Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ewerette to si umím představit, jak Ti asi bylo. Lidi kolem vůbec nevědí, co se nám honí v hlavě, a dělají si svoje domněnky… které pak občas dost bolí. My to zkoušíme už tři roky, resp. po dvou letech jsme byli na prvním IVF… ono v našem věku už není moc na co čekat. Snad nám to oběma co nejdřív dopadne! Resp. nám všem tady ![]()
@Ewerette ahojky, moc drzim palce holka. Snad to vyjde a budete 3
vedla sis denik ohledne reakci na injekce?
@kiki0709 moc držím palce!
ještě neplaš, je brzy na příznaky, tak dej nohy nahoru a nestresuj se něčím, co nedokážeš ovlivnit.
Dobře to dopadne uvidíš
![]()
Jinak jestli se můžu ptát, tak mě zajímá - v té down stimulace (ty injekce na začátku do stehna, co sis píchala) jsi měla nějaké omezení nebo jsi mohla normálně sportovat a fungovat?
@Payus to bylo asi spíš na kiki ne? já tam ještě nebyla ani na konzultaci ![]()
@Ewerette @Payus denik jsem si vedla, ale byla to spis takova formalita. Jen dvakrat jsem mela malinko zrudnuti v miste vpichu hned po pichnuti, ale za 30min ani za 24h ne. Tohle bylo vsechno, co po mne chteli sledovat. Nic tezkyho to nebylo.
@kocourek88 dekuju moc!
ja vsechno desne resim hlavou, porad se pozoruju, tak jsem z toho nervozni. Je pro me hrozne tezky se od toho hlavou odpoutat. Ja vim, ze to nedokazu ovlivnit, a to je na tom vsem asi to nejhorsi ![]()
Ohledne omezeni v obdobi te downstimulace mi nic nezakazovali, ale ja jsem asi mesic predtim byla jeste u fyzioterapeutky, ktera taky hodne resi neplodnost, ta mi udelala mobilizaci kostrce a zakazala na mesic vsechny sporty. Tak jsem si rekla, ze to zkusim. Jinak jsem byla zvykla sportovat pravidelne 3× tydne… A ted jsem taky radsi v klidu, nechci nic podcenit. Ale pri minulem IVF mi jen po aplikaci zakazali plavani (vcetne pobytu ve vane) a saunu… jinak nic.
@kiki0709 jo, to asi všechny známe, je to strašně těžké se od toho trochu odpoutat a až tak moc to neprožívat, aby se z toho člověk nehroutil ![]()
Ahoj děvčata, snad se k vam mohu přidat
je mi 40 snažime se o 1 ditě, také nám byla nabídnuta studie.Minuly mesic jsem podstoupila minimal. stimulaci v IVF CUbe -1 vejce, 1 transfer bohužel dle krve včera negativní.Přiznám se že tím že jsme s partnerem všemu nechavali volný průběh neznám příliš výrazů a zkratek týkající se oplodnění at uz normal nebo umělého takže možná budu chvilkama za trubku
Zvažuji studii jelikož mi ji nabídli-připadá mi ale že jsou tam poměrně velká rizika…Co Vás vedlo k účasti?
@Tečka1 to mě moc mrzí, že Ti test včera nedopadl. Já jdu na krev zítra (už po studii), ale necítím žádné příznaky, takže počítám s neúspěchem
snažím se myslet pozitivně, že to prostě vyjde příště. Nevím, jestli jsou u studie větší rizika, než u obvyklého cyklu IVF… ty léky už byly předtím testované… toho bych se nebála. Pozitivní na tom je, že vás to nic nestojí, a že SNAD testují zase něco pokrokového, tj. mohla by být větší pravděpodobnost otěhotnění. Negativní je ta administrativa, že tam prostě musíš každý den dojíždět na injekce.
Já jsem se celkově pro IVF rozhodla kvůli vyššímu věku, jinak co se týče volného průběhu, tak mám pocit, že jsem vyzkoušela už všechno od akupunktury, po ideální termín početí dle astrologie, různé fyzioterapeuty, cvičení Mojžíšové, mobilizaci kostrče, v období ovulace každodenní sex… nic nepomohlo ![]()
Moc držím pěsti!
@kiki0709 No přiznám se že se všechno okolo děje nějak rychle…,chodila jsem pravidelně k lekaří stále mě uklidňoval že je vše ok i přes moje nalehani na vyšetření apod. A pak když uz jsem se nenechala odbýt tak mi prostě řekl že je skoro pozdě…
Navíc mi řikal že v pohodě pojištovny to proplací…velkej prd samozřejmě už jdu docela pozdě…takže si ted díky tomu budu muset hradit sama…Jinak já asi budu za děsnou naivku, ale nijak jsem to neřešila nic nepodstupovala a taky bohužel o tom okolo mnoho nevím.
Do všeho jsem pak vlastně spadla tak nějak po hlavě. Samozřejmě jsem naivně věřila že by to ted po té minimalni stimulaci mohlo vyjit-bohužel. Každopádně vím že léky do studie jsou nějak předtestované-na druhou stranu se může člověk dostat do placebo skupiny.
Ja jsem klasicke IVF s tou vysokou stimulací nebo jak to napsat ještě nepostoupila (neměla jsem na to těch 85 tis.) takže ted nevím jestli ji budu moci podstoupit nebo ne-dnes mi kvůli tomu volali a jedna doktorka mi řekne něco druhá zase něco co to první rozporuje tak mam takové smíšené pocity z toho…
Hlavně jsem čekala že když krev nedopadne že udelají alespon ultrazvuk abychom vedeli zda se emryo neuchytilo, nebo co já vím zakrnělo…(fakt nevím ty správné výrazy
) a vlastně nic… přestante brat leky a basta ![]()
@Tečka1 Ahoj ![]()
tak rizika jsou myslím stejně velká jako u normálního umělého oplodnění, které si platíš sama… Nebo teda o žádných dalších nevím
Takže já jsem se pro to rozhodla hlavně kvůli finanční stránce, že se to nepočítá do pokusů na pojišťovnu a taky že se mnou bude zabývat zase nějaký jiný doktor a třeba přijde na něco proč nám to nejde…
Tak záleží na tobě jak to vidíš a cítíš ty, podle mě se tou studií nedá moc zkazit
@Tečka1 taky jsem si říkala, že při svém štěstí budu brát placebo, ale nějak jsem pochopila (opravte mě, jestli se pletu), že na tom tolik nezáleží, že otěhotnět můžeš i s placebem, protože ten testovaný lék je jen podpůrný… tak se toho neboj. Jak píše Ewerette, taky myslím, že rizika jsou stejná jako u normálního IVF.
Ten Tvůj doktor je teda pěkný pako… měl Tě o všem informovat a podle mě kolem 35 let by už skoro měl posílat na IVF… teda samozřejmě záleží na tom, jak dlouho předtím zkoušíte přirozeně…
V Cube dělají rozbory krve a na základě toho Ti doporučí pro Tebe nejvhodnější postup… a samozřejmě taky na základě finančních možností. Se kterými doktorkami jsi mluvila?
Jinak podle mě když z krevních testů nezjistí hormon HCG, tak prostě těhotná nejsi a ultrazvuk není potřeba. Horší je, když hormon zjistí, ale pak nemůžou ultrazvukem embryo v děloze najít = to může jít o mimoděložní těhotenství a to je komplikace, která se musí řešit operací (teda zase aspoň já tomu tak laicky rozumím).
@Tečka1 @kiki0709 holky, jaká placebo skupina? To jakože půlce dají lék a půlce placebo a zkoumají jak to funguje? Ještě jsem nebyla na konzultaci, tak mi to asi řeknou i tam…
@Tečka1 a jinak souhlasím s @kiki0709 - pokud v krvi není hormon HCG, těhotná nejsi a ultrazvuk by podle mě dělali až kdyby ti třeba nedorazila MS nebo byl nějaký problém
@Ewerette ano, ta studie (podle mě každá studie tak funguje) je založená na tom, že určitému počtu dají ten opravdu testovaný lék a určitému počtu dají placebo. Ale je to dvojitě zaslepené, což znamená, že ani Ty ani doktoři v Cube nevědí, co vlastně bereš. Myslím, že to není půl na půl, ale asi 80/20 (20 placebo) = takže pravděpodobnost toho, že na Tobě budou opravdu testovat lék, je podstatně vyšší
Právě na tom je studie založená, že pak budou porovnávat výsledky těch, co měly lék, proti těm s placebem, a udělají závěr, jestli je ten lék opravdu k něčemu dobrý