Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Elalis ahooj tak hlavne ze je vse v poradku a je zdravi, on to urcite dozene 🙂 no i me uz teda boli zada dost ze spodu ale jinak vse vpohode 🙂 a rekli ti na 100% ze cekas chlapecka? 🙂
Ahojte, přidávám se sem a jdu se podělit o svoje nervózní čekání. Jsem 1. IVF.
Odběr vajíček jsem měla v pátek 21.4. a nakonec odebrali 49 vajíček - z toho bylo 35 zralých a 25 se povedlo oplodnit. Jsem zvědavá, kolik s těmi úbytky zbyde a jak to celé bude dál. Nevěřila jsem na začátku toho celého, jak na nervy to celé může být:)
Jinak se tedy samozřejmě trochu strachuju kvůli OHSS, ale pořád piju a jím hodně bílkovin, tak snad vše bude ok. Stejně jsem si ale všimla, že jsem při stimulaci minimálně 3 kg vody? nabrala. Taky jste to tak měly?
Jinak mávám všem úspěšným i ostatním co jsou v procesu:)
@Elen90 tyo 49 vajicek?? 😯 😯 tak to jsi teda mela slusnou urodu!!! 😁 ja byla hodne nafoukla na vahu jsem raci nesla 😁 ale to pak nejak do 14 dni prestalo 🙂
@Elen90 Ahoj, to jsi mela poradnou urodu
hlavne se ted o sebe starej
at jsi v poradku
Ja se vubec nevazila a ani to neplanuju, pro me to jsou zbytecny stresy navic. Vzdyt je to jedno, hlavne, abychom byly zdrave a v poradku a aby se povedlo mimi ![]()
Ja mela 25 vajicek, 23 oplodnenych a hezky se vyvijely. Paty den ale uz bylo jen 9 dle tabulek a sesty den 6 embrijek, ktere se zamrazily a vzorky se poslaly na genetiku. Ted cekam na vysledky.
Preju hodne stesti, at jich mas co nejvic
ty pak planujes hned transfer, jestli to pujde?
@daudinka Ahoj, díky! To já ta kila taky neřeším - jen jsem se vážila kvůli riziku OHSS a uklidňovala se tím, že to nejde nějak rapidně nahoru:)
Úroda byla hodně slušná, až jsem z toho byla překvapená, protože jsem měla právě i hodně folikulů a vaječníky taky dostaly tím pádem zabrat. Takže teď cítím, jak potřebuju ještě trochu péče a klidu. Na transfer proto hned neplánuju. Navíc my už dopředu počítali i s testováním, takže uvidíme, kolik jich to zvládne do vítězné cílové stanice:) Říkali nám klasicky 6 týdnů na tu genetiku. Ale lidi to jsou nervy, když člověk vůbec neví, jak se to vyvíjí:/ A ty už máš po ET a šla jsi hned?
@nikejsn ahojky,tak dnešní kontrola dopadla na výbornou, vše v pořádku…jen pohlaví nebylo moc zřetelné, tak si musím ještě počkat do další návštěvy zase za měsíc
… něco tam čouhalo, ale prý to mohlo být i chodidlo, protože tam mělo miminko tak jako skrčenou nožičku… prostě se styděl/a
![]()
@Elen90 urcite ted odpocivej, nervy to jsou desny. Na kila kasli. Voda zase zmizi a kdyz by bylo mimi, tak je nejaky ten spicek jedno.
Ja necekala az takovy ubytek ten 5.den. Ale neda se nic delat. Musime cekat a doufat. Takze budete mit taky genetiku? Bylo vam to doporuceno nebo pro jistotu?
Mne doktorka rikala cca 4 tydny ta genetika, ale pry to muze byt i driv. Tak jsem zvedava. Ja prave musim pockat az po genetice, jestli bude nejake embrijko zdrave, takze az pak bude ket. Doufam, ze budu mit tento cyklus ovulaci, protoze by se ten KET mozna mohl stihnout jeste ted.
@Kozicka87 tak hlavne ze je vse v poradku to je dobre 🙂 🙂 hold si budes muset jeste pockat asi te chce dlouho napinat 😁 😁 ja se ptala taky ted na posledni kontrole akorad mne rekla ze tam vubec nic nejde videt protoze nemaji tak kvalitni ultrazvuk (tentokrat mne delala uz pres bricho a ne pres spodek) takze si budu muset pockat na 22.kvetna zase na 2.screening 😁 ale tak nejak uz pocitam s tim klukem 😁
@nikejsn píše:
@Elen90 tyo 49 vajicek?? 😯 😯 tak to jsi teda mela slusnou urodu!!! 😁 ja byla hodne nafoukla na vahu jsem raci nesla 😁 ale to pak nejak do 14 dni prestalo 🙂
Taky s tím tak nějak počítám ze si telo pořadí🙂
@daudinka píše:
@Elen90 urcite ted odpocivej, nervy to jsou desny. Na kila kasli. Voda zase zmizi a kdyz by bylo mimi, tak je nejaky ten spicek jedno.Ja necekala az takovy ubytek ten 5.den. Ale neda se nic delat. Musime cekat a doufat. Takze budete mit taky genetiku? Bylo vam to doporuceno nebo pro jistotu?
Mne doktorka rikala cca 4 tydny ta genetika, ale pry to muze byt i driv. Tak jsem zvedava. Ja prave musim pockat az po genetice, jestli bude nejake embrijko zdrave, takze az pak bude ket. Doufam, ze budu mit tento cyklus ovulaci, protoze by se ten KET mozna mohl stihnout jeste ted.
Tak to budu moc držet palce, ať to nějací ti silaci daji, ideálně všichni🙂a ideálně brzo! ty ubytky jsou fakt děsivý v tom jak jsou nepředvídatelný dopředu.
No jako na tu genetiku jsme měli od začátku indikaci kvůli kvalitě spermií, takze už i když jsme do toho šli tak se nás možná zeptali, ale mne bylo jasný ze jsme all in….beru to jako zase takový benefit ivf, ze jsou embryjka proverena🙂 jen pak ale doufám, ze tu genetiku zvládnou ![]()
@nikejsn také jdu 22.kvetna
..
No já tak trochu taky, když muj osobní gynekolog v podobě mého partnera mi říkal že tam videl pindíka, ale tak uvidíme ![]()
Taky jsem měla pouze přes bříško… prý už se dělá jen to přes bříško…jen si myslím, že na screeningu to bude zase přes obojí, aby bylo vše krásně vidět ![]()
@Kozicka87 treba se z toho vyklube jeste holcicka 🙂 tobe delali na screeningu i pres spodek? Aj kdyz jsi tam mela partnera? Ja vsude cetla ze se dela pres bricho kdyz jsem jeste nevedela co me tam ceka a taky ze to tak bylo 😁
@nikejsn jj i přes spodek a partner nic nevidel, posadila mi ho k hlavě, aby dobře videl na monitor a když potom přešla na spodek hodila mi přes podbřišek takové ty utěrka papírové na utření gelu, takže nemohl nic viděl. A vlastně ho to ani nezajímalo, byl zhypnotizovaný monitorem. ![]()
@Elen90 ty mas dnes ten 5.den? Pak dej vedet, jak si tvoje embrijka vedou. Urcite to zvladnou
Drzim palce, at co nejlip.
Muj manzel ma geneticky problem, takze genetika u nas musi byt.
@daudinka No já právě nevím, jak se to počítá. Odběr jsem měla v pátek 21. 4. ráno. Teprve včera mi volali s počty oplodněných vajíček, tak asi víc informací by mělo být zítra? Každopádně po mně i chtějí, abych se rozhodla, kolik jich chci zmrazit, že jich pravděpodobně bude víc jak osm (což mi přijde jak stavění vzdušných zámků
, když vůbec netuším, jaké ty finální počty budou).
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.