Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tečka1 Jestli vám to nevadí, tak jo. I když už nebudu řešit studii, ale IVF v Cube pořád bude pro mě aktuální, a hlavně jsem si vás všechny oblíbila ![]()
@kocourek88 Moc děkuji za vysvětlení už jsem tu psala že v těch vyrazech docela plavu
a nemám s umělým moc zkušeností zatím-věc vlastně řeším docela pozdě
Každopadně koukam že to mame hodně podobně a já si pořád říkám že veselá mysl mě drží protože hroutit zatím není důvod respektive na to je stále dost času (doufám
) A v mém okolí to nikdo neví co řeším a i na dotazy co se týče dětí dokážu odpovídat s úsměvem a vtipem (co občas cítím uvnitř to už je jiná pohádka
) Takže přesně tak s úsměvem a veselou myslí do dalších bojů ![]()
@kiki0709 no já bych právě ráda kdyby jsi tu zůstala i když bych pochopila že by jsi třeba nechtěla…ale studie nestudie jednou jsi tu s námi
a jedem v tom všichni společně
![]()
@Tečka1 Tak jo!
já vám dám vědět, teď se trochu bojím, jak zvládnu ten řízený potrat… prý budu hodně krvácet a bude to bolet… ale pořád je to menší zásah pro organismus než kyretáž v celkové anestezii… ![]()
A budu se od vás holky učit optimismu, já jsem to tentokrát možná pokazila sama tím, že jsem tomu od začátku nevěřila… ![]()
@Tečka1 kdybys náhodou něco chtěla vědět, tak se neboj zeptat - popravdě mám docela načteno a tím, že už mám pár pokusů za sebou, tak mám (bohužel) i nějaké ty zkušenosti, tak kdybys Tě něco napadlo, ráda cokoliv vysvětlím, Já vpodstatě hned po tom, co jsem se dozvěděla, že kvůli neprůchozím vejcovodům bude nutné podstoupit IVF jsem okamžitě začala sbírat informace a číst různé články atd. Jsem celkem nerada neinformovaná a nepřipravená, takže když jsme pak šli na první konzultaci do CAR, doktorka zůstala docela zírat jak je možné, že toho tolik vím
![]()
Snad nám ten optimismus pomůže k vytouženému cíli
![]()
@kocourek88 ahoj ty jsi jak já
mě všude říkají ať už nic nečtu
někdy si říkám, že jsem schopná na toto téma napsat diplomovou práci..ale někdy i moc informací škodí.
Teď už nečtu nic
omezila jsem i courání sem na emimino, ne že by mi diskuze vadili…to naopak
ráda se všemi pokecám, ale moc se pak na to nepřicházející těhotenství upínám a jsem pak taková jiná.
Našla jsem si i druhou práci na víkendy na pumpě kousek od baráku…ale jak rychle jsem začala tak rychle končím…jistě vám ve zprávách a na netu neunikla ta strašná zpráva co se na Mělníku na pumpě stalo…(jedná se samozřejmě o jinou ČS, ale ten strach ve vás zakotví) no to jsem odbočila celkem.
Jinak Vám všem holky přeji krásný pohodový advent, ať máte šťastnou ruku na dárky, ať se Vám všem jen a jen daří. Samozřejmě mnoho zdraví vám i Vašim blízkým.
Krásného Ježíška
Připíjím Všem tady na emiminu na zdraví ![]()
po Novém roce Ahoooj
P.S: to už snad budu ve stimulaci ![]()
@kiki0709 Budeme na Tebe myslit-chápu že se bojíš,ale zároveň souhlasímže je to lepší než ta revize-a my ženský jsme silny
neboj zvládneš to jako ty ostatní věcí.. jsme s Tebou ,dej vědět jak to zvladaš
![]()
A hlavně! žádný obviňování se-to ničemu nepomůžeš a mělo by to zas jen negativní dopad na Tebe,takže hlavu vzhůru-prostě to tak nemělo být
a začneš s námi nový začátek ![]()
@Payus je prabda, že mě přítel taky nadává, že sem na e-mimino chodím a řeším tuto problematiku i v „meziobdobích“, kdy se nic neděje…ale já nevím, taky mě zajímají osudy holek, se kterýma jsem se tu sblížila, protože bojují ve stejném boji ![]()
Jinak s tou benzinou Tě naprosto chápu
myslím si, že na noční směny by mě nikdo nedostal
paní je mi moc líto a doufá, že ty hajzly najdou.
Jinak také přeji krásný a pohodový advent! Já tou dobou budu už „píchat“
tak snad mi z toho nějak nebude blbě a nebude mi to kazit Vánoce a oslavu silvestra
těším se, že se už brzy něco začne dít a taky až se ke mě někdo připojí
![]()
@kocourek88 jééé jsi moc hodná
to já se asi ptát budu protože jsem nováčkem a přiznám se ač jsem ráda na všechno připravená,a jak píšeš informovaná ale vzhledem k tomu jak pozdě to řeším těch variant na zkoušení a hlavně nemám vzhledem k věku už moc času
takžealespoň teď momentálně v tomto případě mám pocit že někdy je méně více
Já jsem právě za exota že se asi nehroutím a taky že o tom moc nevím-sestry i doktorky mi říkaly kdyby to všichni brali s takovým nadhledem a optimismem jako Vy-říkám to je možná jen ta sladká nevědomost
Každopádně toho právě mnoho za sebou nemám vlastně jen ted ten jeden pokus takže si říkám že na hroucení se je ještě dost času ![]()
@Payus Jsem ráda že máš taky načteno-už budu mít dvě odborné poradkyně
![]()
A udělala jsi myslím dobře s tou ČS stalo se to kousek od nás a i když jsem paní moc neznala docela mě to ovlivňuje-myslím že když si představím že Ti pitomci se můžou poflakovat někde v okolí
Jinak samozřejmě přeji aby stimulace a vše okolo probíhala v pohodě a budem Ti držet pěsti. ![]()
@kocourek88 Jinak pěkně napsáno -že už si budeš píchat
doufám že napíšeš jak to dáváš-vidíš a já zrovna chtěla abych to podstoupila o Vánocích -protože kdyby mi bylo blbě probíhalo by to alespon v teple domova u pohádek.
A já se připojím asi jako poslední jestli si to vybavuji správně
ale jsem stále v jednom kole tak alespoň nemám čas přemyšlet nad tím co bude a nebude a jsem v klidu ![]()
@kiki0709 myslím na tebe, bude to dobré ![]()
@kocourek88 tak krásný propíchaný advent i tobě
A krásný a úspěšný advent všem ![]()
Berušky všechny moje, já mám zase krizi. V Motole mi doktor řekl, že v takových případech vůbec pilulku nedávají, vždycky dělají revizi kvůli tomu, aby to pak mohli poslat na histologii a vyloučit případný nádor… prostě nějak kolem sebe nevidím nic pozitivního. No nic, objednám se do Cube na revizi, ale upřímně se teď cítím dost na dně. ![]()
Ale jak píše @Tečka1, my ženský jsme silný, tak nabírám další psychické síly a věřím, že pro nás všechny bude rok 2019 úspěšný a plodný…
![]()
Krásný advent všem, a @kocourek88 neboj, o injekcích vůbec nebudeš vědět!
@Tečka1 přesně tohle vždycky taky říkám, že na hroucení budu mít ještě času dost a hlavně vím, že si tím nepomůžu - spíš naopak uškodím
tak se snažím to nedělat ![]()
@kiki0709 jeee tak to je mi líto, já teda myslela, že i při ZT se dá počkat, zda plod odejde sám, a tak by mě ani nenapadlo, že takto na začátku by dělali vždy revizi
snad Ti to dopadne dobře!
jinak taky doufám, že o těch injekcích nebudu vědět. Jen se zeptám - protože při down regulaci bude ten silvestr - sestřička mi řekla, že vůbec nevadí, když ho lehce zapiju, ale já z toho nemám moc dobrý pocit - Ty ses nijak neomezovala při down regulaci? ![]()
@kiki0709 jejda to mě mrzí ,na druhou stranu má za mě lékař asi pravdu a když se nad tím zamyslíš musíš to uznat i Ty i když asi nechceš…Mě na tom spíše přijde takový…beznadějný že Tě posílají od čerta k ďáblu-jedni Ti řeknou tak druzí to úplně odmítnou…a člověk neví co si o tom myslít. a co je vlastně správně
Ale jak říká jeden známý gynekolog na ,,čerstvě zoraném poli" to se to pak seje
Proto buď silná protože jsme s Tebou a jak píšeš příští rok prostě bude pro nás plodný-musí !!!!
![]()
@kocourek88 já si myslím, že alkohol není dobrý až po transferu, protože embryo vstřebává látky z těla. Takže po transferu jsem nepila vůbec. I předtím jsem si třeba dala skleničku denně, ne moc, ale vůbec bych se toho nebála. Podle mě když si dáš na Silvestra 2×2dc vína v průběhu večera, a budeš to hodně prolívat vodou, tak není vůbec žádné riziko. Tvrdý alkohol bych radši nepila. A bezalkoholové období si pak užiješ ažaž, tak si to teď ještě užij! ![]()
@Tečka1 přesně jak píšeš, nejvíc na tom ubíjí fakt, že běhám pořád po doktorech a každý říká něco jiného.
Moc děkuju za podporu, holčičky
![]()