Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katerina1006 skonzultujes s dr a uvidíš, ja jsem dala 2 při prvnim et ten nevyšel a přepadali mě třeba i myšlenky jestli bych si je dokazala užít kdyby se narodili dvě miminka.
@potvurka89 jo zkonzultuji to s dr. a uvidíme ale jsem ne 99 % rozhodnutá na jedno. jedině že by názor změnil manžel ale spíš to vypadá na to jedno museli by mít jo hodně dobré argumenty abychom dali obě dvě ![]()
@potvurka89 No zacina mi byt lepe, ale jsem furt unavena, c noci chodim na WC dvakrat, pak nemuzu usnout, takova klasika no ![]()
Akorat jedu z kontroly, mimis odpovida presne dle posledni MS. Furt se hemzil, takze ani delka nesla zmerit, ani ta nosni kustka atd. ale to je fuk, ja to nepotrebuju. Ale doktorka si to chtela zkontrolovat kdyz jsem nebyla na tom prvotrimestralnim screeningu ![]()
Objednala jsem se na UTZ ve 20 tydnu kvuli srdicka, tak tam pujdeme i s manzelem, at taky neco vidi.
@katerina1006 My vkladali pri ET vzdycky 2 embrya, protoze vic jich nikdy nezbylo. Mno a vyslo az treti IVF a mimco se chytlo stejne jen jedno.
Baby. som teraz z toho divna. ale na clearblue plus je duch. clearblue digital uplne negativny (rozobrala som si ho) a na krvnom teste je ledva ledva duch, ak ho natacam proti svetlu. ale to ani netusim, kde ciarka ma byt. asi to bude blud. MS mam treti den, aj so sliznicou. lieky som vsetky vysadila v 1DC. dnes som 8dpt. takze skor blbost a vobec netusim, co ma napadlo vobec testovat vecer
skor si myslim, ze ci ten clearblu plus neovplyvnila kola, co som dve hodky predtym vypila. narazila som totiz uz davnejsie na fotky, kde baba testovala rozne tekutiny a z koly bol test slabo pozitivny… ![]()
@raflash budeš si kupovat polštář na lepší spaní? ![]()
Jo jo oni říkají že ten utz v 20tt je nejdůležitější, přeju ať je vše jak má být ![]()
@potvurka89 Já jsem právě vždycky byla dobrý spáč, ale ten první trimestr jsem prospala i minule. Tak snad se to už brzo zlepší…
Pro mě je podstatný právě ten utz proto, aby se vyloučila možná vada srdce a mohla jsem rodit v klidu doma. Mno a samozřejmě pak ke konci utz kvůli uložení placenty, to je taky důležité.
@raflash takze ty už jedno dite doma máš? A to se nebojíš co se může stát při domácím porodu?
@riana12
No tak zkus ještě nějaký kontrolní test. Ale přijde mi to tedy dost nepravděpodobné, že by to bylo těhu
. Ala přála bych ti aby to těhu fakt bylo, to by byl goool
![]()
@Pučmeloun ani ja prave tehu nepredpokladam. bud cysta alebo reagovalo na kolu
prave mi dnes aj dosli maca a ostropestrec mariansky. idem robit pomaly „detox“ kvoli cystam. ved ja som v podstate vzdy nejaku mala od januara. mozno to bola aj ta ista, ale vzdy inej velkosti. takze chcem zostat uplne bez liekov a len nejake prirodne a bylinne doplnky. trochu som studovala po nete. tak som zvedava.
@potvurka89 Jj, my už máme doma pubošku
Ne, nebojím, nemám důvod, jsem zdravotník.
@raflash aha tak to pak jo, ja bych se bála jak nevim co očekávat ![]()
Ahoj holky, ctu na diskuzi, ze vse kolem IVF mate perfektne zmakle, proto bych se na vas chtela obratit s dotazem.
Jsem pred stimulaci a mam si pichat Puregon 2dc. Bohuzel uz nekolik let vzdy pred MS spinim, ruzne krvacim a nikdy se 100% jistotou nevim, kdy je 1.den,co menstruuju. V utery jsem byla na ultrazvuku, MS jsem nemela a dostala jsem injekci na vyvolani MS, ale zatim jen dal spinim (dokonce mene nez pred injekci). Jsem hrozne nervozni z toho, aby mi ten 2dc neutekl. Chci se zeptat, kdybych treba jeste MS nemela a zacala pichat, je to pak problem? Nebo kdyz bych zacala pichat az 3dc, tak by to taky melo vyznamny vliv?
Dekuju moc za rady!