Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
66800
17.3.15 12:23
@Antonie Bolavá píše:
Jasně, takhle já to mám taky. Jen mám problém s pocitem, že křesťanství je asi jen pro vyvolené. Tedy pro ty, kteří dostanou do vínku dar víry a pak pro tu hrstku, co má to štěstí, že pochopí Bibli žádoucím způsobem
Žádoucí způsob ve smyslu jediného výkladu neexistuje. Vůle v tom nehraje roli, buď to tam je, nebo není.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.3.15 12:23
@Antonie Bolavá píše:
Jasně, takhle já to mám taky. Jen mám problém s pocitem, že křesťanství je asi jen pro vyvolené. Tedy pro ty, kteří dostanou do vínku dar víry a pak pro tu hrstku, co má to štěstí, že pochopí Bibli žádoucím způsobem

copak tvuj zivot uz skoncil? nemuzeme vedet kdy se nam da Buh poznat…

• Citovat
  • Upravit
17630
17.3.15 12:28
@Reginaa píše:
Víra je dar, to máš pravdu, nedá se vnutit, ani naočkovat a pod. Těm, kdo Boha hledají upřímně, Písmo říká, že Bůh není od nikoho daleko. Skutky17,27
Bůh je podle apoštola Pavla Duch, v němž žijeme, pohybujeme se a jsme. Bůh se nechá nalézt, ale pouze těm, kdo uznají, že Boha potřebují, a jsou ochotni důvěřovat více Bohu, než sobě.

Dobře no. Tak já jsem se upřímně modlila, navštěvovala jsem zdejší farnost, v neděli jsem i s dítětem chodila do kostela, přečetla jsem si Bibli, abych uvěřila. Tak co jsem tedy udělala špatně? Nebo co bych měla dělat víc. Přečetla jsem SZ a NZ a prostě mito nedává smysl. Nepochopila jsem, neuvěřila jsem. Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.3.15 12:29
@blecha72 píše: Žádoucí způsob ve smyslu jediného výkladu neexistuje. Vůle v tom nehraje roli, buď to tam je, nebo není.

Takže není? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
17.3.15 12:30
@Lady4 píše:
Víra má smysly.Jsem přesvědčena, že něco je pravdivý - mam pravdu.Vira ve vyšší řád, který nechápeme. Duchovno je osobní způsob vnímání toho, co nás přesahuje. Jde o viru v boha, hledání smyslu života, o vyrovnání se se sebou samým, s druhými na světe. Jsem ateista, Můj duchovní život se odehrává mimo náboženství. Pevne věřim na přírodní zákony, věřim, že je tu něco čemu nerozumím. Snazim se pochopit každého, kdo věří, že v případe potřeby jim vyšší sily pomohou.

Každý má svů čas. Taky jsem měla v životě období hledání a mnohdy jsem si zašla pěkně daleko :). Je to o postoji srdce. Bůh je Láska. On je živý, je to náš Stvořitel a chce mít s každým, kdo o to má zájem, Osobní vztah. To není nějaký „osud“, který nelze změnit, nebo „bůžek, modla“, kteří jsou někde na oltáři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
17.3.15 12:44
@Lady4 píše:
Víra má smysly.Jsem přesvědčena, že něco je pravdivý - mam pravdu.Vira ve vyšší řád, který nechápeme. Duchovno je osobní způsob vnímání toho, co nás přesahuje. Jde o viru v boha, hledání smyslu života, o vyrovnání se se sebou samým, s druhými na světe. Jsem ateista, Můj duchovní život se odehrává mimo náboženství. Pevne věřim na přírodní zákony, věřim, že je tu něco čemu nerozumím. Snazim se pochopit každého, kdo věří, že v případe potřeby jim vyšší sily pomohou.

Chesterton někde píše, že víra je pro člověka přirozená a pokud nevěří, má tendenci si hledat víru jinde, protože je velice nepohodlné nevěřit v nic.

A tak někdo věří v globální oteplování nebo v ochranu přírody, zelené mužíčky, vegetariánství, pátek třináctýho, černý kočky nebo šťastnou sedmičku.

Víru nevadí, začne vadit když jí cpete jinejm lidem. Nebo ženská co rodí jedno za druhým mimina s rozštěpem a říká, že jí Bůh miluje, neb jí křížkem navštěvuje. To je pak už na facku nebo na dvě.

• Citovat
  • Upravit
461
17.3.15 12:48
@Antonie Bolavá píše:
Dobře no. Tak já jsem se upřímně modlila, navštěvovala jsem zdejší farnost, v neděli jsem i s dítětem chodila do kostela, přečetla jsem si Bibli, abych uvěřila. Tak co jsem tedy udělala špatně? Nebo co bych měla dělat víc. Přečetla jsem SZ a NZ a prostě mito nedává smysl. Nepochopila jsem, neuvěřila jsem. Proč?

Nevím. Já neznám odpověď na každou otázku, ale vím, co potřebuji já, ty a každý člověk ke spasení: Přijmout Ježíše Krista jako svého Osobního Pána a Spasitele.
On řekl: „A kdo ke mně přijde, toho nevyženu ven.“Jan 6,37
Neboť tak Bůh miloval svět, že dal svého jednorozeného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Jan 3,16
To je celé Gró křesťanské víry. Je to Boží milost /Boží amnestie/, kterou Bůh nabízí KAŽDÉMU, kdo to přijme skrze víru. Nedá se to zasloužit, odparacovat, dá se to jedině v pokoře přijmout jako dar. Ze zkušenosti vím, že právě s tím mají někteří problém - že Spasení není za zásluhy. Přeji ti Boží Milost a věřím, že i tobě se dá Bůh nalézt a poznat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.3.15 12:51

@Virginian zvolil si spatny primer s tim roztepem…to neni smrtelne postizeni, jsou to normalni lide s NORMALNI inteligenci a nemaji zadna omezeni…muj kamos s rozstepem je docent!..snad si toho nevsimnou holky tady co by takove dite nedaly, operuji se hned po narozeni a ikdyby jsi se hodne snazil nic na nich pozdeji uz neuvidis…musim rict ze ted jsi me nastval :cert:

Příspěvek upraven 17.03.15 v 12:52

• Citovat
  • Upravit
785
17.3.15 12:51

To jestKli věříme v boha taky trochu určuje způsob myšlení. Jde o to jestli více spoléháme na intuici nebo na analytické myšlení. Sklon k intuicí větší pravděpodobnost uvěřit v boha. analytické myšlení menší pravděpodobnost. Můj duchovní život je svět pocitů, vzpomínky a životní zkušenosti. Každý má v něco viru nebo důvěru. Mas svoji viru, ktera se odehrává mimo náboženství. Ateismus je také víra, že bůh není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
17.3.15 12:57

@KackaDoup tak zase se ukázal v celé své „kráse“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
17.3.15 13:03

@blecha72 no nemuzu rici..ve spouste veci mel pravdu…tady ovsem ne.

• Citovat
  • Upravit
Virginian
17.3.15 13:04
@KackaDoup píše:
@Virginian zvolil si spatny primer s tim roztepem…to neni smrtelne postizeni, jsou to normalni lide s NORMALNI inteligenci a nemaji zadna omezeni…muj kamos s rozstepem je docent!..snad si toho nevsimnou holky tady co by takove dite nedaly, operuji se hned po narozeni a ikdyby jsi se hodne snazil nic na nich pozdeji uz neuvidis…musim rict ze ted jsi me nastval :cert:Příspěvek upraven 17.03.15 v 12:52

jasne ze to jsou normalni lidi, ale proc tahle zenska potrebovala mit 7 deti s rozstepem? Navic mela samy holky, takze - protoze rozstep jde po zenske linii - budou mit stejne dilema, stejny problem.

Zlob se jak chces, ale mela zustat u jednoho - to je imho zodpovedne chovani. Ze se mnozila jak kralik bylo i dany bezplatnou lekarskou peci, kdyby se nemohla spolehnout na stat, tak si to nikdy nemohla dovolit.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
17.3.15 13:07
@Virginian píše:
jasne ze to jsou normalni lidi, ale proc tahle zenska potrebovala mit 7 deti s rozstepem? Navic mela samy holky, takze - protoze rozstep jde po zenske linii - budou mit stejne dilema, stejny problem.Zlob se jak chces, ale mela zustat u jednoho - to je imho zodpovedne chovani. Ze se mnozila jak kralik bylo i dany bezplatnou lekarskou peci, kdyby se nemohla spolehnout na stat, tak si to nikdy nemohla dovolit.

to je jeji vec…ti lidi maji plnohodnotny zivot..nikomu nemuzes brat touho po detech…jak mohla vedet ze bud emit same holky? to je jako mela utratit?

• Citovat
  • Upravit
Menora
17.3.15 13:13
@Reginaa píše:
Proto ho nemůže pochopit nikdo bez Božího vedení.

Tohle je mechanismus, s kterým v podstatě pracuje každá víra. Nejen křesťané. Stejně tak Ti bude muslim vykládat, že Korán nemůžeš pochopit, ani uvěřit v poselství islámu, pokud nebudeš mít Boží vedení.

• Citovat
  • Upravit
Virginian
17.3.15 13:15
@KackaDoup píše:
to je jeji vec…ti lidi maji plnohodnotny zivot..nikomu nemuzes brat touho po detech…jak mohla vedet ze bud emit same holky? to je jako mela utratit?

Co treba antikoncepce po prvnim diteti? Co je na tom spatnyho chovat se zodpovedne? Pani trochu na urovni cikanu, co chrlej dite za ditetem protoze stat se postara, takze ona ma deti s rozstepem a stat ji je zadarmo opravi.

Ale obavam se, ze ti to stejne nevysvetlim.

Naridit ji to nikdo nemuze ci spise nesmi ale ona sama by mela pouzit mozek. Mne specialne utkvela ta veta o tom ze ji Buh miluje protoze ji zkousi, takovyhle argument proste neberu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová