Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kiki0709 děkuju za radu! Mám v plánu dát si trochu šáňa nebo tak něčeho, rozhodně ne žádné spíjení se do němoty
z toho jsem stejně už vyrostla ![]()
jinak s tou revizí - já Tě nechci strašit, ale já na ní nemám dobrý názor, pokud by mě nechali, určitě bych dala přednost přirozenému potratu. Bohužel jsem si psala s jednou holčinou (ale to je asi spíš vyjímka) co právě po revizi má problém s narůstáním sliznice. Do té doby to měla v pohodě, a od revize se přes 5 mm nedostane, což je dost velký problém ![]()
Nicméně taky znám plno holek, co ani po revizi neměly vůbec problémy, takže toto bude spíš asi vyjímka, která ve mě nějak zůstala a vyděsila mě. Je nutné prostě být srozumění s tím, že je to furt zákrok do těla a má svá rizika. Ale to určitě nebude Tvůj případ a udělají co budou moci. V Cube jsou podle mě dobří doktoři ![]()
@kocourek88 já do Cube volala, a oni mi stejně ještě řekli, ať vyzkouším nemocnici v Krči. Tak jsem volala do nemocnice, a tam mi řekli, že to takhle (tj. pilulkou) umí řešit, tak tam zítra ráno jedu. Já už jednou revizí prošla minulý rok, naštěstí bez komplikací, dělala mi ji tenkrát MUDr Višňová.
Tak další novinky zítra
![]()
@kocourek88 mě bylo při down regulaci z alkoholu špatně, stačilo víc než půl skleničky vína a měla jsem hrozný křeče v břiše a celkově mi nebylo dobře… ale třeba to budeš mít v pohodě
@kiki0709 ach jo, sice byli včera čerti, ale tebe od čerta k ďáblu posílat nemusí ne?
@kiki0709 ty vado tak to Ti dávaj teda
tak snad to bude v pohodě!
@Ewerette ahaaa, no tak uvidím, pokud mi nebude dobře, tak to přehánět smaozřejmě nebudu. Blbý je, že už máme zapalcenou chatu na silestra a máme jet i lyžovat atd, tak doufám, že žádné příznaky mít nebudu ![]()
@kiki0709 To je tedy k zbláznění-co člověk (klinika) to názor-to je přesně to co mě vždy v lékařství dohání k šílenství.
Co si z toho vybrat kdo ma pravdu?
No nic to mi jen ulítlo-uvidíme co Ti teď řeknou v té Krči.Drž se ![]()
Ahoj holky, tak moje doufání mi bylo k ničemu… AMH jen 0,2, takže mě do studie nevezmou
. Všem držím moc pěsti, ať vám to vyjde. Já půjdu nejspíš na další IVF cyklus do Plzně, Cube je přece jenom trochu z ruky…
@Ewerette jeee to mě moc mrzí
tak snad dopadne alespoň to placené IVF dobře a vymáčknou z tebe co nejvíce kvalitních vajíček
přeji hodně štěstí!
@Ewerette taky mě to moc mrzí!
Půjdeme do ‚normálního‘ IVF cyklu v novém roce spolu, jo? ![]()
Jinak co se týče mě, tak mám pilulku za sebou. Trošku to tady popíšu, doufám, že to žádnou z vás nečeká, ale kdyby náhodou, tak aspoň budete vědět. V Krči to nechali na mém rozhodnutí, jestli revizi nebo tabletku. Dali mi přečíst rizika obojího, a rozhodla jsem se pro tabletku. První dávku jsem dostala po vyšetření, po hodině kontrola tlaku, po dalších dvou hodinách další dávka, pak zase hodina čekání a měření tlaku, a pak mě pustili domů. Normálně jsem to domů odřídila. Bolelo mě břicho jako při trochu silnější MS, ale zvládla jsem to celé bez prášků proti bolesti. Jo, a děsnej průjem
ale večer to ustalo, a dneska už mi je naprosto dobře. Tak jen doufám, že se to podařilo a že nebudu muset na revizi. Asi půjdu za týden do Cube na kontrolu, protože do Krče si mě pozvali až za 14 dní, a to by mi revize narušila Vánoce…
Krásné Vánoce všem, holky, a držme se!
A za rok ať jsme buď všechny zdravé těhu, nebo už spokojené maminy. A řešíme tady taková témata jako například že nestíháme přípravu Vánoc
![]()
@Ewerette jeeee
to je mi líto doufala jsem že to vyjde a že budeš na tom podobně jako já že u nich určitě ta hodnota bude vyšší
Každopádně budem držet pěsti aby to vyšlo i bez studie a pokud tu budeš chtít s námi zůstat bude to fajn
![]()
@kiki0709 je bezva že už to máš konečně za sebou
Děkujeme za detailní popis alespoň víme že není zase,,tolik” čeho se bát snad to ale žádná z nás už nikdy nebude potřebovat ani Ty - teď jen aby to posloužilo k tomu co má a nemusela jsi nic dalšího podstupovat
Taky bych to asi udělala jako Ty a šla bych do Cube abych měla jistotu a nemusela si kazit pak případně Vánoce ![]()
Jinak nevím jak vy ale já ani nemusím být těhotná a přípravy na Vánoce stejně nestíhám
![]()
@kiki0709 a už jsi teda dostala MS nebo jak to teď bude probíhat?
drž se!
@kocourek88 začala jsem krvácet už mezi těmi dvěma dávkami prášků v pátek… nechci to moc podrobně rozepisovat, ale pak v rámci toho průjmu ze mě šlo ven všechno možný, moc jsem na to radši nekoukala… ale od soboty už jen špiním, tak se trochu bojím, že to nestačilo. Uvidíme. MS bych pak měla dostat normálně do 6-ti týdnů od potratu. A pak teprve budu plánovat další IVF cyklus.
@kiki0709 tak to by bylo dobré, kdyby třeba nic už nijak hrozného nepřišlo
snad bude už vše dobré a při „normálním“ IVF už to vyjde!
![]()
@kocourek88 vzali mě dnes na kontrolní UZ v Cube, podle MUDr Višňové to vypadá dobře, prý tam váček už není, tak snad na revizi nemusím ![]()
Teď čekám na MS (6 týdnů, tj. asi v půlce ledna) a vzhůru do dalšího IVF cyklu! ![]()
@kiki0709 budu na Tebe myslet, abys na tu revizi nemusela!
já se zase už strašně těším na toho 20.12. až si tam pojedu pro injekce a začne se něco dít ![]()