Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jinak ja mela 6 vajcek oplodnili se 4 a zustali dve a obe jsme zavedli ![]()
Mohu mít ještě dotaz? Vím, že je to různé a zaleží co všechno si člověk vybere navíc, ale na kolik vás vyšlo ivf?
Když spočítám opravdu všechno…léky, injekce, transfer, zamražení atd. tak 15200kč…
Nas leky, injekce, odber, prodlouzena kultivace, transfer 16500,– k zamrazeni nic nezbylo.
No mě dneska úplně rozbila ta kamarádka, že už sedm dní po transferu testila a měla ducha:-) psala jsem jí, že je cvok, že já se chystám nejdřív v pátek, tj.11dní po zavedení embryjka, ale jak to tak čtu, zítra ráno razim do lékárny a ve středu ráno z ranní moči to asi zkusím…:-) Asi to do pátku nevydržim…Jinak já taky chtěla zavést dvě, ale dr mi nachystal jen jednoho šampiona a toho druhého fouknul do mrazáčku a ani se mě neptali…Tak jsem byla docela naštvaná, ale alespoň máme ještě jednoho nanučka ![]()
@Pavlušaaaa a měla jsi v tom nějaké výkony navíc? Já jen moc nechápu jak to že můžou být takové rozdíly třeba jen za doplatek na lécích, to jako že někdo potřebuje větší dávku tak si musí připlatit? Moc se v tom nevyznám
Záleží na doktorovi, jestli zvolí krátký, nebo dlouhý protokol…já měla krátky protokol…stimulaci jen na 7dní…píchala jsem si denně 225ml Gonalu do břicha…ty poslední dny jsem skoro lezla po zemi, jak mě bolelo břicho, měla jsem hyperstimulační syndrom vaječníků…zavodnění, hrůza…měla jsem 24vajíček jen z jednoho vaječníku, levý nemám vůbec
Transfer po prodloužené kultivaci šestý den a ted čekám na výsledek…
Žádné výkony navíc jsem neměla…metoda ICSI, A ZAMRAŽENÍ…JINAK NIC…
@Pavlušaaaa děkuji a jak je to s tou stimulací jaký je rozdíl mezi krátkým a dlouhým protokolem, co to vlastně znamená? Omlouvám se že se tak vyptávám, ale moc se v tom nevyznám ![]()
Protokol krátký je to, co jsem měla já…vyšší dávky a kratší doba stimulace…delší protokol je třeba stimulace 14dní, ale po nižších dávkách…nevím, proč se u mě rozhodli pro protokol krátký, po tom jsem se nepídila…nicméně jak jsem psala, sám Dr mi řekl, že jsem byla přestimulovaná a že by mi stačili menší dávky…já fakt ty poslední dny skoro brečela bolestí, břicho jsem měla bolavý, chodila jsem v předklonu, jízda autem byla pro mě příšerná…to trvalo ještě pár dní po transferu a ted už mám zase ploché bříško, až mě to štve, protože nevím, jestli je to dobře, nebo není…:-)
Ja mela taky kratky protokol ale zacli male davky pak ze nerostou davky zdvojnasobili a nakonec 8 folikulu 6 vajcek 4 oplodneny a 2 pouzitelny…ja teda zamrazit ani nechtela u jednoho vajcka nevim nevim cetla jsem ze z rozmrazenejch prezije cca 20%…
Ahoj, můžu se přidat? Já jsem dneska 7.den po ET, zatím nás to vyšlo na 23 tis + asi 4tis léky. Měli jsme ICSI, mražení a AH.
Ahoj, tak to jsme na tom skoro stejně
Já jsem dnes 8 den po ET a pohrávám si s myšlenkou, že udělám testík…ale bojím se…od rána mě strašně bolí břicho, jako by měla přijít M, tak jsem zase v depkách, že jsou ty bolesti předvoj M…Co ty, máš nějaké příznaky…Jinak kamarádka, se kterou jsem byla v CARU a ve stejné dny jsme byli ET tak ta včera testila a měla ducha
a to měla jedno embryjko a ještě kvalita nic moc…mě řikali, že mám dvě krásná excelentní vajucha, jedno mi zamrazili a to druhé mám už osmý den u sebe
Metoda ICSI…
Já se toho mražení nebojim…sám Dr řikal, že kolikrát doporučují embryjka zamrazit, dát si měsíc pauzičku a pak teprve udělat ET…ŽE DNES UŽ TO JSOU FÁMY, co se říkají o tom, že zmražené jsou nekvalitní…no je to asi názor od názoru…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.