Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@divomys určitě, nám vyšlo před třema letama iui v přirozeném cyklu
držím palečky ![]()
@Anais Já vím, že to bude dobrý, ale už aby to bylo
Ty jo, diabetik si taky užije, to už musí být v tomhle otrlý! A co Vy teďka po tom posledním IUI? Půjdete už do IVF, nebo to ještě zkusíte?
@Sashie teď máme pauzu a ještě zkusíme 2× až 3× iui a na podzim když tak ivf
@Sashie bylo to bez stimulace, protože jsem minulý měsíc byla na IVF tak ať si tělo odpocine, tak jsem to chtěla jen zkusit, než budu moct na další IVF. Piju od prvního dne cyklu fertipronu. Celkem jsem koukala že tam mám dva dominantní folikuly, ale mohou být prázdné, jako když jsem stimulovala na IVF, tak taky byly prázdné. Tak uvidíme
@Anais Tak snad se to podaří, když se už jednou zadařilo! Ale stejnak je to hrozný, jak ten čas strašně letí, už je zase konec února! Akorát jsme si dneska říkali s mužem, kdy že jsme to vlastně začali jezdit do CARu a on je to už víc jak půl rok!
@divomys Já bych tomu určitě naději dala, kolikrát se tělo po IVF najednou uklidní a je to=)
@Sashie čas je hroznej, hlavně na začátku, než zjistí co a jak… ale pak jak jsou prcci na světě, tak to letí 2× tak
Psala jsi, že učíš. Máš zkušenosti s Montessori?
@Anais Začínala jsem na škole, která měla Montessori školku a školu s prvky Montessori. Ředitelka byla naštěstí dost v pohodě a do ničeho nenutila, věřila, že této metodě musíš hlavně věřit, abys ji mohla učit. A musím říct, že ze všech alternatiních škol, my tato alternativa přijde jako nejméně škodlivá. Ale zase jen pro učitou skupinu dětí=)
@Sashie nemáš nějaký tip na literaturu na prostudování??? Moc o tom nevím, ale je mi to docela sympatické, tak bych se chtěla dozvědět víc. Pro jaký děti to je - není vhodný??? ![]()
@Alishaaa Ja jsem byla loni v lete ve fr. laznich. Byla jsem po gynekologicke operaci a trech IUI. Lazne byly nadherne, skvele jsem si odpocinula spoznala nove lidi. Lazne jsem navrhla v CAR sama a nemneli problem mi napsat doporuceni. Jela bych i letos.
@divomys To je divné, kam chodíš do Caru? Zralý dominantní folikul má velikost 22 mm, co den má růst o 2 mm. Když jdeš na OPU pregnyl si pícháš ob den, tj. ve středu večer pregnyl a v pátek ráno opu (a to jsou tam stále nepopraskané folikuly) nebo IUI. Spermie v těle vydrží několik dnů ale ideálně je se trefit co nejblíže ovulace.
@Anais Holka literaturu Ti kdyžtak dohledám, už jsem ji pár let nepotřebovala. Jinak - tahle alternativa je vhodná pro dítě, které je přirozeně zvídavé, rozvíjené a chce se učit. Musí mít odjakživa podporu v rodině v rámci vzdělávání rodina. Kde není učení se (vzdělávání) samozřejmostí a důležité, by tam dítě vůbec nemělo posílat. Teďka je to často alternativa pro ty, co s dítětem nechtějí pracovat a je to pro ně pohodlné. Ztrácí se ale potom ta myšlenka, která tam je.
Hele, z vlastní zkušenosti - může to být klidně dyslektik či mít jinou poruchu a může to pro něj být dobrý. Nebo být úplně ok, chytré, jen prostě nechce objevovat a nemá podporu v rodině a je to v pytli.
Teďka si vzpomínám to, jak si tady některé před odběrem stěžovaly na to, že jsou nakřáplé. Tak se musím přihlásit - od včerejška pekelná rýma, pálení v krku. Ale nasadila jsem silnou přírodní léčbu a už to pomalu opadá - tak snad mi vyjde krev OK a budeme moct jít.
@Alishaaa Určitě to srozumitelné je, děkuji za vysvětlení
Zapomněla jsem se totiž na toto na konzultaci zeptat, tak musím příště zjistit, jak to tam mají ![]()
@Sashie to bude dobrý. Manžel je diabetik, tak když vidím ty jeho „modřinky“, tak příprava na ivf je brnkačka
písni - já moc nestíhám, ale dočítám, jak to jde. je tu spousta nových holek