IVF cube studie pro rok 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4381
9.10.18 08:10

@VachTereza ty jo, to je na prd. To je beztak nahoda ze te to potkalo 2×, tak snad bude vse ok vid. Kdy jste prisli na to ze je to mimodelozni? Kamaradce na to prisli pozde, az v podstate v nemocnici. Premysleli jste doma jestli nechate vlozit jen jedno embryo nebo dve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
9.10.18 09:09

@VachTereza tak prosim te jsem zjistovala tu serologii a je to neco v ramci imunologie. Ale koukala jsem ze vysetreni se zavazuji taky udelat az v cube. Akorat si to tim trochu prodlouzim ale to neva, staci mi kdyz o vanoce budu moct dat test s // klukum pod stromecek…to bych mohla stihnout :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
9.10.18 14:43

@Payus u prvního jsem to tušila hned od začátku, že něco není v pořádku. Cítila jsem to prostě nějak jinak.. druhé bylo super, mě bylo báječně, test krásně sílil… Ale najednou jsem začala špinit, jela jsem k doktorovi a on nic v děloze neviděl, tak už mi bylo jasný, že to není v pořádku..no nechali si mě v nemocnici týden, HCG v krvi krásně sílilo, ale v děloze pořád nic..
Na tu serologii jsem také koukala, ale nestíhala jsem to sem napsat :kytka:
To bych si také moc přála, mít na Vánoce už miminko u sebe v bříšku, ale nechci si dělat moc naděje, uvidíme, jak to půjde rychle. Ale také jsem si říkala, že bych cca mohla koncem Listopadu stimulovat :oops:
My určitě jen jedno, právě kvůli té konizaci. Navíc jsem celkem drobná, tak si dvojčátka vůbec nedokážu představit. Mám 160 cm a nějakých 46 kg.. u malý jsem měla břicho jak balón a na konci tehu už se ani neohla :D tak nevím, jak bych vypadala s dvěma :D
Vy chcete dávat dvě? No jsem zvědavá, co ti řeknou, až tam půjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
9.10.18 17:34

@VachTereza :mrgreen: ty jsi uplne ma kopie :mrgreen: :mrgreen: ja 156cm/46kg
S klukem jsem mela 44kg a pred porodem 57kg. Myslim ze ma postava mi to nedovoli, ale uvazuju nad tim, zase si rikam ale jestli se nerouham…vis ze nejde samo jedno a ja hned bych chtela dve. Asi bych mela byt pokornejsi :lol: ani uprimne nevim jestli si ten zaprah umim predstavit, ale ja proste vidim dve krasny holky :D tolik po ty holcicce touzime sz jsem to zdvojila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ach jo, to muselo bejt smutny..snad sis uz vsechny smuly vybrala. A pred jak dlouhou dobou to bylo? Nekoho to za zivot nepotka a tebe dvakrat..jak se to stane? To se embryo uhnizdi proste driv nekde? V tom vejcovodu? U toho ivf se to vlastne stat nemuze kdyz to soupnou do delohy vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
9.10.18 18:52

@Payus napsala jsem román a smazalo se mi to :think: tak to napíšu ve zkratce..

Uvidíš, co Ti poradí tam, ale doktoři neradi dávají dvě embrya.. každopádně ale hlavní rozhodnutí je na vás, tak třeba nakonec dvojčátka budou :)
Já zůstanu u jednoho a modlím se, aby se alespoň to jedno u mě zabydlelo a už se mnou zůstalo :andel: no doufám, že se nám oběma podaří a snad i díky této studii..

Já měla první mimoděložni těhotenství loni v březnu a druhé letos v lednu.. to druhé mě hodně zasáhlo, ale už je to dobrý a beru to tak, jak to je.. doktor říkal, že první je blbá náhoda a podruhé už je to blbá smůla. Našli mi u druhého malá ložiska endometriózy, tak to bylo způsobené nejspíš tím. Škoda jen, že mi to nenašli už u prvního..
U IVF se to bohužel může stát taky, ale hlavně se tím neděs, jo? :andel:

Jsem zvědavá, jestli nás vyberou do té studie.. kdyby vás nevybrali, půjdete stejně do IVF nebo byste ještě zkoušeli inseminaci? Já bych jela do lázní a pak šla na ivf ve Varech, abych nemusela dojíždět tak daleko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
9.10.18 21:43

@VachTereza ja o laznich taky slysela, znama byla v laznich. No urcite ivf, ja uz na iui nechci. Navrhovala jsem doma i moznost inseminovat spermiema darce, ale to mi doma neproslo. Taky doufam ze nas vyberou. Jak to udelas behem tech deseti dnu? Budes na tu dobu pobivat v praze? Nebo dojizdet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
10.10.18 06:50

@Payus nejdřív jsem myslela, že bych zůstala v Praze.. ale ceny hotelů jsou šílený a ubytovna mi doma neprošla :D našla jsem jednu přímo v Praze 6, vypadala slušně.. každopádně jsme se domluvili, že bych dojížděla se Student Agency.. určitě bych si taky musela vzít neschopenku, asi by mi jí dali normálně v Cube, viď? Taky si totiž neumím představit, že několik dní v kuse nepřijdu do práce a donesu na každý den propustku :D a asi bych zůstala doma, dokud by se nevidělo co a jak.

Ví u vás v rodině někdo, že chcete jít do umělého? U nás to teda ví všichni, že už jinou možnost nemáme, ale nechceme zatím říkat nikomu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
10.10.18 08:09

@VachTereza u nas vedi vsichni vsechno, i v praci. Jsem dost otevreny clovek a vzledem k tomu ze uz takhle trajdam od brezna musi byt v praci dost tolerantni. Tak jsem jim to oznamila jak to proste je. Ja se na to v patek rovnou zeptam. Asi si ty dotazy zacnu sepisovat, abych pak nebyla nervozni a nezapomela na to :) hele cestovny proplati tak co, do busu knizku a nak se to pretrpi..musi :) diky Bohu za takovou prilezitost. Doufam, ze to nekdy vyjde a treba se i potkame :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
10.10.18 11:09

Ahoj holky, právě za sebou máme 1. pokus IVF v Plzni, nepovedlo se to, měla jsem 3vajíčka, ale nedožila se dalšího dne, takže bez transferu. Tahle studie se mi líbí, ale v podmínkách jsem četla, že musí být 1 pokus i se zavedením vajíčka a to u nás nebylo, ale tady píšete, že jste ještě na IVF nebyly? Nevíte jak to tedy je? A taky jestli musím být jejich pacientkou, nebo můžu na tu studii přeběhnout k nim a pak se v případě neúspěchu vrátit do Plzně a hned pokračovat v dalším pokusu? Psala jsem jim e-mail, ale jsem dost netrpělivá na odpověď :lol: . Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
10.10.18 15:21

@Ewerette v podmínkách je naopak, že může být max. jedno ivf.. takže když jsme na žádném nebyly, je to v pohodě ;)
Pacientka být nemusíš, ale mezi stimulací musí být minimálně tři měsíce pauza, tak nevím, kdy přesně jsi byla na ivf..?
Důležité je splňovat podmínky, oni Ti pošlou formulář, ten vyplnis a podle toho Ti zavolají a domluví si konzultaci. Tam ASI budou hodnotit, jestli se jim jako pár do studie hodíte a asi si ještě udělají chybějící vyšetření.

Dej vědět :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
10.10.18 15:28

@Payus mám ráda otevřené lidi :srdce: sama ale vždycky na sebe něco prasknu a pak toho lituji.. mám docela problém se s takovými věcmi nesverovat, ale domluvili jsme se s manželem, že to řekneme až v případě, když to vyjde.

To by bylo super, kdyby nám stimulace vyšla podobně, tak bychom se mohly domluvit :kytka: ale ty možná začneš už v listopadu, když to půjde rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
10.10.18 21:06

@VachTereza :) vis co ja to mam na haku, kdyz s tim nemam problem ja tak proc by melo okoli? Ale chapu ze chcete pockat az budete vedet. Aspon nemusite furt rodine neco vysvetlova, ze to zase nevyslo atd ( iui). No potkat se tam to by byla teprv nahoda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: @Ewerette ahooj :mavam: urcite se tam prihlas Terka ma pravdu, je to max 1 ivf, a ty jsi mela jeden pokus ivf bez transferu.. Nevahej a pokud splnujes jdi do toho, na nic necekej a rano tam cinkni :palec: a dej vedet kdy jdes nakonzultaci jasny :mrgreen: ahoj holky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
11.10.18 14:46

@Payus my máme právě velkou rodinu a pak by každý psal ( ptal se) , jak jsme na tom a pod.. hlavně si hodně lidí, co tím neprochází, představuje, že je to jednoduché a že je to vlastně hotová věc. A v práci zas máme dost nepřející lidi, tak to taky nechci, aby věděli.

Zítra tam jedete? Dej pak hned vědět, co a jak, ju? :srdce: držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
11.10.18 14:47

@Payus tak teď koukám, že až příští pátek :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
12.10.18 22:16

Ahoj, tak na fb ve skupince psala jedna holčina, že ji nevzali do studie kvůli hormonálnímu profilu, že jí tam vyšlo, že má riziko hyperstimulacniho syndromu.. což jsem teda ani nevěděla, že takhle z krve poznají.. ( asi vysoké AMH? )
Tak až budu mít u sebe výsledky, pošlu jim je e-mailem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí