Jak často pijí alkohol vaši puberťáci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32325
27.5.19 20:14

@Dana112 tak u nás jsem za princeznu já, no :mrgreen: ale i synům můj muž splnil vše, co chtěli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.19 20:28

No jak to tak čtu tak jsem vděčná za moje rodiče, já jsem jela na celý týden na chatu v mých 15 letech (ale po ukončené devitce) a jo pěkně jsme se tam jednou opily s holkama slivovicí. Bylo to někde uprostřed ničeho a policie a průser nehrozil. Pak jsem chodila na vesnické akce každou sobotu a vracela jsem se tak ve 3 ráno a opravdu jsem kofolu nepila. Naši vždy věděli kam jdu a že se vrátím pozdě, můj taťka čekal a jen za dverma poslouchal zda jdu 😁 vždy mi duverovali a já nikdy průšvih neudělala. Maturita i Mgr. Státnice jsem udělala s vyznamenáním, něco jsem odpracovala a teď jsem doma s ročním prckem a na tento věk vzpomínám strašně ráda. Takže suma sumárum to že v 16 vyzkouší alkohol ho nejspíš nemusí poznamenat, ale pokud jsi už měla problém s policií tak bych byla opatrná. Akci bych určitě dovolila, nikdy bych ho takhle společensky nepotopila, o půlnoci pro něj přijela a tím bys měla mít pod kontrolou i to že se snad neopije :lol:

• Citovat
  • Upravit
14335
27.5.19 21:40

Anonymní, tak zase se nedivím, že jsi vděčná, který 15 letý a mladý člověk by nebyl vděčný za to, že si může dělat co chce, a chlastat bez hlídání :mrgreen:..ale tak když se na to podívám zpětně- dovolím můj názor, tak teda vaši rodiče byly teda dost odvážní až bych řekla, že měli štěšstí, kdyb y jste se tam tou slivovicí střískali a polootrávily, tak by zase tak juu nebylo.. Vždy je to jenom o určitém štěstí a že ti mladí- něco neprovedou, ale ten rodič je žvdy za něco zodpovědný a teda pustit na týden 15leté děti, někde kalit to mi přijde docela síla..
Já měla okolo sebe hodně akční kamarádky, ale teda v 15na týden by nejala, ani jedna.. a nikoho takového neznám.. ze zpomínek, kdy určité holky měly dost uvolěnou výchovu..
Ale tak aspoň máš na co vzpomínat, a rodiče měli štěstí, že jste nebyly telátka a něco neprovedly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38281
27.5.19 21:43

Taky vzpomínám. Ale jinak. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
27.5.19 21:50
@kvaček píše:
Anonymní, tak zase se nedivím, že jsi vděčná, který 15 letý a mladý člověk by nebyl vděčný za to, že si může dělat co chce, a chlastat bez hlídání :mrgreen:..ale tak když se na to podívám zpětně- dovolím můj názor, tak teda vaši rodiče byly teda dost odvážní až bych řekla, že měli štěšstí, kdyb y jste se tam tou slivovicí střískali a polootrávily, tak by zase tak juu nebylo.. Vždy je to jenom o určitém štěstí a že ti mladí- něco neprovedou, ale ten rodič je žvdy za něco zodpovědný a teda pustit na týden 15leté děti, někde kalit to mi přijde docela síla..
Já měla okolo sebe hodně akční kamarádky, ale teda v 15na týden by nejala, ani jedna.. a nikoho takového neznám.. ze zpomínek, kdy určité holky měly dost uvolěnou výchovu..
Ale tak aspoň máš na co vzpomínat, a rodiče měli štěstí, že jste nebyly telátka a něco neprovedly :mrgreen:

Hezky si to napsala :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.5.19 21:52

Teda lidi, ja si dnes pri tomto tematu pripadam, jak Alenka v risi divu. Tolik povyku kolem rozlucky v 16ti letech. Jsem starsiho data, takze v 16ti letech jsem jiz mela vychozeny druhy rocnik gymplu, byly tehdy zacatky 90.let a me nenapadlo nic jineho dnes odjet na cele prazdniny delat au-pair na zapad (psal se rok 1992) a svete div se, nasi me do toho Svycarska pustili. samotnou, kamsi xxx kilometru - ano, mohla jsem tam prokalit prazdniny, delat jine lotroviny, ale nasi mi plne duverovali. ntb. delat au-pair v techto letech, byla nejlepsi antikoncepce, bo clovek poznal co doopravdy pece o dite obnasi :-)))) a opravdu si nepamatuji, ze by moji rodice, zaprisahli abstinenti!!! me nejak omezovali, ano dostala jsem ponauceni, stanovili urcitou hodinu (mamka mi vzdy kladla na srdce - kdyby jsi mela jet s nejakymi mladochy, nedej boze ozralou, zavolej, prijedu pro tebe), kdy mam byt doma a tim to haslo. vy vsichni, co tu odsuzujete tuto rozlucku, copak nemate vychovane deti tak, ze jim muzete v 16ti letech duverovat?? ctu tady vase nazory a jsem rada, ze moji rodice, byt s mymi zajmy v zivote nesouhlasili (jsem uplne z jineho testa nez oni :-)), me uz v techto letech akceptovali a nechali mne zit… (a neskoncila jsem nekde na ulici, mam vystudovane 2 VS, procestovany svet, uzasne male deti, kterym davam plnou duveru, jako kdysi moji rodice me) :mavam: :mavam: a kredo zivota… carpe diem :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
27.5.19 21:57
@markytka3 píše:
Teda lidi, ja si dnes pri tomto tematu pripadam, jak Alenka v risi divu. Tolik povyku kolem rozlucky v 16ti letech. Jsem starsiho data, takze v 16ti letech jsem jiz mela vychozeny druhy rocnik gymplu, byly tehdy zacatky 90.let a me nenapadlo nic jineho dnes odjet na cele prazdniny delat au-pair na zapad (psal se rok 1992) a svete div se, nasi me do toho Svycarska pustili. samotnou, kamsi xxx kilometru - ano, mohla jsem tam prokalit prazdniny, delat jine lotroviny, ale nasi mi plne duverovali. ntb. delat au-pair v techto letech, byla nejlepsi antikoncepce, bo clovek poznal co doopravdy pece o dite obnasi :-)))) a opravdu si nepamatuji, ze by moji rodice, zaprisahli abstinenti!!! me nejak omezovali, ano dostala jsem ponauceni, stanovili urcitou hodinu (mamka mi vzdy kladla na srdce - kdyby jsi mela jet s nejakymi mladochy, nedej boze ozralou, zavolej, prijedu pro tebe), kdy mam byt doma a tim to haslo. vy vsichni, co tu odsuzujete tuto rozlucku, copak nemate vychovane deti tak, ze jim muzete v 16ti letech duverovat?? ctu tady vase nazory a jsem rada, ze moji rodice, byt s mymi zajmy v zivote nesouhlasili, me uz v techto letech akceptovali a nechali mne zit… (a neskoncila jsem nekde na ulici, mam vystudovane 2 VS, procestovany svet, uzasne deti, kterym davam plnou duveru, jako kdysi moji rodice me) :mavam: :mavam: a kredo zivota… carpe diem :-) :-)

Musim s Tebou do puntiku souhlasit.
Me by teda nasi asi nepustili. Resp.ja bych se i bala. :D Ale jinak se s tebou ztotoznuju. A to mi bude 30. Je zajimavy procitat nazory i jinych lidi. Dosud sem zila v domeni, ze je ted ponekud benevolentnejsi vychova. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
27.5.19 22:05
@TopSecret píše:
Me by teda nasi asi nepustili. Resp.ja bych se i bala. :D Ale jinak se s tebou ztotoznuju. A to mi bude 30. Je zajimavy procitat nazory i jinych lidi. Dosud sem zila v domeni, ze je ted ponekud benevolentnejsi vychova. :think:

Já bych ve 30 asi měla podobný názor jako ty, teď s dětmi 15 a 11 let už to není tak úplně snadný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
27.5.19 22:10
@ivašot. píše:
Já bych ve 30 asi měla podobný názor jako ty, teď s dětmi 15 a 11 let už to není tak úplně snadný :nevim:

Za 4 roky to budu resit. Mozna. Zalezi taky, jestli mesto ci vesnice. A jestli muzu diteti duverovat. Jestli vim, ze je na ni spoleh. A taky kam.
Jako ja bych zakladatelky kluka nikam nepustila. Kor po extempore s policajtama.
Jinak s ostatnima nazorama se moc neztotoznuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.5.19 22:13
@TopSecret píše:
Me by teda nasi asi nepustili. Resp.ja bych se i bala. :D Ale jinak se s tebou ztotoznuju. A to mi bude 30. Je zajimavy procitat nazory i jinych lidi. Dosud sem zila v domeni, ze je ted ponekud benevolentnejsi vychova. :think:
… no rekla bych, ze je to stale stejne :-)) moji rodice nadavali na pouzivani kalkulacek, ze oni pocitali na logaritmickych pravitkach (taky jsme se je teda ucili :-)), soucasni rodice nadavaji na tablety… za komancu jsem jezdila na tabory s detmi rodicu ze Strojimportu, tj. rodiny, kteri zili vesmes na zapade a meli na starosti exportni obchod, ja si v tom jejich svete, pro mne tehdy uvolnenou moralkou, pripadala jako Neznalek na Mesici… a ubehlo par let, a tento svet byl i u nas. :-) :-)… a je jen na nas, rodicich, jak sve deti vychovame. ale kdyz zde ctu, jak nekdo musi 16ti leteho kluka hlidat, zakazovat, prikazovat,… no comment… napr. uzivatelka Emily, at s ni v mnoha nazorech na jinych diskusich nesouhlasim, ma dle meho k zabave dcery super pristup :palec: bo neni nic horsiho, nez zakazane ovoce
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
27.5.19 22:14
@ivašot. píše:
Já bych ve 30 asi měla podobný názor jako ty, teď s dětmi 15 a 11 let už to není tak úplně snadný :nevim:

Mne je 42, mam 15-tiletou dceru a ma moji a partnerovu duveru

Příspěvek upraven 08.01.21 v 22:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
27.5.19 22:15

@markytka3 Alepson v něčem se mnou souhlasis :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
27.5.19 22:15
@markytka3 píše: … no rekla bych, ze je to stale stejne :-)) moji rodice nadavali na pouzivani kalkulacek, ze oni pocitali na logaritmickych pravitkach (taky jsme se je teda ucili :-)), soucasni rodice nadavaji na tablety… za komancu jsem jezdila na tabory s detmi rodicu ze Strojimportu, tj. rodiny, kteri zili vesmes na zapade a meli na starosti exportni obchod, ja si v tom jejich svete, pro mne tehdy uvolnenou moralkou, pripadala jako Neznalek na Mesici… a ubehlo par let, a tento svet byl i u nas. :-) :-)… a je jen na nas, rodicich, jak sve deti vychovame. ale kdyz zde ctu, jak nekdo musi 16ti leteho kluka hlidat, zakazovat, prikazovat,… no comment… napr. uzivatelka Emily, at s ni v mnoha nazorech na jinych diskusich nesouhlasim, ma dle meho k zabave dcery super pristup :palec: bo neni nic horsiho, nez zakazane ovoce
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
27.5.19 22:17
@_.Emilyyy píše:
@markytka3 Alepson v něčem se mnou souhlasis :lol:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.5.19 22:17
@ivašot. píše:

ja mam zatim skoro 10 a 6 let, a uz se bavime o drogach, alkoholu,… ukazuji jim nastrahy, poustime si na youtubu odstrasujici pripady… ale mam to jako ty „bojim se“ az to s nima nebude tak snadny. nastesti obe delaji docela casove narocny sport, tak doufam, ze az budou vetsi, tak se budou spolecne toulat v teamu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí