Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mafinna píše:
Ahoj holky, tak konečně:-) zdravím vás všechny
na nás se dnes usmálo štěstí a už mám v bříšku embryjko![]()
jsem strašně moc ráda, fakt jsem se bála. Podle embryoložky se vyvíjí normálně a má 8 buněk a známku 1
Memko Tobě gratuluji ke dvoum a píšeš, že jsou to Áčka…to má asi každá laboratoř jinak, že? No ale paráda, tak teď jsme na stejné vlně a budeme čekatjá budu testovat určitě, nevydržela bych ty nervy, když mi ráno vezmou krev a v poledne teprve výsledky. Ale ještě nevím, který den. Kdy máš jít na kontrolu?
Ahoj Mafi, moc gratuluji, at se pekne zahnizdi ted!
… a urcite nas informuj jak se citis a jak to jde ![]()
Peťulko moc mě to mrzí, tak jsem strašně věřila…ale asi to tak mělo být, tak teď hodně sil a úsměv
čekají Tě poslední 3 svobodné měsíce. Můžeš cestovat, pařit, užívat života
už se těšíš ne?
Mafinna píše:
jsem strašně moc ráda, fakt jsem se bála. Podle embryoložky se vyvíjí normálně a má 8 buněk a známku 1
Memko Tobě gratuluji ke dvoum a píšeš, že jsou to Áčka…to má asi každá laboratoř jinak, že? No ale paráda, tak teď jsme na stejné vlně a budeme čekatjá budu testovat určitě, nevydržela bych ty nervy, když mi ráno vezmou krev a v poledne teprve výsledky. Ale ještě nevím, který den. Kdy máš jít na kontrolu?
Pořádně se v tom označení nevyznám Maffi, ale dr. říkal, že jsou osmibuněčná (výjimičně se prý vyskytují max. desetibuněčná) a jsou to A (a jinak transferují i B a C), což je tedy obojí super, ale pořád že to ještě nic neznamená.. Jdu na krev 18.3. ráno. Co ty? ![]()
krista.tomanova píše:
Zdravím Tě Veru
Tak tě vítám, čekatelko zázraků. Tak je nás zase o jednu víc.
Taky zdravím Verču:-) a Kiki to se Ti moc povedlo, jsme čekatelky zázraků
![]()
Mafinna píše:
Peťulko moc mě to mrzí, tak jsem strašně věřila…ale asi to tak mělo být, tak teď hodně sil a úsměvčekají Tě poslední 3 svobodné měsíce. Můžeš cestovat, pařit, užívat života
už se těšíš ne?
To vis, ze jo, alespon muzu na tu horskou drahu v Orlandu ![]()
Jojo, at uz je tu leto a ja tam si poficim pro ty snehulacky ![]()
memka píše:Mafinna píše:Pořádně se v tom označení nevyznám Maffi, ale dr. říkal, že jsou osmibuněčná (výjimičně se prý vyskytují max. desetibuněčná) a jsou to A (a jinak transferují i B a C), což je tedy obojí super, ale pořád že to ještě nic neznamená.. Jdu na krev 18.3. ráno. Co ty?
Tak to máme hezký a nadějný embryjka:-) já jdu 16.3., ale to už stejně budu mít nějaký ten testík za sebou. Zkusím asi v pondělí 14.3., teda jestli neodolám dřív
ale nechtěla bych..
Peti, můžu se zeptat, proč chceš jít vlasntě na další IVF až v létě? Když máš mrazáčky, tak můžeš jít i dříve ne? nebo se mýlim?
![]()
Holky poraďte mi, rposím, já vůbec nevím, jak se mám teď chovat. Co můžu a nemůžu…to je teda trapas co
mám mít klidový režim, ale co to znamená? Jo a u nás mi nedali žádný doporučení co mám jíst a vy tady píšete červený maso, vajíčka, těstoviny, minerálky…tož jak to teda je? Nechci nic pokazit a znáte mě, nejradši bych vyrazila dnes na ples ![]()
Mafinna píše:memka píše:Tak to máme hezký a nadějný embryjka:-) já jdu 16.3., ale to už stejně budu mít nějaký ten testík za sebou. Zkusím asi v pondělí 14.3., teda jestli neodolám dřívMafinna píše:Pořádně se v tom označení nevyznám Maffi, ale dr. říkal, že jsou osmibuněčná (výjimičně se prý vyskytují max. desetibuněčná) a jsou to A (a jinak transferují i B a C), což je tedy obojí super, ale pořád že to ještě nic neznamená.. Jdu na krev 18.3. ráno. Co ty?
ale nechtěla bych..
Jo memko a máš to lepidlo? Já jsem na to zapomněla, ale myslím, že to tam nedělají, to by mi nabídli…
memka píše:
Peti, můžu se zeptat, proč chceš jít vlasntě na další IVF až v létě? Když máš mrazáčky, tak můžeš jít i dříve ne? nebo se mýlim?![]()
ja chci jit az v cervenci, protoze koncem cervna prestavam pracovat. od cervence mam volno, takze proto, vis ![]()
Mafi, promin, přečetla jsem si tvůj podpis až co jsem to odeslala
takže 16.3. hmm, to ja budu mít ještě o dva dny větší nervíky
já raději nechci testovat dříve, ale podle paní skřítkové to nevydržím ![]()
Mafi, lepidlo nemám, také ho v tom našem caru nedělají, ptala jsme se.. tak bez lepidla, jen asistovaný hatching máme.
Mafinna píše:
Holky poraďte mi, rposím, já vůbec nevím, jak se mám teď chovat. Co můžu a nemůžu…to je teda trapas comám mít klidový režim, ale co to znamená? Jo a u nás mi nedali žádný doporučení co mám jíst a vy tady píšete červený maso, vajíčka, těstoviny, minerálky…tož jak to teda je? Nechci nic pokazit a znáte mě, nejradši bych vyrazila dnes na ples
Mafi, hlavne nesmis nic tezkeho zvedat, i hrnec s polevkou je tezky, vazne na to pozor, neposkakuj, netanci, necvic - prvni 2 tydny po transferu bys mela byt vazne opatrna, protoze holt to neni prirozene tehotentsvi.
Papat bys mela stravu bohatou na mineraly a bilkoviny, pit hodne - nejlepe ovocne caje, mineralky.
to říká teda ta pravá, která byla hned v práci a lítala si jak kdyby se nechumelilo…
Peti aspoň teď můžete podniknout tu magistrálu ne? Pojedete? To by mě hrozně zajímalo, nikoho takového neznám, co by chtěl podstoupit tuto cestu. Ale u vás mě to vůbec nepřekvapuje ![]()
skritek Petra píše:Mafinna píše:
Holky poraďte mi, rposím, já vůbec nevím, jak se mám teď chovat. Co můžu a nemůžu…to je teda trapas comám mít klidový režim, ale co to znamená? Jo a u nás mi nedali žádný doporučení co mám jíst a vy tady píšete červený maso, vajíčka, těstoviny, minerálky…tož jak to teda je? Nechci nic pokazit a znáte mě, nejradši bych vyrazila dnes na ples
Mafi, hlavne nesmis nic tezkeho zvedat, i hrnec s polevkou je tezky, vazne na to pozor, neposkakuj, netanci, necvic - prvni 2 tydny po transferu bys mela byt vazne opatrna, protoze holt to neni prirozene tehotentsvi.
Papat bys mela stravu bohatou na mineraly a bilkoviny, pit hodne - nejlepe ovocne caje, mineralky.
Tak jo děkuju, tohle jsem potřebovala, aby mi to tak někdo popsal
a můžu si dát deci vína? To asi ne,co? ![]()