Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@snažilka1210 Měla jsem jen 900jed., ale bylo to soukromé to ju, ale myslela jsem, že ceny od pojiš. jsou stejné, no nejsou, proč mě to překvapuje. Hezký den ![]()
@snažilka1210 včera test negativní, jak jinak u mě že!
Dnes pobolívá spodek, ale stále doufám, zítra zkusím opět test. Když tak pokračování příští rok, asi by měli být 3 měsíce pauza že a pak další ivf. A co ty, jak se vede. ![]()
@zlatý retrívr tak to je mi líto a ty jsi si ted nechala zavést 3 embrya a nic?? To je divné, nemáš v popisku žádné vyšetření krom LPS, byla jsi na genetice nebo imunologii?? Nebo test na srážlivost krve…myslím, že by to stálo za to.Jak dlouho se snažíte??Chlap je v pohodě se SPG?
Holky co si myslíte o prvotrimestrálním screeningu? Pujdete na něj? Já mam jít příští pondělí. Není to zas jen chyták na naši peněženku? Po me doktor chce 1200,–. Nevím no. U prvního syna jsem teda byla na plodovce..
@Tinakaterina Dneska jsem byla u Dr. a mám se rozmyslet, jestli na něho chci jít. U nás chtějí 1500,–. Ale já dost váhám, protože mám zavedeno embryo po PGD. Spíš to vydím, že to nechám až na ty testy v 16.týdnu, ale kdybych neměla PGD, tak bych na to asi šla.
@sharca nevíš kolik se platí za ten prvotrimestriální screening? Půjdeš na něho? Já asi ano a půjdu do FN, ale nevím jak je to cenově
Ale vím, že mi moje pojištovna v těhotenství přispěje 1500kč tak bych to na to použila
@snažilka1210 Ahoj, jj už jsem objednaná do FN na 20.12. Kolik se platí netuším nikdo nic neříkal možná když jsem dostala doporučení tak nic. Švagrová při prvním těhotenství tuším taky neplatila nic a při druhém byla pod Hanáckým kopcem a platila 1000-1500,–. Taky mi něco proplácí pojišťovna. Jak se jinak cítíš? Nějaké novinky?
Holky já platila 17500,– (ICSI 15vajíček, PK, Zamražení) nezáleží to na pojišťovně, ale na Caru, každý si bere jinak. A u nás ve Fakultní nemocnici mají v lékárnách lepší smlouvy s pojišťovnama takže za léky skoro nic nedoplácíme. Musí se to ale vyzvednout jen v jejich lékárnách jinak bychom taky dopláceli víc.
@sharca TÝ JO, TAK DOUFÁM, ŽE TO TAKY DO KONCE ROKU STIHNU…MUSELA JSI MÍT TĚHU PRŮKAZKU NA TO OBJEDNÁNÍ? NO NEBUDU PŘEDBÍHAT…ZA TÝDEN MÁM TEPRVE UTZ…TAK SNAD BUDE VŠE OK…TY UŽ JSI BYLA NA DALŠÍM UTZ?
@snažilka1210 Tak jsem to našla…platí se 1000,– Jdu ve středu ke svému doktorovi. Chodí se myslím mezi 12-17 týdnem tak si to tam sestra vypočítala kdy to bude. Já jsem dostala žádanku ve FN když jsem odcházela. Je tam něco jakože kvůli ICSI doporučení. Tak jak jsem odcházela šla jsem se rovnou objednat ![]()
Teď si tak říkám, že opravdu třeba pojišťovna nějak přispívá na nějaký vitamíny aspoň nebo něco. Nemáte nekdo info, jak to má VZP? Díky. Určitě nechci na mimi šetřit, ale když už v našem státě platíme tak drahý zdravotní pojištění, tak proč něco z toho nevyužít. Hlavně ať nám všem screenin dopadne dobře. Doktor říkal, že výsledky jsou do týdne. Tak to je docela fajn. Já teda radši pujdu, když jsem u syna byla na plodovce. Ale tenkrát to byl planý poplach. Oni zbytečně taky doktoři občas plaší. Pozná se ze screeningu taky pohlaví? To ještě asi ne…
@Tinakaterina Dr. mě říkala, že už se tam pohlaví dá určit
. Dívala jsem se na stránky VZP a nepřispívají nic
, nebo alespoň jsem nic nenašla
@sharca Na ten placený test se chodí 11. - 13. týden. V 16. týdnu se dělá už vyšetření, které hradí pojišťovna, ale to bývá méně přesné.
@sharca tak to jsi mě nepotěšila, no nic, poradím se s doktorem, ale taky určitě půjdu. Mě na to OZP přispívá…tak si nechám od nich fakturu a tu jim pak pošlu, ať to proplatí
@snažilka1210 ahoj, u nás je chyba u obou, na jiném vyš. jsem zatím nebyla, nikdo mě neposlal. Ale překvapila jsi mě že bych měla jít na vyš. srážlivosti krve, to je u nás aktuální téma v rodině. Mamka byla do dnes v nemocnici, našli jí hodně hustou krev a dělali odběr kostní dřeně, ha a teď ty mi píšeš toto, tak jsi mi zarazila dech. Snažíme se pět let, až letos to řešíme v centru, v rodině všechny otěhotněli v pohodě jen já bohužel ne, tak proto jsme si mysleli že to půjde doma a já nesnáším lékaře. Tak to hned nahlásím u dr, díky. ![]()