Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ledge píše:
@Alishaaa To mě mrzíPokud by ti lázně doporučili, tak já bych do toho šla… Sice to znamená odklad, ale na druhou stranu si člověk odpočine - tělo i mysl. A pak najednou přijde ten zázrak…
No přijde mi, ze v centru mi lázně sami od sebe nenabidnou, ze se asi budu muset rict sama..ale byla jsem na dvou operacích s vejcovodoma a ani jednou jsem nebyla, tak si říkám, ze by me mohli poslat..ale musí to schválit i pojišťovna..tak uvidím, no.. me to tak mrzí cely
![]()
@Alishaaa Určitě se na to zeptej, stačí zpráva, že lázně doporučují. Pokud ne, tak bych zkusila na gyndě. Pokud bys splnila indikaci, není důvod, proč by pojišťovna neschválila. A indikační seznam je i na netu. Pamatuju si, že je tam právě i indikace neplodnosti, celé to ale nevím.
Dneska kontrola a vypadá to na odběr v pátek. Předtím ještě jeden ultrazvuk ve středu. Máme teďka týden nařízenou dovolenou, tak se aspoň nebudu muset uvolňovat z práce=) Ale jinak nevím, na levým vaječníku jsou dost velké, ale mám strach, že tam nic mít nebudu, nebo nebudou zralé=/
Děvčata kdo jste podstoupila IUI kdy jste si pichali Pregnyl? Jdu na IUI ve středu v 10:30 a mám si ho píchnout ráno, setra říkala že je jedno v kolik, prostě jak se vzbudím. Je to opravdu fuk a kolik jednotek jste si pichali? Jsem měsíc po nevydařeném IVF kde nebylo nic k vložení tak mezi dalším IVF zkusím inseminaci.
@divomys Když jsem šla ve středu dopoledne, píchali jsme v pondělí v 21:00.
@Alishaaa jednou to vyjde, urcite! Nejhorsi je byt porad v pohode. Lehce rekne, tezko udela… ![]()
Ty lazne by byly super, pokud si myslis, ze by ti to pomohla, sla bych do toho!
@divomys já si myslím píchala 1,5 dne před iui, vajíčko by mělo dozrát do 36 hodin, myslím. píchala jsem si 5000 jednotek
Ahojte
MS, dufam, konci a tak som sa objednala na kontrolu. tak som zvedava, co bude dalej. TSH mam teraz takmer 4.7
pockam do kontroly v CAR, asi odporucia ist na endo a znizit TSH pod 2.5, co nam moze predlzit cakanie na ivf. skor, ako o 2 meaiace zacat so stimulaciou nechcem, ale ak oznacia TSH za problem, tak si pockam este dlhsie ![]()
A myslíte že je nějaká šance? Dneska na UTZ jsem měla na každé straně jeden folikul 16mm a píchat mám teda ve středu 10 000 jednotek Pregnylu a pak dopoledne IUI. A je sance, že tam bude nějaké vajíčko, když je to v přirozeném cyklu, když při minulém IVF byla jen dvě vajíčka a z toho jedno nezralé. Manžel má spermiogram v pořádku tak jsem chtěla IUI vyzkoušet než bude další IVF
@divomys Šance je vždycky! Ve středu by měly mít 20 mm, tak to bude akorát. Každá klinika to má jinak, píchá jindy. A tys neměla žádnou stimulaci? Já jsem třeba při IUI měla clostiltegit.
@Anais @KackaP15 Moc děkuji. Už začínám mít rozpíchané břicho, začíná mě to už dost bolet=/ Ale už jenom 2 dny ráno a večer, ve čtvrtek večer a budu mít pokoj!