Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Dr.Renča píše:
@Tulipankaa ono záleží v jakém procentu ta asthenozoospermie je, manžel byl jednou nemocný a vyšlo mu 0% pohyblivých spermií…šel na vyšetření na urologii a zjistilo se, že má v ejakulátu streptokoka, byl 14 dní na atb a bylo po asthenozoospermii, od té doby vše v pořádku
Progresivnich 19% a rychlych 5% ale jak rikam vubec tomu nerozumim, zijeme v cizine tak tu ty postupy a pristipy jsou trochu jinak, cekame az pujdem k moji nove gyn. a ta nam to snad vysvetli.
Jinal manzel byl ted na vysetreni ale jen ho poslali na rengen spodku tak nevim
mizu se zeptat jak u tveho manzela probehlo vysetreni a jak mu na neco prisli?
![]()
@Tulipankaa píše:
Progresivnich 19% a rychlych 5% ale jak rikam vubec tomu nerozumim, zijeme v cizine tak tu ty postupy a pristipy jsou trochu jinak, cekame az pujdem k moji nove gyn. a ta nam to snad vysvetli.
Jinal manzel byl ted na vysetreni ale jen ho poslali na rengen spodku tak nevimmizu se zeptat jak u tveho manzela probehlo vysetreni a jak mu na neco prisli?
![]()
A presto musite na Ivf???
@GabcaT Krása…
Doufám, že to taky tak budu mít. A držím palce, ať prcek krásně prospívá.
@Ledge Děkuju moc, příští pátek první kontrola s utz, tak doufáme, že uslyšíme
jak daleko jsi ty? ![]()
@Tulipankaa u nás je to způsobeno chemoterapii. Manžel měl ve 20letech rakovinu. V té době bylo spermabanka asi zakázané slovo, takže u bas přichází v úvahu pouze dárce. Jinak vyšetření se dělá u urologa, přes utz.
@Marlovee pro jakou kliniku jste se nakonec rozhodli? Jsem taky v Brně…
@Marlovee píše:
Ahoj holky, my přesný termín IVF zatím nemáme, jelikož jsme si naordinovali s partnerem tříměsíční pauzu od doktorů, vyšetření a plánování s tím že se do toho pustíme naplno po novém roce. Nový rok je tu, čeká nás výběr kliniky v Brně a začínám z nejistoty toho co mně čeká, být pěkně nervózníBudu ráda když tu budeme sdílet svoje zkušenosti
Pro kterou jste se nakonec rozhodli? Jsem taky v Brně.
@Tulipankaa u nas to je taky horsi…ja v pohode, ale spermie 1% a jeste nic moc. Ale aspon tam jsou.
Tak ja si dnes volala do CARU a ivf schvaleno. No a v tomhle cyklu se to minulo diky administraci o dny…takze za 21 dni bych mela jit na prvni stimulaci…tak jsem na to „zvedava“, jak to dam/nedam, co vse me ceka…
@KackaP15 a chapes neco z toho co jsem tu psala o sperm? ja tomu moc nerozumim ![]()
Ahoj holky, je tu někdo, kdo má endometriozu, jeden vejcovod fuč plus partnerova azoospermie (tedy 0,0nic spermií) a přesto se povedlo ivf?
Dokončuji 3.pokus a nemám z toho dobrý pocit - krátký protokol, v pátek jdu na OPU, Dr. říká, že když bude hoooodne optimistický, tak bude 5 vajíček…ale spíš míň. ![]()
Před tím 2× dlouhy protokol - 1. Byl 11 vajíček, 10 oplodněných, 1 embryo
2. Byl 12 vajíček, 9 oplodněných, 1 embryo
Je to zoufalý ![]()
@Tulipankaa ja v tom spermiogramu nejsem moc zbehla
. Zkus google… a trebas holky budou neco vedet.