Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Payus Tak to je mi líto že to letos nestihneš
Proč jste to nezvladli předešlé cykly? Neboj asi jak píšou holky mají toho moc -mě pořad sami volali kvůli té účasti a nakonec taky kdyz jsem tedy souhlasila tak vlastně se to letos nestíhá. Tak začneme po novém roce spolu a alespon si budeme moci vyměnovat pocity ![]()
Jak píše @kiki0709 zdůvodnila jsem si to tím že třeba by miminko nebylo zdravé,že to tak holt má být…na mě to zabíra (ale taky né vždycky
) a taky jak píše @Ewerette našla jsem si na tom pozitivum že si mohu dát sklenku vína, nebo jsme dostali šanci to zkusit znova přirozeně a třeba se zadaří…
P.S. @kiki0709 a kašli na bejvalého-Ty z nás jediná teď máš pozitivní test a také zprávy
a to je přece důvod k radosti a ne k pláči
![]()
Holky dáme to
jsme tu proto abychom se navzájem podpořily a proto ,že dáváme naděje do této studie. Vím asi za takovy kecy by jste mě nejraději umlátily lopatou ![]()
Se mi to nějak blbě zobrazuje na mobilu @Payus moc gratuluji k svatbě
super alespon trosku zamestnas hlavu
A gratulace také čerstvé novomanželce @kiki0709
![]()
@Tečka1 Jasne ze to dame!!! Splin jsem uz rozdychala, ikdyz me to stale drbe
ale jo.. @Ewerette ja bych si rada saty koupila, chci takovou free svatbu…vsechno moc planovane me desi ( si ted rikam, ze nase rodicovstvi taky dost planuju a nedesi me to tolik
). Nechci moc lidi…v podstate na svatbe jako takove chci jen svedky a syna - je to divny? Chci svatebni mejdan to joo to zase at je lidi hodne
ale na obrad je nechci. Vy jste holky meli velke svatby?? Me je vselijak jen na to pomyslim
a co @kiki0709 jak je? Taky gratuluji k svatbe ![]()
@Payus to je moc fajn, že už Tě to tolik netrápí…
svatbu si promysli a hlavně si ji udělej podle toho, jak to chceš Ty, to je důležitý… my měli 40 lidí, a byl to prostě nádherný den, ale hlavně proto, že jsme tam pozvali jen fajn lidi, a nikoho jen proto, že “se to má”… já jsem si to užila moc
Ale teda řešila jsem to půl roku dopředu. ![]()
Jinak se cítím fajn, pořád žádné příznaky, občas si myslím, jestli moje výsledky s někým nezaměnili… no nejsem moc optimista, ach jo ![]()
Musím teď třikrát denně užívat takové vkládací vaginální tablety (taky vás to čeká), Lutinus myslím, je to Progesteron, a teda občas mám pocit, že mi to hned “vypadne” … i když se to takovým aplikátorem vkládá hodně hluboko.
Další těhotenský test jsem si nedělala, vidět negativní výsledek by mě zabilo, to radši počkám na ultrazvuk a nechám si případné špatné zprávy až na co nejpozději. Je to divný?
@Payus proč by to bylo divný, když to tak chceš… Každá má mít svou vysněnou svatbu
Já jí měla už to bude 8let a byla dost velká - na oběd 80lidí a večer 100… Na oběd to byla jen rodina a kamarádi co bydlí daleko a večer přišli ti nejlepší kamarádi. Manžel je ze 7sourozenců a je nejmladší, takže jeho sourozenci už většinou mají vnoučata a naše rodina taky není malá… A byl to super den
, hned bych to zopakovala
Taky jsem to řešila min. půl roku dopředu jako @kiki0709
@kiki0709 to jsi dobrá, že to vydržíš, já bych testovala každý den… a asi bych i špatné zprávy chtěla vědět co nejdřív… Ale POŘÁD ti tady říkáme hlavně POZITIVNĚ ach jo, asi za tebou někam dojedu a ručně stručně ti to vysvětlím
Drž se, bude to dobré ![]()
@Payus Jsem rada že jsi to už rozdychala a ted se zaměstnej připravami na svatbu , navic budou Vánoce takže člověk hlavu i sebe zaměstná připravami
Jinak svatbu by si měli oba užít a mít ji podle sebe ne podle toho co se očekává.
Byla jsem na spoustě svateb kde to bylo ano pro rodinu a pro známe a přijde mi že samotná nevěsta si to možná ani moc neužila (ale jaky si to uděláš takový to máš). Já jsem s partnerem 100 let
(20 let) a o svatbě jsme mluvili na začátku pak si řekli že odložíme a nějak nám to časem a léty asi přišlo ,,zbytečný" tím že už jsme spolu dlouho…nevím jak to napsat.
Každopadně mě to ted přišlo na mysl v případě dítěte že bychom to pak mohli uskutečnit.Moje představa je já partner ,svědci na obřadu a pak třeba druhej den nebo za týden odeslala bych oznámení že byli oddání a udělala pro příbuzné známé atd velkou zahradní party. ![]()
@kiki0709 já Ti rozumím ,když byl test krve negativní ale přišlo mi že přiznaky mám taky mě napadlo že to s někym zaměnili
Na Tvém místě bych si taky test nedělala(zvláště když byl ten první negativní)myslím že by Tě to zbytečně zdrblo a měla by jsi větší pochybnosti…počkala bych na ultrazvuk.Takže divný to není nebo jsme divné obě ![]()
@Tečka1 ahojky! Tak jsem tam dnes volala, protože jsem se potřebovala ujistit, jak by to případně mohlo jít a taky mi řekli (stejně jako @Payus) , že tento rok v žádném případě nemám počítat, že by se to mohlo stihnout. Tak doufám, že budeme moci začít hned po novém roce ![]()
Jinak co se týče toho IVF - je to složitější. Pojišťovna Ti hradí 4× pokus IVF, pokud budeš vkládat embryo pouze jedno. ALE pojišťovna hradí pouze čerstvý pokus - takže ET (popř 1× KET v případě, že je třeba hyperstimuloační syndrom nebo se musí embrya nechat testovat na genetiku a zamrazit).
Všechny další embrya, která při kultivaci vzniknou by se měla zničit - my si ale můžeme zaplatit jejich zmražení a pak jejich vložení při kryotransferu (=KET) - ale to už vlastně děláme mimo pojišťovnu, protože ta nic spojeného s mraženými embryi nepodporuje, takže jí to ani nezajímá.
Tím pádem - Ty máš placený 1 cyklus IVF - takže stimulaci, odebrání vajíček, kultivaci embryí a transfer, ale když Ti vznikne třeba 5 embryí, která si necháš zamrazit, tak všechn 5 KETů, co potom na vlastná náklady absolvuješ, jsou vpodstatě pořád v rámci toho 1. IVF cyklu.
Snad to chápeš
težko se to vysvětluje ![]()
@kiki0709 zlato u těch vkládcích tablet, si vždycky tak na půl hodinky lehni po vložení - to Ti zaručí, že se to hlavní z té tablety dobře vstřebá tam, kam má a „nevypadne“ z tebe všechno ![]()
@kocourek88 já si tabletu večer vkládám před spaním, to je v pohodě, ale pak ráno v 7h hned po probuzení a v 15h, to jsem v práci… ale spíš mám pocit, že to ‚vyteče‘ až později, tak tam snad ty nejdůležitější látky zůstanou… ale děkuju ![]()
@Tečka1 taky jsem se chtěla vdávat s bříškem, nevyšlo to, ale i tak jsem moc ráda, že jsme se vzali. I když jste spolu už dlouho, určitě to není zbytečné. Je to strašně krásný pocit k někomu doopravdy patřit (možná to zní divně, ale já to tak aspoň cítím). Takže určitě do toho jděte, a ta Tvoje představa je krásná, proč ne?
![]()
@Ewerette tys mě pobavila! Asi bych to fakt potřebovala ručně stručně vysvětlit, ať zbytečně nedepkuju. Místo toho, abych si to užívala, se celou dobu jen bojím, že to bude zase zamlké
to čekání je děsný. Za týden touhle dobou už budu vědět víc.
Holky, díky, že to tady takhle můžeme sdílet. Moc mi to pomáhá.
![]()
Děvčata na vytékání tablet mám fintu, vložit, použít tampon, látka zůstane uvnitř a i když na tamponu, stále tam je
@jizvíková díky, mě to taky napadlo, ale bála jsem se, že tampon většinu té látky vstřebá. Vyzkouším, aspoň přes den ![]()
@kiki0709 píše:
@jizvíková díky, mě to taky napadlo, ale bála jsem se, že tampon většinu té látky vstřebá. Vyzkouším, aspoň přes den
používám to i při léčbě kvasinek, rychleji se to vyléčí
Zdravíčko dámy
mohu se přidat? přihlásili jsme se také do studie u IVF Cube a vypadá to nadějně. Na první konzultaci tedy jdeme „až“ 11.ledna, ale to přes Vánoce uteče jak voda. Bylo by fajn se vzájmně podpořit a držet si pěsti ![]()
Jinak já už sice děti mám (nejmladší je šest) a žádný problém s otěhotněním jsem s nimi neměla, vždy se do 3měsíců max povedlo, ale teď mám nového muže a k tomu už mi není ani těch 30… no a snažíme se už rok, nijak to tedy nehrotíme, ale když ta možnost je…začala jsem se poohlížet a vyskočila na mně nabídka té studie, tak jsme si řekli, že za zkoušku v tomto případě nic nedáme
Tak se snad všechny dočkáme ![]()