IVF cube studie pro rok 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
241
20.11.18 10:37

@kiki0709 Jasně rozumim z toho mam taky rozporuplné pocity ale říkám jsi že to je to nejmenší co člověk asi podstoupí. Trochu se bojím co to se mnou udělá at psychicky nebo fyzicky ale jak píšeš co by člověk neudělal :-) Ja co se týče létání bych asi nepodstupovala,sportovní aktivity záleží jaký sport děláš ale asi bych také omezila.Kafe mi řekli že ano pokud je jich hodně denně omezit ale na druhou stranu pokud je tělo na to zvykle klidně postupně snižovat.Stejně tak si myslím sklenička vína třeba o víkendu nemůže uškodit. Myslím že najednou všeho nechat (aktivity) by mohlo udělat ,,hůř„. Třeba mám blbý nádhled na věc ale říkám si že přeci musí být embryo a následné mimi silné a odolné a ,,musí něco vydržet“ a udržet se …nelze přece ležet 9 měsíců na zádech aby se nic nestalo…Hodně v tom hraje psychika co si budeme povídat. Mě právě pomáhalo abych na to nemyslila chodit ven a čistit si hlavu v přírodě-ano nelezla jsem po horách a upravila taky režim a holt se nezadažilo. :nevim: Brala jsem to tak že jsem v tu danou chvíli proto udelala max a dal jsou věci co člověk neovlivní. Jinak bych samozřejmě přistupovala po prvním trimestru (ten beru dle sebe jako rozhodujici), druhem a pod. Ano byla jsem lehce nachlazena takze jsem dohledavala cim se lecit abych neco nepodelala ale jinak jsem nic nehledala na netu nebo tak.Myslim ze by mi to udelalo vic starosti a tak nejak jsem k tomu pristupovala ,,selským rozumem" ;) Bud na sebe opatrna to ano ale moc se tim ted netrap :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
20.11.18 10:59

@Tečka1 máš pravdu, nemá smysl to moc řešit. Na sport jsem byla zvyklá (jen rekreačně, ale pravidelně), ale asi se nic nestane, když teď na chvíli vynechám. Minule jsem dělala všechno, chodila jsem běhat… a pak to nedopadlo. Taky jsem letěla hned po krevních testech dálkový let… taky přemýšlím, jestli to tenkrát mohlo mít vliv. Proto to tak řeším. Ale je pravda, že jestli to nemá dopadnout, tak nepomůže, ani kdybych jen ležela… Taky hodně chodím na procházky. Moc si vážím podpory! :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
20.11.18 11:05

@kiki0709 asi bych taky přestala sportovat, ale hýbala bych se - procházky. Kdybych fakt hooodně nutně nemusela někam letět (což u mě nenastane :) ), tak bych neletěla. Alkohol - když budeš mít jednou za čas chuť na skleničku vína nebo piva, tak se podle mě vůbec nic nestane a kafe v těhotenství je prý do 3 hrnků normálně silného kafe naprosto v pořádku. A jídlo bych řešila také podle chuti. Neměly by se jíst plísňové sýry, syrové maso, plody moře - ale když bys na to měla chuť, tak si myslím že v malém množství nic moc nehrozí… Vše bych řešila podle chuti, nálady a jak se zdravotně cítíš… každá to má jinak… To je dost blbá rada na to nemyslet - tu fakt miluju když mi někdo řekne. Takže na to mysli, ale pozitivně a šťastně :)) Bude to v pohodě, všechny držíme pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
20.11.18 11:15

@Ewerette já právě úplně nutně letět nemusím, jde navíc jen o lety po Evropě… ale na ultrazvuk jdu předtím, tak se asi rozhodnu na poslední chvíli. Kafe piju 2× denně a jen hodně slabý se spoustou mléka. Máš pravdu, prostě všechno podle toho, jak se budu cítit. Nic nehrotit.
Tak já na to teda budu myslet, pozitivně a šťastně :lol: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
20.11.18 11:37

@kiki0709 No jako nemyslila jsem to uplne hodit za hlavu-řešit ano ale rozumně. Běhat bych tedy nechodila(změnila bych v chůzi) to a létání bych tedy nepodstoupila…Pokud by člověk byl zdravý tak ok ale takto bych neriskovala. Jasně doktorka mi řekla vyhnout se plísňovým sýrům, syrovému masu a moř. plodům jak píše @Ewerette .Vzhledem k tomu že krmím psy syrovým masem tak to jsem si začala dávat velký pozor a vše desingikovat kvůli té listérii či co.Ale to bylo zatím jedinný omezení (samozřejmě jsem zrušila jízdy na kole a,,namáhavé" tůry, výstupy či aktivity) prostě aby vejce zahnizdilo.Ale rikala jsem si že jsou věci co takto ovlivnit mohu ale také ty co holt ovlivnit nemohu :nevim:
Jak píše @Ewerette samozřejmě člověk na to myslí ale tak nějak s rozumem abychom se z toho holky nezbláznily :lol: Já si třeba snažila hlavu zaměstnat jinýma věcma-četbou učením se atd takže jsem na to zase tak moc nemyslila…Ale to co si hlava a mozek dělali v noci a co se mi zdálo no to bylo k zbláznění 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
20.11.18 13:10

@kiki0709 @Tečka1 holčičky děkuju za rady :hug: já už mám vstupní konzultaci za sebou, byli jsme tam už v půlce října, ale protože jsem v tu dobu ještě neměla 30 let, tak se to právě muselo odložit, ani krev mi nemohli vzít, ptž to se musí všechno až po dovršení těch 30. narozenin. No uvidíme, já doufám, že to bude v pohodě. Já už tam vlastně na konzultaci šla s papíry z imunologie, z CAR, do kterého jsme chodili předtím (mám za sebou už jedno IVF se třemi neúspěšnými pokusy) a všechno toto mám vlastně udělané. Takže hormonální profil by měla dle doktorky být vpostatě formalita :mrgreen: no uvidím na začátku prosince, co mi řeknou…už aby to bylo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
21.11.18 08:39

@kocourek88 Tak uvidíš jestli se to všechno stihne-snad ano.Jelikož jsem ,,umělista začátečník" :oops: :lol: takže se moc neorientuji-můžeš mi prosím napsat respektive vysvětlit jak je myšleno jedno IVF s 3 neúspěšnými pokusy? Souhlasím s Tebou že si taky říkám už ať se něco děje-já už mám jisté že začnu po novém roce ale beru to že holt nový rok a nový začátek.Nic s tím nenadělám tak se s tím snažím netrápit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
21.11.18 09:19

Tak nevim jak vy devcata, ale ja uz to letos nestiham. Ted mi bylo zdeleno, ze mam volat dalsi cyklus. Takze az v lednu. Bere mi to silu, byla jsem plna ocekavani, nadeji, ze uz se zacne neco dit…promeskala jsem tri cykly..vsechno zbytecne, nechapu ze me teda minuly cyklus odbyli s tim, ze to nestihame tak ze dalsi cyklus..a nestihame to opet..nic je mi to lito :zed: :zed: :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
21.11.18 09:26

@Payus ach jo, to je mi moc líto!!! :( mám pocit, že si toho nabrali moc, a nestíhají. Taky mě zarazilo, že mě pokaždé prohlížela jiná doktorka, že mi vůbec nezavolali, když slíbili, že se určitě ozvou… @Payus vydrž! Užiješ si krásné Vánoce, dáš si v klidu svařáček a novoroční přípitek, a v lednu to určitě dopadne! Nesmutni! :hug: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
21.11.18 09:29

@kiki0709 ja se na to kazdy mesic upnu a pak cucim jako puk…zitra uz na to budu koukat strizliveji, ale dnes uz me to nepusti 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
21.11.18 09:41

@Payus je to sice škoda, ale já bych v tom zrovna viděla samá pozitiva ;) . Já jsem ráda že půjdu až příští rok… Užiješ si Vánoce bez nervů, Silvestra pořádně zapiješ. Kdyby ti bylo špatně nebo se něco stalo, můžeš jim zavolat (přes svátky bys nemohla). Budou se ti moct líp věnovat. A tenhle rok je prostě úplně debilní, ten nový bude lepší. Já se dost upínám k tomu, že se to třeba ještě zadaří přirozeně, že se ještě můžeme snažit samy a nebudu to muset podstupovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
21.11.18 09:44

@Payus já to znám… nejhorší je, že žádné ‚moudré‘ rady (jako ať na to nemyslíš nebo ať si dáš svařák) vůbec nefungují… občas mi ještě zabírá říct si, že to prostě tak mělo z nějakého důvodu být, že by třeba mimi nebylo zdravé… (jsem trochu fatalista) ale stejně si to každá musíme prosmutnit sama po svém… já jsem zase včerejší večer probrečela kvůli tomu, že jsem se dozvěděla, že můj expřítel čeká dítě - nechali tomu volný průběh asi měsíc nebo dva. Pak si říkám, proč to prostě já musím mít tak komplikovaný… Ale nebudeme se litovat, jo? :srdce: :srdce: :srdce: Bude dobře!
@Ewerette má pravdu! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
21.11.18 10:16

@Ewerette mas pravdu, ted to vidim cerne. Ale vsechno ma nakej svuj smysl…ikdyz ho ted absolutne nechci videt :D budu se v kvetnu vdavat, musim si zamestnat hlavu svatbou…zacnu hned…Nemate tipy kde objednat pekne originalni oznameni? At furt nefnukam… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
21.11.18 10:22

@Payus jééé moc gratuluju! :srdce: já jsem se vdávala teď v září, tak to mám ještě čerstvé a klidně doporučím. Oznámení jsem nechávala dělat přes svazek.eu a byla jsem moc spokojená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
21.11.18 10:26

@Payus my jsme si nechávali dělat oznámení tam, kde jsem si půjčovala šaty - měli tam spousta katalogů s obrázkama oznámení :)) Na internetu toho taky bylo spousta, ale chtěla jsem to vidět natištěné a jak vypadá ten papír…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí