Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte. Mam za sebou druhu infuzku intralipidov. Teraz uz len cakat. Inak stale spinim s krvou. Krce su tiez, no snazim sa byt pozitivna, ze ak to nemam dnu prilis nehostinne, ze sa drobcek dokaze zakusnut.
U mna musi byt vzdy vsetko v strese ![]()
Dnes ma embryjko 8 dni, snad vcera hatchovalo, lebo nam ho mrazili na 6. den ako blastu v B-ckovej kvalite. No pred vkladom ze zacalo pekne pokracovat v deleni, tak boli vsetci velmi pozitivni. No ved aj ja. A stale sa o to snazim. Iba kazda navsteva wc ma trochu rozhodi… ![]()
Dalsia infuzka bude po pozitivnom hcg a po srdiecku kontrolne odbery a podla vysledkov potom infuzka priblizne kazde 3tt.
@riana12 pořád tě tu sleduju a moc držím palce ať je tento pokus úspěšny ![]()
Ty transfuze určitě pomůžou. Já jsem zatím také 2× spinila, kamarádka dokonce krev několik dní a vše v pořádku
drž se ![]()
@aptacek skusala som aj guglit, ale kazda skusenost, prispevok zacinaju so spinenim az cca v case MS. nikde nikto nepise, co odo dna KET/ET. podla CAR uzivat lieky, setriaci rezim do krvi o 2 tyzdne. ale co sa konkretne moze diat, to mi nepovie nikto ![]()
a ty si kedy spinila? a u kamaratky to bolo ake intenzivne?
Ahoj holky, je tu některá která podstoupila KET v nativním cyklu? kdy jste měly pozitivní těhotenský test? já jsem dnes 15 den po KETu a sněhobílo, tak jen jestli si mám ještě dělat naděje nebo ne. U nás v CARu se nechodí na krev. Má se testovat až za tři týdny od zavedení, ale to jsem samozřejmě nevydržela. děkuju za Vaše odpovědi.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je tu některá která podstoupila KET v nativním cyklu? kdy jste měly pozitivní těhotenský test? já jsem dnes 15 den po KETu a sněhobílo, tak jen jestli si mám ještě dělat naděje nebo ne. U nás v CARu se nechodí na krev. Má se testovat až za tři týdny od zavedení, ale to jsem samozřejmě nevydržela. děkuju za Vaše odpovědi.
Ahoj, já měla ket v nativu a test byl jemně pozitivní od 9 dne po ketu. ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem měla KET v nativu. Testovala jsem 13. den, vycházelo to na teoretický 2.den menstruace. Byl pozitivní. Já bych si došla na krev jako samoplátce.
@Anonymní píše:
15 dni uz je dost dlho. skus este trebars clearblue digi, to uz by malo ukazat s istotou.
Holky, prosim, povzbudte me
byli jsme na nove klinice skrz 3.ivf. Spermie mame ziskany po Tese. Zustaly nam jeste zamrazeny 3 davky. Dr.nam rekl, ze pravdepodobne budou spatne spermie, proto se nikdy emryjko neuchyti nebo se přestane vyvíjet ( mam za sebou 2× ET, 2× ket). Jednou z toho bylo biochemické. Bojim se, ze kdyz se pustime do 3.ivf, dopadne to stejne. Mela jste to nektera taky tak a nakonec se zadarilo? Manzel je objednany jeste do Olomouce k Mudr. Turčanovi, aby mu udelal hormonalni profil a prip. zacal brat nejake hormony, ale sance, ze by se neco objevilo je minimalni. Rozhodujeme se, jestli jít rovnou do 3.ivf nebo nám ještě navrhl, zkusit minimálku bez úhrady pojišťovnou s léky, co mám doma + bych musela ještě nějaké dokoupit + nějaké laboratorní metody (celkem cca 35-40 tis.), alebojím se, že bude málo vajíček a že opravdu jsou ty spermie špatné a tím pádem i ty emryjka a proto se neudrží. Dárce nechceme. Říkám si, že je přeci spousty případů s Azoo, kdy má chlap získané spermie po Tese a zadaří se někomu napoprvé a někomu hold až na poněkolikáté.
3dpt a rozbieha sa krvacanie
ale budem pokracovat s liekmi nadalej, aj na 14dpt na krv pojdem. ale som uz s neuspechom zmierena…
@Koudelka82 skiste najskor vitaminy a vysetrenia u doktora a skuste imunologicke vysetrenie spermiogramu a vlastne aj paru. ty si zdravotne po repro stranke v poriadku? v Olomouci dr. co vsetko vysetruje?
4dpt. MS prisla
So vsetkym, ako sa patri. Na CAR kaslem, vysadzujem lieky. Zbehnem potom na krv, aby sa nepovedalo. Ideme riesit na plno uz len adopciu a ak bude nejake „nabuduce“, zvazime mozno niektore CAR v Brne. Tak sa tu majte, prajem vela || ![]()
@Koudelka82 K MUDr. Turcanovi chodím normálně na gynekologii a jsem s nim moc spokojena. Ale kamarádcin manžel měl špatný spermio a po určite léčbě od Turcana se spermiogram zlepšil. Samozřejmě nevím, jak špatne to mate vy. Doktor nám třeba i zjišťoval, zda manžel netvoří protilátky proti vlastním spermiim. Zkuste vyšetření u něho, uvidíte, co vám řekne.
@riana12 Tak to mě moc mrzí
Držím palečky ať se adopce zadaří co nejdříve. Možná budete mít doma prcka dříve než se nám tady zadaří otěhotnět.
@katerina1006 dakujem