Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ribanka píše:
@divomys To je divné, kam chodíš do Caru? Zralý dominantní folikul má velikost 22 mm, co den má růst o 2 mm. Když jdeš na OPU pregnyl si pícháš ob den, tj. ve středu večer pregnyl a v pátek ráno opu (a to jsou tam stále nepopraskané folikuly) nebo IUI. Spermie v těle vydrží několik dnů ale ideálně je se trefit co nejblíže ovulace.
Tak ve středu by už mohl mít 22mm, spermie si můžou počkat na vajíčko v těle. Nebo mám si to raději píchnout už teď. Mám 10000 jednotek Pregnylu. Tak vážně nevím
@divomys a nemozes si zavolat sestricke o radu? alebo kedy presne mas mat IUI?
@riana12 zítra v 10:30. Říkala píchnout ráno ve středu, ptala jsem se u manžela jestli jsem se nepreslechla a opravdu se. říkala ve středu. Tak jedině si to píchnu sama teď. Tak nevím, no
@divomys tak si ho pichni uz teraz. ak mas mat IUI zajtra, teraz je uz najvyssi cas pregnyl pichnut.
@divomys to je divne…picha se to min den predem, pac ovulka pak prijde 24-48hod…tak aby ty spermijky meli rovnou, uz vajicko pripravene
@divomys taky bych to píchla teď, měla jsem jít v sobotu na IuI a volali mi ve čtvrtek ať si co nejdříve píchnu pregnyl, bohužel jsem domů dorazila až večer.
@Alishaaa ahoj zkus aspon welnes s manzelem.ja se ted davam taky do kupy po nezdarenem IVF mam sice mrazacky, ale… Sama vis. Budu ti drzet palce ja ted sama ta sebe muzu rict ze uz to nebudu tak brat. A nebudu vse googlet k vuli jake blbosti. Vsem tady to mocinky preji, neboť jsme vsechny neskutečné bojovnice. Kdo si to neprojde ani nevi a nepochopi. Tak se držte holky ja ted budu cekat na KET ![]()
@Sashie tak to za tipy budu ráda. Náš mladej je zvědavý jako opice, každý zákaz znamená prozkoumat, jestli máme pravdu… všechno chce dělat s náma, takže chtě nechtě si od 1,5 roku rozumí s nožem… je sice ještě malý, ale přemýšlím jak dál s výchovou a školkou atd
@Sashie taky jsem chytla nějakou virozu, tak jsme ráda, že tenhle měsíc „pauzuju“ ať se brzo vyzdravíš
Ahojky všem jak se máte, ted jsem měla hodně práce tak nestíhám dočítat ![]()
Jinak u nás nevyšlo ani 2IUI tak už se budeme pomalu chystat na 4 IVF
![]()
@riana12 @petrus85 @Ribanka @Marketa Vk tak jsem si to pichla ve 16:00 tak aspoň 18 hodin předem. Tak uvidím jak to dopadne ![]()
Ahojte, mam otazku. Riesili ste pred stimulaciou aktivne nejak znizenie TSH na urcitu hranicu? CAR, kde som ja, vacsinou chcu znizenie TSH pod 2.5, ale s tym, ze ostatne ich nezaujima resp. neviem o tom, ze by si preverovali napriklat T3/T4.
Ako je to vo vasich CAR?