Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
pannda píše:
Jaká je ta bezprostřední blízkost???Já osobně bych její a švagřinu společnost nevyhledávala, ani na návštěvy je nepouštěla a žila si normálním životem.Ikdyž chápu, že to někdy nejde. A chlap by měl být při tobě, za řeči typu, že ti nechá sebrat děti sociálkou, by ji měl manžel vyslat pěkně do pr…
ona má dojem toho, že jsem už příliš dlouho na RD.. mám dvě děti po dvou letech, ona své šoupla hned záhy do koejnáků, já to chápu, v té době to asi tak bylo ale pokud nás chlap v pohodě uživí, chtěli jsme dvě děti oba, já mám za to, že je mou prioritou být matkou, nyní než půjdou aspon do školek na 100% ale jí to vadí, ona mě má za neschopnou a mermomocí chce abych chodila do práce… to, že jsem si neudělala děti abych je od narození někomu strkala na hlídání nepochopí.. že dokud jim nebudou prostě aspon 3 roky tak se od nich nehnu je přehnaný…
no takže skrz toto si myslí, že když odejdu od jejího syna, tak nebudu mít na to děti uživit a zákonitě je získá ona
…
Denulenka píše: ..no asi kdyby se odstěhovat šlo, tak už tam 3 roky nejsi, že…takže, varianta A: zabít...pokud neprojde, nedávat děti, neukazovat děti,pověsit mrtvou kočku na kliku…ne vážně…nebudˇ hodná, když ona je svině, musíš být prostě ještě větší svině…něčeho se ta ježibaba bát musí, ne?
já si myslim no, že je největší průser to, že jsem si celou dobu naivně myslela, že nej co můžu dělat, jí vycházet vstříc..být hodná, když je problém jít za ní a aby se netrápila jí vysvětlit proč se to a to dělo, proč jsme neotevřeli, nebo bla bla, i u nějakých větších trablů třeba… no a holka mi přerostla přes hlavu a teď ví, že ta … je blbka, já ji naeru na hlavu, ona mi ještě poděkuje, příjde to vyřešit… tak si to náramně užívá… ví taky, že nejsem typ co by chodil za rodinou a dělal ze sebe chudáčka, nebo by se vehementně snažil někomu vnucovat svou verzi… to ona velmi ráda, takže obchází celou rodinu po nějakém průseru vždy se svou verzí, mou nikdo nezná a pak volají i oni… jej … ty jsi ale sviě… co to tý mámě děláš, my tě zabijem, zakopem…
k tomu odstěhování… rok prodáváme byt, nějak to nejde, zas tratit bůhví jaký peníze kvůli ní se nám nechce.. momentálěn jednáme o koupi domku, že by se byt třeba pronajal.. nebo se uvidí… nevím.. je to ve fázi řešení a snad to dopadne.. ty tři roky je vážně max co jsem schopná vydýchat.. dál už nemůžu bez toho aniž bych se musela začít chovat k někomu z rodiny jako ke zrůdě to nejpůjde a na toto ja povahu nemám, furt je to babička mých dětí, matka mého chlapa … navíc mám nejakou hrdost, soudnost.. buhví co… prostě se snižovat ke stejnému chování jako má ona nehodlám… stále vše řeším s úsměvem, s klidem, i když na mě řve snažím se ji mírným hlasem vše vysvětlit… nevim no :/
Uff, tak jestli je to u vás až takhle zlé ty vztahy, mohlo by pomoct vyhrožování policií, podáním trestního oznámení pro pomluvu, vyhrožování.
Rodina - nerodina, tohle je už moc. Jestli ti někdo z rodiny vyhrožuje zabitíma skopáním, tak nečekej a potáhni to přes soudy. Pravděpodobně budeš mít chvíli pakárnu, výhružky nahrávej, ale za ten klid poté by to mohlo stát.
Soudy a policie, to ne..Nevím, jakej názor a jak se k tomu staví tvůj muž, ale tahle baba je pominutá, dělá jí vše náramně dobře..4lověk by řekl, ignorovat, aby ji to přestalo bavit, seřvat ji, že si nepřejete aby pořád otravovala se zvoněním…
A asi se stěhovat, situace je ted špatná všude s prodejem bytů, lidé nekupují, nemají peníze. Ale měl by zakročit tvůj muž, zazvoní - otevře on a rázně jí odpoví, že ted prostě nic řešit nebude a děcka spí, tudíž nemá co vyzvánět. Pokud ty řešíš, a muž je zticha, je to špatně.
pannda píše:
Soudy a policie, to ne..Nevím, jakej názor a jak se k tomu staví tvůj muž, ale tahle baba je pominutá, dělá jí vše náramně dobře..4lověk by řekl, ignorovat, aby ji to přestalo bavit, seřvat ji, že si nepřejete aby pořád otravovala se zvoněním…
A asi se stěhovat, situace je ted špatná všude s prodejem bytů, lidé nekupují, nemají peníze. Ale měl by zakročit tvůj muž, zazvoní - otevře on a rázně jí odpoví, že ted prostě nic řešit nebude a děcka spí, tudíž nemá co vyzvánět. Pokud ty řešíš, a muž je zticha, je to špatně.
tak to není, už zásadně otvírá muž a vždy seřvem bouchne dveřma, cokoli.. stejně to udělá druhý den znova.. policii, to radši ne, vim, že jen štěkaj ale nepokoušou, před těma dvěma lety byli i výhružný anonymní telefonáty… těžko říct zda to byli či nebyli oni, nikdy jsem nepřátele neměla, než jsem přišla do této rodiny…
a ano byty se neprodávají.. my pokud se ho nezbavíme nemůžem pryč… zoufalé prostě…
Anonymní, jen ještě nechápu, proč ti říká, abys odešla?
Je evidentní, že tě nemá ráda, protože máš nízký věk, v osmnácti mít děti a ještě s jejím synem - nemyslitelné! Jako nic proti tobě, to ona to tak vidí…A vzhlíží se k jeho ex, nevím, jestli byli svoji a měli děti. A taky by ji měl přibrzdit tchán, pokud nějaký je, ale je vidět že to je semetrika baba. Nezávidím ti tohle, Vám oběma..Já tchyni mám, není sebemenší problém, a bývalou tchyni jsem neřešila, byla ochlasta.
Jednoznačně vám znepříjemňuje život, chtělo by to na ni nějakou lest..
A se švagrovou se taky nemusíte???
Jinak, až se přistěhuje, a tchyně bude zvonit s nějakým problémem, odvolávala bych ji na švagrovou, at si jde otravovat tam.
Pando
S ex neměl děti, nebyli svoji, chodili spolu když jim bylo 17, cca před 15 lety.. s jejím synem jsem měla první dítě v 19nácti, brát se plánujem, zatím nás nic netlačí… nepovažujem to za důležité… vím, že až se tak ale stane, ona vyskočí z kůže… proto raději nespěchám… taky si říkám, že by snad to, že se přestěhuje sem ta švagrová nutně nemuselo být na škodu, třeba začne ničit život jim a nám dá chvilku vydechnout..
jinak ještě pro doplnění, děti máme jen spolu, žádné nemanželské, nebo prostě bokem nic není, máme takto s mým chlapem svou rodinu od začátku, jen ta svatba se nestihla…
Anonymní píše:.. policii, to radši ne, vim, že jen štěkaj ale nepokoušou, ..
Tak halt něco, co pokouše… Podat občanskoprávní žalobu na nactiutrhání, vyhrožování.
Protože jestli se už i vyhrožuje (jak jsi psala, že tě skopou u dálnice), tak tohle bych určitě nenechala jen tak.
dyt to sou takový omezený kecy, to říká každej když je vůl a myslí si, že si z toho někdo kdo mu je nepříjemnej sedne na prdel… a pro mě to bylo velmi nepříjemné, byla jsem tehdy těhu, tak sem to brala hůř než to bylo ale to ještě neznamená, že si fakt myslim, že by mě byli schopni zabít… urážek a pod. byla spousta, bez toho aniž bych to opětovala, třeba by nějaká ta žaloba či co ohledně neslušnosti byla na místě ale jinak nevim
pannda píše:
A její manžel co?tedy tchán…taky je takovej koler?
ten před x lety začal chlastat, pak od ni odešel, pak umřel.. je to 4 roky co je po smrti.. ten mi nepomůže.. má milence ale ten za ni jezdí jen na to jedno no…
Otravná stále si stěžující babizna ![]()
Potřebuju se vypovídat, jakou to máme v bytovce protivnou babiznu. Bytovka je města a ona si tam neustále chodí na něco stěžovat - málo vytírám patro nad ní, děti dělaj bordel u domu, jsou hlučný, duchové resp. my, nezhasínáme ve sklepích, táhne jí do bytu z našeho sklepa atd… Kvůli jejím stížnostem, nám na městě upravili smlouvu, a to jen na půl roku, kvůli špatnému vytírání! bez jakéhokoliv důkazu, podotýkám, že vytírám, asi tak stejně často jako ostatní dva nájemníci, ona fůruje nadprůměrně. Na městě se vůbec neobtěžovali si situaci ověřit. No a další problém nastal nyní s pískovištěm, které jsem si domluvila přímo se starostou a na vlastní náklady nechala vyrobit, je dáno z boku domu, kde nejsou žádná okna, takže děti nikoho neruší, samozřejmě, písek je v malé míře i kolem pískoviště, ale pravidelně to chodíme uklízet, ale problém nastal včera kdy nějací parchanti hodili písek na fasádu, kde to je trochu vidět, ikdyž jsme to ometli. No a samozřejmě dnes už na mě zvonila, a pustila se opět do mě, ať to pískoviště přešoupnem jinam, a blablabla plná huba keců, proč to tam vadí. Pískoviště se přesunout nedá, je v něm půl tuny písku. Já už sem z ní nešťastná. A to nejme žádný problémový sousedi, přála bych jí aby měla sousedi, jako má moje mamka, tam uklízí jenom ona a sousedi ducaj muziku z obou stran a to tak nahlas, že je to slyšet 20m od baráku.
moje tchýně se nedá nepotkat, já čumim z balkonu než někam jdu, poslouchám po chodbách jak pravej šílenec, nic neslyším, nic nevidím, jdu… vždy tam někde je…