.Musí být ochota dát se poučit. Člověk pyšný nebude Bibli nikdy správně rozumět. Taky s otevřeným srdcem, být ochoten přijmout, co konkrétně tobě chce Bůh sdělit skrze Písmo. Každý má jinou míru víry, jné obdarování, Bůh má taky s každým jiný plán atd. Osobně se domnívám, že mnoho lidí našlo víru až po čtení Písma, ale mnozí uvěřili v Boha skrze slyšení. To je taky u každého jiné. Ale Bůh se má k upřímným upřímně a těm, kteří ho opravdu hledají, se sám dá nalézt a poznat. U mne to bylo taky tak.
@Reginaa píše: Čtení Písma není žádné lehké čtení. Francouzský spisovatel P. Claudel říkal:„číst Bibli na kolenou“, to znamená pokorně /případně poprosit předtím o Boží vedení/.Boží Slovo nelze posuzovat lidskými měřítky. Bůh říká:„myšlenky mé nejsou myšlenky vaše“.Musí být ochota dát se poučit. Člověk pyšný nebude Bibli nikdy správně rozumět. Taky s otevřeným srdcem, být ochoten přijmout, co konkrétně tobě chce Bůh sdělit skrze Písmo. Každý má jinou míru víry, jné obdarování, Bůh má taky s každým jiný plán atd. Osobně se domnívám, že mnoho lidí našlo víru až po čtení Písma, ale mnozí uvěřili v Boha skrze slyšení. To je taky u každého jiné. Ale Bůh se má k upřímným upřímně a těm, kteří ho opravdu hledají, se sám dá nalézt a poznat. U mne to bylo taky tak.
Tak já si nemyslím, že bych byla pyšná. Takže by se dalo říct, že tedy se mnou má Bůh jiný záměr, když mě neobdaroval vírou. Nechce tedy, abych uvěřila? To je potom ale docela smůla, že?
@KackaDoup píše:
@Antonie Bolavá ne to neni smula, to je TVOJE SVOBODNA VULE
Víra přece není o vůli
Několikrát jsem už slyšela, že víra je dar. Ten dar lze získat vůlí? Já jsem opravdu moc chtěla, ale nepovedlo se prostě
Víra má smysly.Jsem přesvědčena, že něco je pravdivý - mam pravdu.Vira ve vyšší řád, který nechápeme. Duchovno je osobní způsob vnímání toho, co nás přesahuje. Jde o viru v boha, hledání smyslu života, o vyrovnání se se sebou samým, s druhými na světe. Jsem ateista, Můj duchovní život se odehrává mimo náboženství. Pevne věřim na přírodní zákony, věřim, že je tu něco čemu nerozumím. Snazim se pochopit každého, kdo věří, že v případe potřeby jim vyšší sily pomohou.
@Antonie Bolavá píše:
Víra přece není o vůliNěkolikrát jsem už slyšela, že víra je dar. Ten dar lze získat vůlí? Já jsem opravdu moc chtěla, ale nepovedlo se prostě
Víra je dar, to máš pravdu, nedá se vnutit, ani naočkovat a pod. Těm, kdo Boha hledají upřímně, Písmo říká, že Bůh není od nikoho daleko. Skutky17,27
Bůh je podle apoštola Pavla Duch, v němž žijeme, pohybujeme se a jsme. Bůh se nechá nalézt, ale pouze těm, kdo uznají, že Boha potřebují, a jsou ochotni důvěřovat více Bohu, než sobě.
@Lady4 píše:
Víra má smysly.Jsem přesvědčena, že něco je pravdivý - mam pravdu.Vira ve vyšší řád, který nechápeme. Duchovno je osobní způsob vnímání toho, co nás přesahuje. Jde o viru v boha, hledání smyslu života, o vyrovnání se se sebou samým, s druhými na světe. Jsem ateista, Můj duchovní život se odehrává mimo náboženství. Pevne věřim na přírodní zákony, věřim, že je tu něco čemu nerozumím. Snazim se pochopit každého, kdo věří, že v případe potřeby jim vyšší sily pomohou.
Jasně, takhle já to mám taky. Jen mám problém s pocitem, že křesťanství je asi jen pro vyvolené. Tedy pro ty, kteří dostanou do vínku dar víry a pak pro tu hrstku, co má to štěstí, že pochopí Bibli žádoucím způsobem