Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kiki0709 jupiiii jouuu bezva zprava
to je paradicka tak tfuj tfuj tfuj a opatruj se ted vic
![]()
Ahoj holky ja se tedy nakonec taky rozhodla pro studii a i kdyz menstruaci stale nemam
a i kdybych ji dostala do toho 30.11 uz to letos nestihneme.Protoze nemam tu konzultaci ohledne studie a bez ni ( i kdyz jsem o ni mluvila s |Dr. Višňovou ) to proste nejde.Takze zacnu az v novem roce protoze na konzultaci uz nemeli volny termin az pred Vanoci.Kazdopadne s jakou lekarkou jste to resily vy ?A šly jste do těch nepovinných výzkumných vyšetření? Myslím ten rozbor DNA folikulárních buněk?Jinak vzhledem k tomu že můj test byl negativní tak jsem kiki zapila Tvůj úspěch takže to musí všecko klapnout na 1
![]()
@Tečka1 ahoj, ja byla u Mudr. Neumannove (byla moc mila, vybizela nas k dotazum, vse vysvetlila), za nas super pristup na prvni sezeni. A ten souhlas na ten rozbor folikularnich bunek jak zminujes jsem podepsala. ![]()
@Tečka1 @Payus moc si vazim vasi podpory, holky
![]()
Ja jsem v ramci studie zacinala s MUDr. Kosobudovou, pak jsem chodila prubezne na ultrazvuky, to se na me vzdycky divala jina doktorka. Asi proste jak to zrovna stihaly. Odber vajicek mi (myslim) taky delala MUDr. Kosobudova, a transfer mi mela delat MUDr Bolehovska, ale napoprve se ji to nepovedlo (mela jsem nejaky ztizeny pristup do delohy), tak mi dali injekci na uvolneni a prijela MUDr Visnova (v sobotu!!), ktera transfer nakonec udelala sama. Jsem za to moc rada, ja ji opravdu duveruju. MUDr Kosobudova je moc mila, ale uz jednou mi s ni nevysel KET, tak to cloveka ovlivni. A MUDr Bolehovskou jsem do te doby vubec nepotkala, az prave na ten transfer.
A co se tyce nepovinnych vysetreni: ja jsem jim urcite podepsala a odsouhlasila vsechno ![]()
Holcicky, zatim nic vic nevim, dneska by mi meli dat vedet ohledne dalsiho postupu… uvidime. Drzim pesti nam vsem! ![]()
… tak jen pro dodatecne info: ted mi volali, mam si prijit pro leky, a kontrolni ultrazvuk bude 14 dni po krevnich testech, tj. pristi patek. Do te doby nic. Tak jen abyste vedely, co vas ceka
a ja se jdu modlit ![]()
@kiki0709 moc gratuluju, držím pěsti ať to vše vyjde. Hlavně POZITIVNĚ
Test máš ještě pořád negativní?
@Ewerette
snad jo! Fakt jsem to ale vubec necekala, desne me to v patek zaskocilo. Test jsem si od te doby nedelala, kdyby mi nahodou zase vysel negativni, tak bych byla na prasky… Presne jak rikas, hlavne POZITIVNE ![]()
@kiki0709
modlime se s Tebou
ja uz ocekavam pomalu MS a pak hned do cube zavolam a oni mi uz daji termin regulace a konecne se zacne neco dit…jsem tak natesena, ze si MS snad sama oddaluju
![]()
@Payus drzim pesti, at brzy zacnes! je skvele, ze to tady vsechny takhle sdilime, moc mi to psychicky pomaha! ![]()
holky prosím mám otázku
v pondělí 26.11. je mi 30 let (na to vlastně čekáme) a 29.11. bych měla mít 1. DC Mám si pak volat, aby mě mohli ofiko zařadit do studie a 2.-5. DC tam pojedu na nabrání krve a hormonální profil - takže někdy počítám buď 30.11. nebo 3.12. (pátek-pondělí). Myslíte, že když je to takto na knop, že mě ještě zařadí do stimulace tento rok? Nebo se po hormonálním profilu ještě čeká na nějaké další formality a stimulovat mě nechají až třeba ten další cyklus? ![]()
někde jsem tu četla, že holky, co jim začne MS do 30.11. budou ještě stimulovat letos…a mě se prostě nechce dál čekat
už jsem z toho na prášky z toho věčného čekání na něco…chci aby se něco dělo ![]()
@kiki0709 haha to je paráda…Ti to miminko pěkně natřelo, žes ho podceňovala a nevěřila mu viď
doufám, že to bude bojovníček a bude Ti chtít ukázat, že s Tebou chce být až do konce! ![]()
@kocourek88 ja myslim, ze bys to mohla jeste letos stihnout. Jestli dostanes MS 29.11., tak to vychazi, oni to tam maji na nastence, ze musi cyklus nejpozdeji zacit 30.11., aby to letos jeste stihli, kvuli vanocnim svatkum… a byla jsi uz na konzultaci? I kdyby to o jeden cyklus posunuli, tak neves hlavu, aspon budes mit klidne Vanoce! A jsi jeste mladounka! Ale uplne chapu, to neustale cekani na neco nas vsechny ubiji…
dej vedet!
Ja taky verim, ze to bude bojovnicek a ze se me jen tak nevzda
ale o tom nekonecnem cekani radsi ani nemluvim. Priznaky porad zadne
jen me trochu boli prsa, ale to bylo pred MS vzdycky normalni…
@Payus jsem zvedava jak to bude probihat a jake budes mit pocity z injekci a tak-doufam ze nam to sveřiš budeš po @kiki0709 vlastně druhá co to podstoupí. Potěšilo mě že @kiki0709 neměla pokud jsem to pochopila správně v průběhu aplikací žádné výrazné potíže tak snad to tak budeme mit všechny
![]()
Jinak @kocourek88 ja doufám že to stihneš protože ja už vlastně všechna vyšetření mám za sebou ale termin na konzultaci a zařazení do studie byl volny až před Vánoci takžei i když by mi to vycházelo do toho 30,11 s mestruaci, už studii začnu asi až po Novém roce.
Tak dej pak vědět zda to stíháš-taky jsem si říkala že bude mezi svátky volno a že pokud by mi mělo být blbě nebo tak něco že alespon clovek nebude v praci a tak…ale zase si rikam že holt nový rok nový začátek
Jinak @kiki0709 neboj i když to zní jako kliše prostě MUSÍŠ myslit pozitivně!!!a určitě si příznaků ještě užiješ až až
![]()
@Tečka1 opravdu jsem nemela nejmensi problemy, kdyz pominu psychicky ‚problem‘ s tim pichat do sebe injekce, ve kterych vubec nevim, co je… ale co by clovek neudelal. A nijak to nebolelo.
Holky, mate jeste nejakou jinou radu, co mam ted delat? Jak se chovat? Uz jsem se rozhodla uplne prestat na chvili sportovat, samozrejme nepiju, ale co si treba myslite o letani v prvnim trimestru? A co kafe? Fakt nechci nic podcenit… vcera mi sestricka v Cube rikala, ze na to hlavne nesmim porad myslet… ![]()