Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Žabička03 ty cysty mas klasické nebo endometriozni? Já se bojím, ze se mi cysty pri stimulaci rozjedou, dávej vedet jak to je u tebe.
@Deidy mužů se zeptat, na operaci jsi byla z důvodu endometriozy? Já se bojím stimulace prave kuli endo, aby se mi to nejak víc nerozjelo. Mas k tomu nějaké info od doktoru?
@Lotyyy mívám klasické cysty, zítra jsu na kontrolní UZ, tak jsem zvědavá ![]()
Holky moc díky za zprávy, je to fajn s někým to sdílet, žádná to nemáme jednoduché a proto je fajn, že se aspoň takto můžeme podržet ☺️
@S2319 Tedy ty si to také uvidíš zařídit vid? Já měla také strach z hyperstimulacniho syndromu, ale prý to zatím nevypadá, že by se mi mělo něco dít, včera mě paní doktorka, stáhla dávku a uvidíme v pondělí. Chapu že to pro tebe i přítele či manžela musí být zahul a prosím tě na jakou kliniku docházíte a kolik embryjek ti tedy zamrazili?
@Žabicka 03
Stimulace probíhá dobře, až na ten jeden vaječník, vůbec se tam nic neděje, ale i tak, ten druhý maká. Dnes 7 den a úplně vpoho, na cysty také trpím od puberty, je to strašné nespravedlivé že holky, jiné se o chlapa otrou a jsou těhotné a my musíme podstupovat samé peripetie.Ale vše dobře dopadne a všechny to určitě zvládneme a na konci nás čeká sladká odměna 💙
@Lotty
Operaci mám za sebou z důvodu neplodnosti, jelikož mě trápili i ty cysty a záněty tak pan gynekolog chtěl vědět co se mi tam děje, měla jsem štěstí, že i on sám mě operoval.Pri operaci přišli na neprůchodnost, podařilo se profouknout jen jeden, odstranili endometrióza kterou našli a myom.Pak jsem se dal snažili ale furt nic, tak jsme nakonec šli na gennetu
Holky držím vám všem take palce a moc díky 🍀
☺️
@Deidy
Když jsem byla na UZ před odběrem tak to vypadalo na nějakých 19 a nakonec na sále 25 vajíček 😁 10 jich bylo malých, takže oplodnili 15 vajíček a do 5 dne jich zůstalo 13:smiling_face_with3_hearts: nechali jsme si 9 emryí a snad už dojde k transferu🙏🏻
Jsme v Reprofitu a musím říct, že naprostá spokojenost. Ale samozřejmě sto lidí.. sto chutí🤷♀️
Z přítelovi strany nebyl žádný problém, problém je u mě že mám neprůchodné vejcovody🙄
@S2319
Teda, mě jich včera napočítala 7,ale říkala že se tam může ještě nějaké schovávat, každopádně jsem ráda i za těch 7 a snad bude stačit jen to jedno😍 A podstoupila jsi operaci? Myslím profuk těch vejcovodů? jak dlouho jsi byla v nemocnici kvůli tomu hyperstimuláku? Co stebou prováděli? Nedokáží si to ani představit, muselo to být peklo. A jak dlouho čekáš teď, než půjdete na KET?
@Deidy Určitě se zadaří, držím palce????
Na laparo jsem nebyla. Dle mého gynekologa a doktorů z kliniky se to v téhle době už noc nedělá, že je to neefektivní, takže jsme šli rovnou do umělého.
Byla jsem tam asi týden, měla jsem kapačku od bolesti, cpali do mě bílkoviny, injekce na ředění krve a brala jsem ještě dostinex (ten z důvodu vyvolání menstruace). Hyperstimulák byl pro mě peklo.. už z toho důvodu bych nechtěla proces podstupovat znovu.
Jinak po domluvě s doktorkou jsme KET odsunuli, aby se tělo po hyperstimulaci vzpamatovalo a příští pátek mám první ultrazvuk zda bude probíhat ovulace. Čeká mě nativní transfer, tak doufám, že ovulka proběhne a konečně se dočkám transferu🙏🏻
@Deidy U mě to nejdřív vypadalo, že budu mít jenom 3 a jeden vaječník byl totálně mrtvej. Nakonec jich odebrali 8 a i na tom druhým nějaký našli.
Z toho všeho přežila jedna prej moc krásná blastocysta, ten zbytek postupně nebyl nic moc. A zatím to vypadá, že i tam jedna potvůrka stačila. Dneska jsem se málem zblila, když jsem šla do práce ![]()
9Paja3
Ahojky, tak jak ti je? Jak to zvládáš? Zkoušela jsi test?
@Deidy Necítím vůbec nic, není mi blbě, nejsem unavená. Akorát v tu sobotu nevím, co to bylo.
Dneska jsem byla na krvi, ve středu budu volat na výsledky. Test je už pěkně silnej ![]()
@Deidy Tak jsem byla v sobotu na kontrole a vše v pořádku, na pravém je jich dost a na levém to šlo hůře spočítat, mám levý vaječník trochu schovaný nebo blbě pootočený
. Dostala jsem ještě jedny injekce k tomu gonalu, takže si píchám 2 injekce, zítra jdu znova na kontrolu. Tak jsem zvědavá co mi řeknou a kdy půjdu na odběr ![]()
Holky prosím o vaši zkušneost. Kdy se cca chodí na odběr? A jak to vlastně probíhá před a po? Jde mi hlavně o to, jak to udělat s prací. Jestli můžu pak do práce, nebo ne? Nemám fyzicky naročnou práci, sedím.
@9Paja3
Juuu nu tak to vypadá moc pěkně, paráda, tak písní je středu copak ti řekli, ale tohle už musí být tutovka💙Tak taky dobře, že ti nic není ![]()
@Žabicka03
Ono je to asi u každé jinak, mě ze začátku řekli, že to bude trvat 10dni, při další návštěvě 13-14dni a nakonec 12den jdu na OPU.Take jsem po prvním ultrazvuku začla pichat dvě a dnes hurá poslední na vyvolání ovulace🤩
@Lotyyy
Já jsem se třeba domluvila s doktorkou na neschopence už po OPU.Mam fyzicky náročnou práci, tahání těžkých věci a stres také, nerada bych něco podceňila
@Deidy zítra dám vědět jak jsem dopadla, sama jsem zvědavá
a kdy jdeš na OPU?
@Žabička03
Nu tak to dej určitě vědět
mě rostly folikuly rychle, takže už teď ve středu jdu ☺️ původně to mělo být až v pátek
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.