IVF cube studie pro rok 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
61
15.11.18 13:22

@kiki0709 děkuju za vysvětlení, nějak mi nedošlo, že to musí mít s čím porovnávat 8o .
Už sis dělala testíka? Nebo vydržíš zítra do krve? Držím pěsti, vyjde to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
15.11.18 13:25

@Ewerette test jsem si nedělala, ale nějak si myslím, že už bych cítila příznaky… po minulém IVF jsem byla děsně unavená a taky se mi dost zvětšila prsa… a byla jsem těhotná (bohužel to skončilo zamlklým těhu)… a teď žádné takové příznaky nejsou. Tak spíš už na zítra plánuju, že se opiju :nevim: ale moc děkuju, jsi zlatá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.11.18 13:42

@kiki0709 musíš tomu věřit, příznaky být nemusí. Minule jsi příznaky měla a nedopadlo to a teď je nemáš a vyjde to ;) . S tím opíjením (lehkým) to mám stejně, když přijede na týdenní návštěvu teta z Ruska (MS), připíjím jí na zdraví a její brzký konec :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.11.18 13:42

@kiki0709 jinak já bych to nevydržela a už bych testovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
15.11.18 13:53

@Ewerette brzký konec návštěvy nebo tety z Ruska??? :D :D :D Ty jsi mě pobavila (moc se omlouvám za černý humor) :lol:
Jsi krásně optimistická, děkuju! Já už přemýšlím, co budu dělat dál… jestli KET nebo další IVF… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.11.18 13:56

@kiki0709 brzký konec tety z Ruska - její návštěvy :lol:, aby mě aspoň tak 9 měsíců nenavštívila. Spíš bys měla začít přemýšlet kde budeš kupovat kočár, kolik je potřeba plen… sakra, musíš tomu VĚŘIT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
15.11.18 18:42

@kiki0709 drzim palce at tam je poradne zakouslej embryacek :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
15.11.18 18:45

děkuju holky jste moc zlatý :srdce: já vám dám v každém případě vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
16.11.18 13:15

Holky děkuji že jste mne mezi sebe vzali :) já díky tomu že mě lékař odeslal až ted na special kliniku a je mi 40 tak si už vše budu platit-tedy mimo té studie samozřejmě .To jak jsem byla vzteklá na svého doktora tady ani moc líčit nebudu-kdybych za ním s problémy a podezřením že se obávám že se blíží přechod nebo tak něco nechodila a neřešila to s ním tak neřeknu :,( ale takto …a pak mi ještě řekne at jsem v klidu že to pojištovna proplácí-taková blbost za mě prostě musí vědět že už to hrazený v mém věku není!!!!
No nic… Pak mě tedy odkázal k doktorce Višnové –měli jsme vstupní vyšetření,i konzultaci a zároveň jsme se domlouvali na tom prvním postupu. Chtěla jsem vyzkoušet nejprve tu minimálku. Mě spíše zaráží že bez této byt minimál.stimulace jsem měla ,,náběh na 4 vajíčka“ a po stimulaci jen 1 a taky jsem i když krev dopadla negativně stále nedostala menstruaci-což je tedy udivuje taky ale to je zatím celý… :nevim: Právě proto jsem myslila že dělají následně třeba UZ kde zjistí že embryo tam třeba zustalo ale nevyvíjí se nebo co se vlastně stalo že to jako nevyšlo…S jinými lekaři jsem tam nemluvila,jen s paní ohledně té studie a ta je tedy docela odměřená a ,,skoupá na slovo“ :roll:
Já právě nevím jestli u té větší stimulace se používá stejný typ léků jako u studie.Vím že se podává ještě ten Rekovelle takže i kdyby člověk byl ve skupině s placebem tak něco ala ,,na podporu dostava…" Já právě účast ve studii konzultovala pro lepší orientaci v problematice s několika známými (doktoři pharmacie apod.) a názory se různí jedni doporučují jiní odrazují takže jsem si moc nepomohla :lol: Jinak cituji z materiálů ,,Budete mít 17% šanci (17 ku 100), že budete dostávat placebo, a 83% šanci (83 ku 100), že budete dostávat přípravek FE 999302.“ Já samozřejmě taky řeším v neposlední řadě i finanční stránku protože člověk neví kolik bude muset podstoupit pokusů a na druhou stranu člověk se v životě zadlužil pro méně důležité věci… (nejradši bych šla za svým doktorem at mi to chytrak proplatí 8o )
Každopádně mám místy i pocit že mě dost do té studie tlačí…asi jsem zajímavý vzorek či co :oops:
Navíc nevím jestli Vám u té studie dají neschopenku nebo jak se řeší nepřítomnost v práci?Vystavují neschopenku oni jako centrum nebo obvodni lekar popr gynekolog?
Jinak kliniku nějak zavírají 21.12.takze mají propočítáno u koho začínat s čím a jinak odklad do ledna.
Jinak by mě zajímalo Kiki kolik Ti odebrali vajíček a kolik transferovali zpět?Nechali Ti vybrat počet nebo prostě 1 a dost? Jsem na tom jinak podobně jako Ty je mi 40 a jde mi o 1 dítě .
Studie běží od září info pro ostatní.Probíhá ve 4 centrech v ČR a každé centrum má cca 150 žen.
Už jsem tady koukám napsala román :lol: ale kiki držím tlapky ať to vyjde :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
16.11.18 15:44

@Tečka1 oni se o Tebe v Cube postaraji, neboj se! Skoda, zes na to prisla tak pozde, kvuli tem penezum… Dr Visnova je vazne dobra (uplne uprimne je jedina, ke komu tam mam duveru).
Ohledne neschopenky nevim, ja to neresim, protoze pracuju blizko, tak si vzdycky jen odskocim z kancelare a nikdo si toho ani nevsimne… ale asi by ji vystavili. Otazka je, jestli chces, aby se to v Tve praci vedelo.
K terminum: dneska mi rikali, ze kdo dostane menstruaci do 30.11. tak ho jeste stihnou stimulovat letos, jinak az v lednu.
Mne odebrali osm vajicek, podarilo se jim oplodnit 5, ale nakonec z toho byla jen 2 embrya - ale pry zato moc krasna :)
O poctu jsem vubec nediskutovala, ani se neptali, ale ja bych si zatim vic nez jedno zavest nenechala… z vicecetneho tehotenstvi mam respekt, navic ve vyssim veku.
Holky jinak teda rano tehotensky test z moci negativni, necekala jsem nic jineho, pak jsem sla na krev a vzala si rovnou zadanku pro pojistovnu o dalsi IVF cyklus (za mesic a kousek mi bude 39, tak abych to jeste stihla)… a ted mi volali, ze mi krev vysla krasne pozitivne!!
Ja tomu porad neverim, a desne se bojim… :,( uz jsem to takhle jednou mela, a pak zamlkle tehotenstvi… je to samozrejme super zprava, tak proc me to tak rozhodilo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
16.11.18 16:01

@kiki0709 Tak každopádně nejprve ooobr gratulace k pozitivní krev. vysledku!!! :kytka: :potlesk:
Uprimne také je Visnova jedina ke ktere mam duveru jelikoz mi chvilkama to jednani prijde…jak to napsat :think: jakoze prava nevi co dela leva, respektive nahodile, misty ne moc profesionální minimálně né takové jaké bych na specializ. pracovisti čekala…No ja pracuji prave docela daleko takze se mi nevyplati pak jeste jet do prace a obavam se za to mnozstvi navstev mi na propustky nepujde. V praci nemam problem rict co resim-tak co prijdu tentokrat o medaili zamestnance roku :lol: :lol: :lol: Jojo o tom terminu do 30 vim, jenze ja stale zatim menstr. nedostala-nikoho asi krome me to neznepokojuje 8o Jinak ja prave cetla ze nekde vkladaji 2 embrya kvuli zvyseni sance ja prave mela jen 1 vejce ale pry krasne i embryo bylo super a nakonec to nedopadlo takže Tobě budu držet pěsti :* Druhé Ti dali zamrazit? Jinak chapu ty smíšené pocity-radost že to vyšlo se mísí s obavami jak to dopadne ;) ale musíš věřit!!! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
16.11.18 16:18

@Tečka1 dekuju moc :* strasne mi pomaha si tady o tom psat, o tech vsech pocitech… ja to predtim vsechno drzela v sobe (o mych IVF pokusech vedel jen manzel), ale je lepsi to proste pustit a priznat si, ze nejsem dokonala, a ze proste prirozene treba neotehotnim…
Ano, druhe embryo mam zmrzlika! Prave ze jsem si rikala, jestli nejdriv jit na KET, nebo radsi zazadat o novy IVF cyklus do 39. narozenin a zmrzlika si nechat do zasoby…
Ja tomu stejne porad neverim, nevim, proc jsem takovy pesimista… strasne se bojim.
Hezky vikend! :hug: :mavam: a piste!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
16.11.18 16:32

@kiki0709 Já Ti moc dobře rozumím i když toho asi nemam tolika za sebou ale jsem taky tzv. pesimista nebo jak to napsat…I kdyby me vysla krev pozitivne rikala jsem si ze dokud nebudu mit za sebou 3 měsíce nebude mít smysl se radovat (i když vím že i pak se muže cokoli stat).Já právě nevím jak píšeš v jakém režimu je to jestli použiješ zmrzlika nebo si žádáš o nový cyklus.Jakože zmrzlika si mužeš nechat ala do zásoby kdyby to nevyšlo a raději dokud to neplatis podstoupis jeste IVF?Navic jsem četla že v ramci studie jsou myslím 2 pokusy že kdyby to ve studii nevyšlo na poprvé že to ještě zkusi-myslím jsem to někde četla v materiálech…Každopádně musíš věřit že nic z toho už prostě nebudeš potřebovat!!! ;) A kdyby… máš stále ještě možnosti a nebudeš si muset brát půjčku jako řemen jako ja :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
16.11.18 16:43

@Tečka1 jestli mas nejake zmrzliky, tak si je muzes nechat myslim az 10 let ve skladu, s tim, ze je uchova zpoplatnena 2000 Kc rocne. Myslim, ze v ramci studie je urcite implementace pripadneho zmrzlika ziskaneho v ramci studie zase plne hrazena, jinak stoji tzv KET (kryoembryotransfer) - transfer zamrazeneho embrya - myslim 9500 Kc a pojistovna to nehradi. Teda aspon tolik me to stalo v breznu - nevim, jestli po 39. narozeninach to stoji jeste vic. Ale celkove si myslim, ze KET je mensi ‚zahul‘ na organismus nez cely cyklus IVF… zase prenos cerstveho embrya ma vetsi uspesnost… Tezko rict. Jo a vubec jsem nevedela, jestli mas v ramci studie vic pokusu na hrazeny cyklus IVF nebo jen jeden… to si nevzpominam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
17.11.18 16:14

@kiki0709 ted jsi me potesila, ja cekam ms do 5ti dnu. Tak to je bezvadny ze to stiham.
Dekuju za tuhle informaci :kytka: a opravdu hradi jeden KET, je to v papirech ke studii.

Krasny vikend holky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital