Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Elen90 to mas krasny vysledky
to mi rekni, jak jsi to udelala, ze jich mas tolik k zamrazeni ![]()
@daudinka píše:
@Elen90 to mas krasny vysledkyto mi rekni, jak jsi to udelala, ze jich mas tolik k zamrazeni
to teda fakt netuším, moc informací k tomu nemám
ale myslím, že už když na začátku se mi zadařilo být tak multifolikulová, tak už to šlo prostě z vyšších počtů. Jako ještě mám tedy i PCOS, tak přemýšlím, že by to mohlo s počtem vajíček souviset, ale těžko říct
![]()
@Elen90 rekli ti, co je ta AA kvalita? Ja mela jen info, jestli je hatchujici nebo expandovana a tak. Ale pismenka zadny.
No ja mela 23 oplozenych, to je myslim skoro stejne
tak to musi byt v necem jinym
Hele tak to nevim cim🤔 jako kamaradka mela nejakych 40 oplodnenych, ale zbyla jim nakonec jen 8 embryi, protoze ma endometriozu a pry to muze zpusobovat horsi kvalitu vajicek a tim i vyssi ubytek
Jinak k tomu hodnoceni jsem nasla tohle (taky jsem moc nevedela😀)
Podle toho, kolik buněk je možné vidět, se pak můžete setkat s označením A-C (A = plně expandovaná blastocysta, B = blastocysta stále dobré kvality, C = blastocysta s menším počtem vnitřních buněk a buněk ve vnějším obalu).
Hodnocení pak mohou vypadat například AA = početné a pevně uspořádané buňky jak ve vnitřní části (A), tak v té vnější (A); AB kdy B znamená několik volně zabalených buněk ve vnější části; BB nebo C kde je jen pár buněk ve vnitřní i vnější části.
@Elen90 to by me fakt zajimalo, jaky hodnoceni mely ty moje. Skoda, ze to tam nepsali.
Snad brzy budes mit vysledky
ja budu mit transfer az na zacatku cervna snad. Pokud zase neonemocnim nebo se nestane neco jineho.
@daudinka Kdy byste měli vědět jak dopadne genetika?
Já pokud všechno půjde jak má tak mi to vychází na půlku června💪 Tak do toho možná půjdeme spolu😁
@Elen90 uz mame vysledky, 2 embria jsou zdrave. 2 se pry mozna opravi samy pri dalsim vyvoji, ale uz je tam risk, ze budou taky spatny. A 2 maji ten geneticky problem od manzela. Takze nic moc, vzhledem k tomu, ze chceme 2 deti. Ale tak snazim se verit, ze snad se zadari s obema zdravyma. Mohla jsem mit transfer uz ted, cca za tyden, ale jsem nemocna. A doktorka chce, abych byla 100% zdrava.
Kdyby se zadarilo, tak bychom mohly otehotnet skoro zaroven ![]()
Ahoj holky, mám dotaz. Kdy jste po úspěšném KETu vysazovali Amelgen? Zítra budu 11+4 a už mi došel Amelgen. Myslíte, že si ho mám ještě nechat radši předepsat nebo už můžu vysadit? Moje gynekoložka moc umělému oplodnění nerozumí a prý můžu klidně vysadit hned, ale u prvního těhu jsem ho myslím brala až do konce 12tt ![]()
@michailidis ahoj, také jsem ho měla do konce 12tt, ale vysazovala jsem postupně.
Když dopadla dobře kontrola v desatem týdnu, tak jsem ze tří snížila na dva denně, rano a večer a v 11+0 jsem měla už jen jeden denně. Od 12+0 už jsem nebrala…ale tohle ti měli říct vše při poslední návštěvě caru
…jak správně vysadit všechny léky, pokud jsi jich tedy měla více ![]()
Ahoj holky, ráda bych se přidala, pokud můžu. Je mi 33, z předchozího vztahu mám 11letého syna. Se současným partnerem se snažíme již skoro 2 roky, u nás je problém ve spermiích. Nechali jsme si udělat ještě genetické testy, ty u mě zjistily krevní onemocnění. Domluvili jsme se, že začneme s IVF v červnu - v květnu mě ještě čeká hematologie.
@Kozicka87 děkuji za odpověď
já mám napsaný ve zprávě z CARu Amelgen a Estrofem brát do 12tt a pak vysadit ale já už si z prvního těhu nepamatuju jestli je do 12tt jako do 12+0 nebo 12+6? ![]()
@michailidis ahojky, mne taky dosel nejak v 11tt a doktorka mne predepsala jeste cele baleni takze jsem ho brala pak snad do 13 tt a to jsem se tesila jak se ho konecne zbavim 😁 😁 😁
@nikejsn ty brdo tak já nevím
dneska mám poslední Amelgen a Dr tam mám až ve středu, takže bych v úterý byla bez Amelgenu a začala zavádět zas až ve stredu
přesně jak říkáš, taky se těším až se ho zbavím
![]()
@Mall126 Ahoj, vitej a hodne stesti preju
at to jde vse co nejlip ![]()
@michailidis tak si tam zitra zavolej a ona ti posle recept na mobil a nebo ti povi ze uz ho brat nemusis 🙂
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.