Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@blecha72 píše:
@ospalámyš jo, spoustu věcí v té zemi nesmíš fotit, třeba i ženy na venkově, proto je dobré seznámit se s tímto dopředu
Třeba vojenskou budovu bez označení asi moc nepoznáš, takže se ti klidně může stát, že nechtěně vyfotíš cosi zakázaného.
@ospalámyš nabízí se analogie s totalitním systémem u nás. Také bylo zakázáno fotit určité objekty. Kdyby tu před 30 lety nějaký amík fotil nádraží, měl by problémy… ![]()
Hele, fotit si nemůžeš kde co už ani v Londýně. Prostě přijde policajt a když se mu něco nezdá, tak tě požádá, abys všechno vymazala…
![]()
@blecha72 píše:
Jinak máme spousty fotek i těch žen na venkově…
Měla jsi víc štěstí než rozumu
…ale tak když je fotí ženská, tak jim to asi nevadí ne? Ale co vím tak Irán je poměrně moderní země, ve větších městech určitě.
I když naši turečtí zákazníci je považovli za magory a nikdy v životě by tam nejeli, protože by to určitě nepřežili ![]()
@ospalámyš píše:
Měla jsi víc štěstí než rozumu![]()
…ale tak když je fotí ženská, tak jim to asi nevadí ne? Ale co vím tak Irán je poměrně moderní země, ve větších městech určitě.
I když naši turečtí zákazníci je považovli za magory a nikdy v životě by tam nejeli, protože by to určitě nepřežili
Tak jsou to fotky pořízené tajně od pasu, štěstí, že se povedly. Fotil manžel. Jim to vadí kvůli víře, islám zakazuje zpodobňovat člověka. Proto i ta brutální videa sou proti islámu. Oni ti Turci jsou hodně demokratičtí a proevropští, islám je tam oddělen od státu. Rakiji koupíš všude ![]()
Chápu, že by to v zemi, kde není islám oddělen od státu, dlouhodobě nedali. Náš pobyt v Íránu byl trochu specifický, nebyli jsme vyloženě turisté i k tomu chlastu jsme se dostali (taky nám za to hrozil postih)
@blecha72 píše:
@ospalámyš nabízí se analogie s totalitním systémem u nás. Také bylo zakázáno fotit určité objekty. Kdyby tu před 30 lety nějaký amík fotil nádraží, měl by problémy…
To jo. Ono vojenské objekty se nesmí fotit ani u nás, některé fabriky to mají podobně. Zrovna nedávno jsem viděla zákaz focení na nějaké vrátnici, asi tam tajně vyrábí nějaké zbraně hromadného ničení ![]()
@Black Cat píše:
Hele, fotit si nemůžeš kde co už ani v Londýně. Prostě přijde policajt a když se mu něco nezdá, tak tě požádá, abys všechno vymazala…![]()
Já myslím, že ono to s tím focením určitých objektů a míst bude tak nějak podobné všude, někde přísnější, někde benevolentní, ale nějaká výjimka to není. Řekla bych, že docela normální jev. Samozřejmě, že někde si tím může člověk značně zproblematizovat život, jinde ho jen požádají o vymazání a jde se dál
.
@blecha72 píše:
Tak jsou to fotky pořízené tajně od pasu, štěstí, že se povedly. Fotil manžel. Jim to vadí kvůli víře, islám zakazuje zpodobňovat člověka. Proto i ta brutální videa sou proti islámu. Oni ti Turci jsou hodně demokratičtí a proevropští, islám je tam oddělen od státu. Rakiji koupíš všude
Chápu, že by to v zemi, kde není islám oddělen od státu, dlouhodobě nedali. Náš pobyt v Íránu byl trochu specifický, nebyli jsme vyloženě turisté i k tomu chlastu jsme se dostali (taky nám za to hrozil postih)
Kde jste ho vzali? ![]()
@Menora píše:
Kde jste ho vzali?
Ani se neptej
Buď na ambasádě legálně, nebo od Arménů. Nejdobrodružnější byla cesta za chlastem do nějaké laguny u Kaspického moře. Konal se romantický výlet, všude lekníny… a pod nimi igelitové sáčky s pálenkou z hroznů. Sáček se nastřihl a na konspirativním místě naléval ![]()
@blecha72 píše:
Ani se neptejBuď na ambasádě legálně, nebo od Arménů. Nejdobrodružnější byla cesta za chlastem do nějaké laguny u Kaspického moře. Konal se romantický výlet, všude lekníny… a pod nimi igelitové sáčky s pálenkou z hroznů. Sáček se nastřihl a na konspirativním místě naléval
Jiný kraj, jiný mrav.
. Ale mají to dobře promyšlené.
Já si mohla koupit alkohol legálně a bez problémů a to jako na potvoru nepiju a jsem abstinent
. Tady je krásně vidět, jak jsou ti muslimové všude po světe jiní
.
@Menora Oni ti Arméni jsou křesťané. U muslimů tak citronové nealko pivo
@blecha72
Jo, takže ten alkohol měli schovaný křesťani. Už to chápu
. Ne, já to myslela spíš s přístupem k alkoholu, někde se s ním musíš schovávat, jinde si ho můžeš v klidu zajít koupit do baru nebo supermarketu.
@Menora píše:
@blecha72
Jo, takže ten alkohol měli schovaný křesťani. Už to chápu. Ne, já to myslela spíš s přístupem k alkoholu, někde se s ním musíš schovávat, jinde si ho můžeš v klidu zajít koupit do baru nebo supermarketu.
v Íránu tato možnost není. Nic, ambasáda, tajná hospa.
http://video.aktualne.cz/…025900fea04/?…
Jak tohle někdo může srovnávat s nějakou nehodou v Chorvatsku? ( o pár stránek zpět)