Jak často pijí alkohol vaši puberťáci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dana112
28.5.19 19:13
@Monchichik píše:
@Dana112 tak u nás jsem za princeznu já, no :mrgreen: ale i synům můj muž splnil vše, co chtěli…

Takze u vas je hodny tatínek, ale maminka vice raznejsi? :)

• Citovat
  • Upravit
32325
28.5.19 19:16

@Dana112 přesně tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.5.19 19:35
@markytka3 píše:
no vidis, pro mne by bylo treba milejsi, kdyby si dcerka dala na te zabave pivko, nez aby se tam tahala s klukama. :-) taky si vybavuji, jak jsme v techto letech chodili po treninku na zabavu a byly tam takove holky, co se tu popisujes. kluci si s nima vzdy na mezi uzili a pak se mezi s sebou chlubili, jake byli… ale, proti gustu zadny disputat :mavam: :mavam: :mavam:

tak pokud pod výrazem „zašpásovat si a zatančit“ vidíš hned souložit, tak to fakt není můj problém :roll: Zjevně nemáš cit pro význam slov a máš značné mezery v češtině :roll: S tupci tvého typu opravdu nehodlám ztrácet čas :pankac:

Příspěvek upraven 28.05.19 v 19:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kamila44455
28.5.19 19:36
@Monchichik píše:
@Dana112 přesně tak ;)

U nas je to same :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15503
28.5.19 20:58
@Anonymní píše:
Ahoj, zajima me jak casto chodi vasi pubertaci pit alkohol nekam s kamarady? A v kolik se vrací domu? Chodi hodne nekam na diskotéky?
Muj syn je v deváté tride(16 let) a na konci roku chce jet na cely vikend s kamarady na jednoho kamarada chatu a zeptal se me jestli mu nekoupim nejaky alkohol 8o. Ja jsem rekla, ze rozhodne ne a ze ho nepustim. Pustili by jste ho vy?
Jednou se totiz muj synator dost ztriskal a u jsme byla na policii..
Prosim zanechte anonym, nebo diskuzi smažte, chodi jsem synova macecha a nechci mit z toho od ex-manzela dusno.

První co mě napadlo, že dítě ze základky nemá co chlastat někde na chatě.. Pak mi došlo, že já v tom věku pařila každý víkend, ale mě bylo 16 let o prázdninách mezi druhakem a tretakem :D Alkohol bych mu nekoupila to si musí obstarat sám, ale pustila bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
28.5.19 22:07
@Wof píše:
Nějaké příspěvky jsem četl a nedokázal jsem pochopit proč někteří rodiče berou pod 18 let jako absolutní tabu pro pití alkoholu, když je sex od 15ti let normálně povolený…kdyby zákon byl od 18ti tak by snad někteří tohle i akceptovali… Osobně bych ho pustil s tím, že dostane druhou šanci a když něco vyvede tak má do 18ti smůlu. Vysvětlil bych mu co se může stát a co nemůže při pití tvrdého alkoholu. Jak pít alkohol, např. prokládat jídlem nebo nealkem atd. (prostě vlastní zkušenosti). Určitě bych nezakazoval, protože to vede ještě k horším výsledkům. 1) bude za pitomce, protože maminka… 2) jako vzdor vezme někde flašku a opije se. Alkohol bych mu nekoupil, jestli chce pít tak ať se snaží a sežene si vlastní iniciativou.

Tak já to třeba beru tak, že to neni věc, o které se má nějak polemizovat mezi dospělými (především rodiči) a vymýšlet teorie, ale je to věc, která je jasně daná zákonem. Jaký signál pak vysílají lidi, kterým nevadí že jejich děti pijí pod 18 svým dětem? No že zákony vlastně není třeba dodržovat..jen nějaký nevýznamný canc papíru. Proč je dodržovat…
My měli do 18 alkohol striktně zakázaný, že to nepřichází v úvahu. Od 18 nám ho začali vyloženě „nutit“, ať ochutnáme, strkali nám pod nos přípitky apod. Já ve svých skoro 30 ještě nikdy žádný alkohol ani neochutnala (nesním ani krém s rumovou trestí) a můj sourozenec si teď ve svých skoro 30 občas dá jednu skleničku jednou za pár měsíců. Nijak nás to nepoznamenalo. Rodiče nám prostě vštipovali, že pravidla a zákony se dodržují. :nevim: Taky jsme nejezdili na černo, nekradli kukuřici na poli apod…a jsem jim za to fakt vděčná (i když mě pak o to víc štvou ignoranti, co si zákony a pravidly leda utírají zadek :mrgreen: pak to tu taky tak vypadá )

• Citovat
  • Upravit
38281
28.5.19 22:32
@Wof píše:
Nějaké příspěvky jsem četl a nedokázal jsem pochopit proč někteří rodiče berou pod 18 let jako absolutní tabu pro pití alkoholu, když je sex od 15ti let normálně povolený…kdyby zákon byl od 18ti tak by snad někteří tohle i akceptovali… Osobně bych ho pustil s tím, že dostane druhou šanci a když něco vyvede tak má do 18ti smůlu. Vysvětlil bych mu co se může stát a co nemůže při pití tvrdého alkoholu. Jak pít alkohol, např. prokládat jídlem nebo nealkem atd. (prostě vlastní zkušenosti). Určitě bych nezakazoval, protože to vede ještě k horším výsledkům. 1) bude za pitomce, protože maminka… 2) jako vzdor vezme někde flašku a opije se. Alkohol bych mu nekoupil, jestli chce pít tak ať se snaží a sežene si vlastní iniciativou.

Hmm… Máme klasický problém. Některé skupiny obyvatel prostě pijou jak duha a nic než striktní zákaz na ně neplatí. Na druhou stranu - zákon ignoruje zdravý rozum. Máme to tu přes léto v Praze z první ruky. Severská mládež se sem jezdí zdunit, jak zákon káže… :roll:
Napůl… ehm… rekreačně, napůl jako protest. Je to pitomost, ale nikdo jim to nevymluví.
Jo s tím sexem je to stejný, oboje deadline v 00 hodin : 00 minut :00 sekund. :P
Rozdat si to můžete, ale koukat se na to nesmíte. 8o :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já tedy hlasuji za to vnést do zákonů více rozumu a více života. ;)
A ten rozum taky vyžadovat od rodičů… ajajaj, to bude fůůůůška! :think:
Chápu, že napsat odstavec do zákona je jednodušší. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38281
28.5.19 22:37
@Pandulka píše:
Tak já to třeba beru tak, že to neni věc, o které se má nějak polemizovat mezi dospělými (především rodiči) a vymýšlet teorie, ale je to věc, která je jasně daná zákonem. Jaký signál pak vysílají lidi, kterým nevadí že jejich děti pijí pod 18 svým dětem? No že zákony vlastně není třeba dodržovat..jen nějaký nevýznamný canc papíru. Proč je dodržovat…
My měli do 18 alkohol striktně zakázaný, že to nepřichází v úvahu. Od 18 nám ho začali vyloženě „nutit“, ať ochutnáme, strkali nám pod nos přípitky apod. Já ve svých skoro 30 ještě nikdy žádný alkohol ani neochutnala (nesním ani krém s rumovou trestí) a můj sourozenec si teď ve svých skoro 30 občas dá jednu skleničku jednou za pár měsíců. Nijak nás to nepoznamenalo. Rodiče nám prostě vštipovali, že pravidla a zákony se dodržují. :nevim: Taky jsme nejezdili na černo, nekradli kukuřici na poli apod…a jsem jim za to fakt vděčná (i když mě pak o to víc štvou ignoranti, co si zákony a pravidly leda utírají zadek :mrgreen: pak to tu taky tak vypadá )

Vážená dámo! Možná si to neuvědomujete, ale tvoříte velmi malou, nicméně extrémní, menšinu. :mavam: ;)
Nicméně, musím konstatovat, že více úcty před zákonem by rozhodně neškodilo. Třeba hned na začátku procesu by se se zákonem nemělo kupčit ve stylu: my vám to pustíme, když vy nám odhlsujete zase tohle… Nebo - je to pravda, ale my jsme proti, protože bychom si pošramotili public relations. :pankac: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
28.5.19 22:50
@M_Vladim píše:
Vážená dámo! Možná si to neuvědomujete, ale tvoříte velmi malou, nicméně extrémní, menšinu. :mavam: ;)
Nicméně, musím konstatovat, že více úcty před zákonem by rozhodně neškodilo. Třeba hned na začátku procesu by se se zákonem nemělo kupčit ve stylu: my vám to pustíme, když vy nám odhlsujete zase tohle… Nebo - je to pravda, ale my jsme proti, protože bychom si pošramotili public relations. :pankac: :cert:

Já tím jen chtěla ukázat, že zakazování alkoholu rodiči dětem do 18 fakt automaticky neznamená, že se dítě hned při první příležitosti na just zlije..
A docela by mě zajmalo pak vysvětlení rodičů dětem, který zákony teda musí dodržovat a který ne. Za mě se prostě nemá porušovat žádný zákon a už vůbec ne s požehnáním a podporou rodičů..

• Citovat
  • Upravit
38281
28.5.19 23:12
@Pandulka píše:
Já tím jen chtěla ukázat, že zakazování alkoholu rodiči dětem do 18 fakt automaticky neznamená, že se dítě hned při první příležitosti na just zlije..
A docela by mě zajmalo pak vysvětlení rodičů dětem, který zákony teda musí dodržovat a který ne. Za mě se prostě nemá porušovat žádný zákon a už vůbec ne s požehnáním a podporou rodičů..

Jenže může a stane se to častěji tomu dítěti, které s tím neumí zacházet a kterému je pořád něco zakazováno. :think:
Nemyslím tím ovšem děti alkoholiků. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
29.5.19 09:38
@M_Vladim píše:
Jenže může a stane se to častěji tomu dítěti, které s tím neumí zacházet a kterému je pořád něco zakazováno. :think:
Nemyslím tím ovšem děti alkoholiků. :poblion:

Mně alkohol nikdy extra nepřitahoval - víno i pivo mi smrdělo, ale rum mi voněl. A na ochutnání mi stačilo líznutí poskytnuté rodiči z jejich skleničky. Bléé, fuj. Naprosto mě nepřitahovala pařba s kamarády. Nebylo co zakazovat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.5.19 14:44

Mě tady zaujala i jedna věc.. jak někdo píše, že měl prospěch s vyznamenámím, že ho rodiče pustili a nebo ted současné pistalky, co mají děti, že jim věří, že se dobře učí..
A to má na co vliv?? :nevim: Já si pamatuji, že právě tyto děti, co byly jakoby elita třídy, prostě pěkné holky, dobře se učící, že taky byly středem kolektivu a taky se víc jakoby předváděly..
To samé kluci… Čím víc oblíbený v kolektivu, obletovaný holkama, dobře se učíčí,, tím s nima byla větší zábava :mrgreen:
Je to samozřejmě měšleno s nadsázkou, ale docela mě to pobavilo, že někdo napíše, moje dítě se dobře učí :nevim: že jako si hned myslí, že ví jak pít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
29.5.19 14:55

Šestnáctiletého kluka bych pustila na víkend na chatu s kamarády. Určila bych nějaká pravidla a nastínila sankce v případě nedodržení. Alkohol bych mu nekupovala. Přesto bych počítala s tím, že určitě něco popijou.
Ale u zakladatelky bych měla problém s tím, že už zažili nějaký průšvih s alkoholem a navíc s asistencí policie. V tomto případě bych se velmi rozmýšlela. Případně bych řešila pobyt na chatě např. pouze jako denní akci nebo třeba nějakou intenzivnější kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
29.5.19 15:53
@Janasas píše:
Mě tady zaujala i jedna věc.. jak někdo píše, že měl prospěch s vyznamenámím, že ho rodiče pustili a nebo ted současné pistalky, co mají děti, že jim věří, že se dobře učí..
A to má na co vliv?? :nevim: Já si pamatuji, že právě tyto děti, co byly jakoby elita třídy, prostě pěkné holky, dobře se učící, že taky byly středem kolektivu a taky se víc jakoby předváděly..
To samé kluci… Čím víc oblíbený v kolektivu, obletovaný holkama, dobře se učíčí,, tím s nima byla větší zábava :mrgreen:
Je to samozřejmě měšleno s nadsázkou, ale docela mě to pobavilo, že někdo napíše, moje dítě se dobře učí :nevim: že jako si hned myslí, že ví jak pít
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
29.5.19 17:10
@pe-terka píše:
tak pokud pod výrazem „zašpásovat si a zatančit“ vidíš hned souložit, tak to fakt není můj problém :roll: Zjevně nemáš cit pro význam slov a máš značné mezery v češtině :roll: S tupci tvého typu opravdu nehodlám ztrácet čas :pankac:Příspěvek upraven 28.05.19 v 19:37

aaa, tady jsem asi nekomu slapla na kuri oko :-) nechapu, proc mne hned urazis? urazim te snad ja ve svem prispevku? at ten svuj ctu, jak ctu, nikde o soulozi nepadlo ani pismeno nebo ctes tam snad neco jineho? :nevim: uzili, muze znamenat i jen libacka, osahavani,… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí