Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Letniční hnutí nebo taky charismatické církve nejvíce sdružují lidi, kteří věří, že prožili křest duchem svatým a duchovní život prožívají mnohem intenzivněji, nechodí na bohoslužby ze zvyku nebo ze strachu z božího trestu..ale zaměřují se na chvály, sdílení.. Ne vždy to musí vypadat cirkusově, ale není to úplně pro každého ![]()
@Yuzi píše:
Letniční hnutí nebo taky charismatické církve nejvíce sdružují lidi, kteří věří, že prožili křest duchem svatým a duchovní život prožívají mnohem intenzivněji, nechodí na bohoslužby ze zvyku nebo ze strachu z božího trestu..ale zaměřují se na chvály, sdílení.. Ne vždy to musí vypadat cirkusově, ale není to úplně pro každého
Ano, je to tak. Ještě bych chtěla dodat, že Triumfální centrum víry řadí spíše mezi sekty i mnozí křesťané.
Příspěvek upraven 11.05.19 v 15:27
@Miryam
Já jsem vložila odkaz na TCV, protoze jsem si vzpomněla, že o nich byl natočeny tenhle dokumentární film, ale uznávám, že právě oni jsou docela extrémní i v rámci letnicnich sboru. Jinak funguje charismaticka obnova i vne tradicnich cirkvi jako je RKC a co jsem mela moznost sama zazit, tak to tam tak divoke jako u TCV neni. Rekla bych, ze vice nohama na zemi, ale muj salek caje to neni ani tak. O pusobeni Ducha Svateho me to nepresvedcilo.
@Menora píše:
Já měla před mnoha lety nápadníka, který byl z hodně ortodoxní židovské rodiny, ale konvertoval k nějaké křesťanské letniční církvi. Upřímně, vydržím hodně, ale vím, že tohle bych opravdu nevydržela.
Ty woe… nezačínalo jeho příjmení na V.? ![]()
Nevím, jestli vás to zajímá, ale objevila jsem zprávu, že ty dvě unesené holky
Hanka a Tonča jsou už prý na svobodě a doma v Česku
.
Příspěvek upraven 02.04.19 v 14:02
@Menora ani mně by nepřesvědčily excentrické výjevy při bohoslužbě, ale hodně dělá osobní svědectví lidí ![]()
@Miryam píše:
Nevím, jestli vás to zajímá, ale objevila jsem zprávu, že ty dvě unesené holky
Hanka a Tonča jsou už prý na svobodě a doma v Česku.Moc jim to přeji. Doufám, že se tato informace zakládá na pravdě:
http://tn.nova.cz/
Když jsem se to dozvěděla, měla jsem z toho opravdu radost. Byla jsem pesimista, takže jsem mile překvapena. Každopádně doufám, že to bude odstrašující příklad pro další lidi, které by napadlo cestovat podobnými oblastmi.
@Menora píše:
Když jsem se to dozvěděla, měla jsem z toho opravdu radost. Byla jsem pesimista, takže jsem mile překvapena. Každopádně doufám, že to bude odstrašující příklad pro další lidi, které by napadlo cestovat podobnými oblastmi.
Cestovat můžeš, ale musíš respektovat místní zvyklosti. No a obávám se, že ty dvě s tím měly „trochu“ problém.
@Jura007 píše:
Cestovat můžeš, ale musíš respektovat místní zvyklosti. No a obávám se, že ty dvě s tím měly „trochu“ problém.
Ty dvě jely prostě autobusem… V čem nerespektovali místní zvyklosti? Tím se jich teda nezastávám. Nechce se mi tu polemizovat o jejich nezodpovědnosti cestovat do takových oblastí…
@Black Cat ty dvě se vydali místním busem přes oblast, která není bezpečná. Do Dillí mohly třeba letět letadlem.
edit: přirovnala bych to k bezpečnému výletu přes Chánov s tím, že místní obyvatelé jsou ozbrojeni a mimo působnost policie a dalších orgánů státní moci
@blecha72 píše:
@Black Cat ty dvě se vydali místním busem přes oblast, která není bezpečná. Do Dillí mohly třeba letět letadlem.edit: přirovnala bych to k bezpečnému výletu přes Chánov s tím, že místní obyvatelé jsou ozbrojeni a mimo působnost policie a dalších orgánů státní moci
To asi neudělaly z důvodu rozdílných nákladů na cestu. Zřejmě taková batůžková turistika a bohužel opravdu dostaly za málo peněz hodně muziky
.
@blecha72 Ale jo, ale pořád nevidím to nerespektování místních zvyklostí… ![]()
@Black Cat píše:
Ty dvě jely prostě autobusem… V čem nerespektovali místní zvyklosti? Tím se jich teda nezastávám. Nechce se mi tu polemizovat o jejich nezodpovědnosti cestovat do takových oblastí…
Abych vysvětlil: konzervativní muslimové velice přísně vymezují, za jakých okolností může žena opustit domov a případně cestovat. Vždy to je v doprovodu otce nebo manžela nebo bratra. Pokud je to jinak, jde v chápání převážné části z nich o „povětrnou ženštinu“. Že v Evropě jsou jiné zvyklosti, to je jim vcelku šumák… Tamto je jejich území.
@Black Cat píše:
@blecha72 Ale jo, ale pořád nevidím to nerespektování místních zvyklostí…
některým zvyklostem je dobré se vyhnout, navíc v místě není zvykem, že by ženy cestovaly samy