Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ewerette holka, tak to se me moc ptas. Ja tam volala a rekla " amh mate 1,9" v jakych to je jednotkach nezminovala. To jsem ti dala do hlavy brouka vid…to me mrzi, promin. Ale ty to mas IU/l. Toto jsem nasla na medila.cz cituji : Za prognosticky špatné se obvykle pokládají hladiny AMH pod 0,7 a za velmi špatné pod 0,35 µg/l…tak ti nevim devce…zkus hledat nekde na netu at ss zbytecne nedesis
Taky jsem soucasti studie. Ted uz po transferu, sesty den. Vubec nemam zadne priznaky, tak asi vite, jak se zrovna citim. Je to pro me 2.IVF, na 1.IVF jsem byla pred rokem, skoncilo to zamlklym tehotenstvim a kyretazi v 8.tydnu
pak jeste jeden KET letos v breznu, neuspesny. Ted davam nadeji do studie, ale pomalu ji ztracim…
@kiki0709
ještě je asi brzo na příznaky, určitě to vyjde, neztrácej naději
. Trochu chápu jak ti je, byla jsem na 1. IVF před měsícem a nedostala jsem se ani k transferu… Taky doufám v tu studii… Kdybys měla chuť, tak nám sem můžeš napsat jak to tam všechno probíhalo, zatím tu myslím žádná z nás nebyla ani na stimulaci, někdo třeba ani na konzultaci ![]()
Tak já budu psát, co mě napadne, a kdyžtak se ptejte. Na začátku jsem dostala spoustu injekcí, které jsem si každý den píchala do stehna. Myslím, že první injekci 3.10. a pak az do 19.10. Bylo to v pohodě, nejdřív mi připadalo hrozné píchat si injekce, ale člověk si zvykne. 19.10. jsem začala stimulovat = byla jsem v Cube, kde mi píchli dvě injekce = obě do břicha, jednu napravo (testovaný lék) a jednu nalevo. Já mám bohužel dar zapomínat názvy léků ![]()
Měla jsem tam přijít i v sobotu, ale mamka slavila narozeniny, tak jsem se dohodla, že si v sobotu i v neděli píchnu injekce sama. Ale od následujícího pondělí jsem tam zase pravidelně docházela. Vůbec není problém dojíždění, ani vlakem, ani autem, myslím fyzicky, jestli máte dostatek času.
V pondělí týden nato byl odběr tj. celková anestezie a pak klid. Ale druhý den jsem šla normálně do práce. A následující sobotu (tj. před 6 dny) transfer.
Celkově to na mě naštěstí nemá žádný vliv jako např. tloustnutí… ale zato psychicky hapruju docela slušně. Taky jsem pochopila, že pro hodně z vás je to druhé dítě, případně je vám kolem 30… pro mě by to bylo první dítě a v prosinci mi teď bude 39 ![]()
Tak mi prosím držte pěsti, holčičky.
Ještě jsem chtěla doplnit, že studie normálně běží, mně říkali, že začne v květnu, nakonec začala až někdy v srpnu nebo v září. Ale i cestovní náklady jsem už dostala proplacené, dávají 400 Kč za každou návštěvu, maximálně 8000 Kč.
@kiki0709 musíš tomu věřit a dopadne to dobře. Mě je sice „teprve“ 30, ale manžel je o 11let starší, tak už je z toho nervózní, žádné dítě nemáme.
A jak to bylo na začátku po konzultaci - dělali ti nějaké vyšetření nebo už si měla vše hotový? A jak si na tom s hormonem AMH? Díky
@Ewerette já jsem na žádném vyšetření předtím nebyla, naposledy na preventivce u svého gynekologa v březnu. Všechny testy mi dělali přímo v Cube, teda aspoň jim věřím. Brali mi docela dost krve. A bohužel svou hodnotu AMH nevím, já jsem nějak nečekala, že by mohl být nějaký problém. Ono to je asi všechno v těch instrukcích, ale možná že jak jsme tam byli už před rokem, tak z mých tehdejších testů viděli, že je všechno v normálu a že nejspíš do studie projdu.
Manžel je stejně starý jako já a z prvního manželství má krásnou zdravou 5=letou holčičku. A moc by si přál dítě i se mnou. Jeho spermiogram je naprosto v pořádku. Takže je problém asi ve mně. I když doktoři nikdy nic nenašli. Fakt nevím. A to mám dvě sestry, každá má už tři děti ![]()
@kiki0709 ještě mě tak napadlo - ty cestovní náklady dostaneš za každou návštěvu a musíš jim ukazovat např. lístky za autobus nebo ti je dají a neptají se ani odkud si? A kolik si měla vajíček? Je tam myslím i jeden KET, kdyby to nevyšlo napoprvé, tak pokud máš zmrazeno, můžeš být klidnější ![]()
@Ewerette Cestovní náhrady vůbec neřeší, odkud jsi. Já pracuju ve vedlejší budově, takže docházím. Prostě dávají 400 Kč za návštěvu a jízdenky nechtějí. Zatím mi při 8.návštěvě proplatili 3200 Kč a paní mi říkala, že je maximální částka 8000 Kč.
Myslím, že jsem měla 8 vajíček, z toho se podařilo oplodnit 5, a byly z toho minimálně 2 krásná embrya. Jedno mi zavedli, a druhé je zmražené. Z toho pokusu před rokem máme ještě dva zmrzlíky. Ale jak mi tenkrát v březnu KET nevyšel, a předtím IVF jo (i když skončilo kyretáží), tak nějak věřím víc ET než KET. Ale to mám v hlavě.
Manžel mě pořád uklidňuje ať nešílím, že to je jen otázka času… ale já vím, že mi rozumíte.
PS: je to moc fajn tohle všechno s někým sdílet… z mého okolí o tom nikdo neví. ![]()
@kiki0709 jo o otázce času mi ani nepovídej, snažíme se už 8let
Tak ET má vyšší pravděpodobnost no, ale pořád tam máš aspoň malou pojistku ve zmrzlíkách, kdyby náhodou. Prostě to vyjde a basta
držím pěsti
@kiki0709 u nás to ví docela hodně lidí okolo nás, bydlíme na vesnici a lidi si mysleli bůhvíco… Přišla za mnou sousedka a pak ještě manželovo známej, že bych se měla zamyslet, že manžela hrozně trápim, když ještě nechci děti a on že je chce moc. Přitom už jsem byla dávno na palici z toho že nám to 5let nejde, ale to asi nevěděli no… Totálně mě to tenkrát odrovnalo a od tý doby to radši skoro všude říkám a mám vcelku pokoj… Stačí se zmínit u tý největší drbny a do týdne to ví většina a radši už se pak neptají