Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@suzka1 první den se počítá tehdy až doopravdy krvacíš červenou. špinění se nepočítá. mělo by se píchat tak jak je napsáno ![]()
A je vubec mozne, ze po 3 dnech, co jsem dostala vyvolavacku MS, ze to stale neprislo?
@suzka1 Jj, možné to je, na každou to působí jinak ty hormony. A opravdu počítej druhý den až při tom klasickém krvácení.
Holky, dekuju moc za radu. MS se dnes dostavila a jsem si na 100% jista, ze to neni jen takove to spineni, tak od zitrka zacnu pichat. Drzte mi palce a vam at se taky dari
![]()
@suzka1 džím palečky at se to vydaří ![]()
Příspěvek upraven 27.05.18 v 13:18
Ahoj devcata
tak zase uz to jede, vcera konecne dorazila menstruace a ja zacla brat progynova tabletky a v pondeli si zavolam kdy mam prijit na kontrolu sliznice a brzy snad ket
uz se moc tesime
![]()
@Tulipankaa je tak to ja jdu 31.5 na utz a snad bude ket
mame posledni 2 snehulaky. Doporucili nam dat oba ale nevim zda do toho jit. Kdyz se neuchyti jedno tak dve je vetsi sance ale i tak je něco pro a proti. ![]()
@katerina1006 je tak ja jeste nevim ldy bude kontrola mozna stejne jako tvoje ja mela 2ivf avzdy 1embryo a pak jeden ket ale to jedine co jsme meli neprezilo rozmrazeni.ted mame zamrazene 4 po 2 a 2 a rekli pokud oba prezijou ze by mi dali 2 a ja chci urcite zkusit 2,vubec se toho nebojim proste uvidime hlavne ted aby prezili rozmrazeni z toho mam strach moc
@Tulipankaa ano toho rozmrazovani mám také strach. Bojím se že nevydrží ani jedno a je po naději mít mimo. Teď už je to moje poslední šance bude mi teď v červnu 39 a jako samoplatci nepůjdeme stoji to už moc penez
a do adopce nejdem manžel má s prvního manželství 3 deti ![]()
@katerina1006 nadeje je vzdycky
ale jako chapu te ale musime verit proste ![]()
@Tulipankaa věřím i když mám strach. Ale věřím že to teď bude to prave a budou tam // a za 9 měsíců to tu bude brecet ![]()
@katerina1006 jeeeee tak na kdy na to nude brecet? na valetyna treba ze? ![]()
Ahoj holky, sledovala jsem tu diskuzi loni, když jsme se snažili o miminko. Vyšlo nám třetí IVF (mužský faktor + horší ovariální rezerva) a narodil se před 4 týdny zdravý kluk (38 tt, 3250 g). Porod fakt nic moc, ale presto už myslím na to, jak mu pořídit sourozence. Kojit bych chtěla do 6 měsíců, ale pokud to půjde déle i tím IVF, tak třeba déle. Bojím se, že mi v CAR bez diskuze řeknout, že to nejde, tak se chchi informovat.
Nemáte představu, kdy nejdřív lze podstoupit další IVF? Musím čekat na mentruaci nebo mi ji vyvolají? Chtěla bych fakt co nejdřív. Je mi 37 a čas letí (přesvědčit muže k vyšetření byl boj, pak už to šlo)…
Prosím jen o medicinské názory, to jestli to budu zvládat s prvním miminkem, či nebudu, není předmětem dotazu. Prostě pokud se podaří otěhotnět, tak to nějak půjde… ![]()
Všem moc držím palce, jsem moc ráda, že jsem toho svého chlapa dokopala po letech akci a možná mě i mrzí, že jsem nebyla tvrdší. Od 2. trimestru jsme tomu zázraku oba uvěřili a teď jsme opravdu šťastní rodiče.
Omlouvám se za anonym, moc se tím IFV všem nechlubíme (muž z toho má trochu mindrák, že není chovný hřebec)
@Pučmeloun píše:
@kocourek88
Výsledky imunologie za pár dní???. U nás jsme si na výsledky museli počkat měsíc!
. To teda fakt nevím jak je to možné? Nám říkali, že některé procesy které zkoumají prostě trvají nějaký čas a dříve to zpracovat nejde. Ale možná taky měli naplněnou kapacitu, nevím?! Každopádně u nás nic moc nenašli. Manžel špatný spermiogram a měl si dojít na vyloučení ureoinfekce (na výsledek čekáme) a já měla jen nějaké hodnoty hraniční, ale prý nic dramatického a mám jít na kontrolní odběry za 4 měsíce. Doktorka nás poslala ještě na genetiku a tam jdeme 7.6., tak uvidíme, co najdou tam. Pokud to bude ok, půjdeme do dalšího ivf. To ale nejdříve srpen/září protože výsledky genetiky trvají prý dva měsíce
. Tak teď jen čekám a celkem si to i užívám, že nic kolem toho nemusím řešit, i když už do toho snažení zase chuť mám. Přeci jen, jak jsou všechny kolem těhotné, tak už bych také chtěla být
![]()
heleď mě to taky překvapilo! Čekala jsem těch „standardních“ 6 týdnů a ono to trvalo týden
tak doufám, že nám to udělali pořádně teda ![]()
Dnes jsem tam volala a prý máme vše v pořádku. Dokonce mi řekla, že by podle mě mohli učit studenty, jak to má vypadat správná imunita ženy, která chce otěhotnět. No to se sice hezky poslouchá, až na to, že nám to už dva roky nejde
![]()
Takže teda teď se zkusím na posledního mrazáčka připravit alespoň nějakou tou čísnkou medicínou a hurá do boje no. Snad do třetice všeho dobrého bude vše v pořádku. ![]()