Jak často pijí alkohol vaši puberťáci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15436
27.5.19 16:40
@Monchichik píše:
@Cizinka 999 já jsem nikde nepsala, že tomu mému je 16…a i kdyby, tak proč by nemohl hrát odpoledne playstation?

Playstation v 16 by pro někoho byla ostuda, narozdíl od chlastu, který k pubertě patří :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.5.19 16:42

Nepustily. Ale jen proto, že už jste kvůli alkoholu byli na policií.

Já jsem v tomhle věku taky pila i kroutila, ale nepotřebovala jsem rodiče, aby něco kupovali.

Zatím mám děti malé, ale počítám, že v tomhle věku to budou zkoušet.
Pokud to budou děláte jakou já, tak aby o tom rodiče nevěděli. Tak to budu tolerovat. Ale nebudu je v tom nijak podporovat. Ode mne dostanou první kapku alkoholu na 18 narozeniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.5.19 16:42

@_.Emilyyy to nikdo neříká, ale teda nechápu rodiče, když jim přijde dítě z akce nějaké a má naváto, že prostě - pohoda..
Klidně nech konzumují ohutnají, ale taky musí vědět, že třeba dají si přípitek a ne půl láhve..
Třeba známá mě říkala, že ji dcera přišla ve 14 a motala se, a říkala mě to jakoby nic..
Mě takto přijít kluk, tak prostě dostane čočku, a prostě neexistuje chodit - v náladě..A příště prostě nikde nejde- ted píšu o dětech do do 15.. U těch starších je to už trochu o domluvě, a stane se, ale u takovcýh 15 a niž by se stát prostě nemělo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.5.19 16:45
@Monchichik píše:
@Cizinka 999 já jsem nikde nepsala, že tomu mému je 16…a i kdyby, tak proč by nemohl hrát odpoledne playstation?
:zed: :zed: tak to pak tve nazory chapu, jestli mu milostive obcas dovolis colu, je pro tebe vyhrou, ze cele odpoledne je zalezly v pokoji a hraje playstation… :-) ale, kazdy ma tu svoji vychovu,… a mozna se budes divit, ze misto k alkoholu jej to potahne k zavislosti na hrach, a pokud uz je zavislak od mala, tezko v puberte jej predelas a jeste by jsi byla rada, kdyby misto sezeni u pc a pojidani bramburku vypadl nekam s vrstevniky, byt by tam k nejakym nerestem pristup mel. :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34392
27.5.19 16:47
@_.Emilyyy píše:
A v kolik tak dcera chodila domu? :D

Když byla škola, tak normálně, občas ani nikam nešla protože se musela učit, když ale šla a věděla že je druhý den škola, tak cca do 21hod byla vždy doma. O prázdninách déle, jak kdy, někdy o půlnoci, někdy ve dvě. Chodila do vedlejší vesnice za kamarádama, každý den jí hromadně vyprovázeli domů, to byla moje podmínka, že sama ani omylem. Fungovalo to perfektně, nikdy nebyl problém. Vždycky říkala jak jsou její kamarádi z nás paf, že jí všechno dovolíme a s ničím nemáme problém :mrgreen: Tak když nedělala průsery, tak jsme neviděli důvod jí držet doma, mladá je jen jednou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.5.19 16:48
@ivašot. píše:
Playstation v 16 by pro někoho byla ostuda, narozdíl od chlastu, který k pubertě patří :nevim:

bohuzel, v dnesni dobe plno takovych „zoufalcu“ je :-( bohuzel tato zavislost je ruku v ruce s frustraci a depkami :-( ntb. plno temat i zde, kdy mlade mamy zoufaji nad tim, ze jejich protejsky misto o rodinu prijdou z prace a pari hry nebo sjizdi fcb. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
27.5.19 16:48

@markytka3 já nevidím žádný přínos v tom, aby pil něco, s čím se dají v pohodě čistit záchody a motory…colu může, ale ne denně…k žádné závislosti na hrách ho to asi nepotáhne, má dva starší sourozence, kteří taky hráli a závisláci z nich nejsou…brambůrky může taky jen občas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
27.5.19 16:50

@ivašot. playstation v 16 ostuda? to nechápu…kluci hráli na střední i na vejšce :mrgreen: a dneska už minimálně, mají jiné starosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
27.5.19 16:51
@Monchichik píše:
@_.Emilyyy na oslavách u kamarádů jsou i rodiče a nikde fakt dětem alkohol nedávají…já nevím, na jaké akci by to měl zkoušet? pije jen vodu a jeden druh čaje, občas má povolenou colu, nezkouší to, nechce a já mu to fakt nenabízím…

Tvuj syn fakt nikam treba v patek vecer nechodi? Nevim jestli si to psala, ale kolik mu je?
Co ja vim, tak hodne tak 14+ chodi na maturaky, Majales atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pandulka
27.5.19 16:52
@markytka3 píše:
bohuzel, v dnesni dobe plno takovych „zoufalcu“ je :-( bohuzel tato zavislost je ruku v ruce s frustraci a depkami :-( ntb. plno temat i zde, kdy mlade mamy zoufaji nad tim, ze jejich protejsky misto o rodinu prijdou z prace a pari hry nebo sjizdi fcb. :-(

jojo..zatímco témata o tom, jak chlap chlastá a následně je agresivní tu není ani jedno.. to se vůbec neděje. Ale bacha na nebezpečný počítač, ten ohrožuje mnoho životů…
Já doufám, že naše nenarozené dítě bude mnohem spíš hráč na pc, než zoufalý ochlasta, co se bude ožírat aby zapadl do party a ještě to bude považovat za normální :nevim:
A diskusu o tom, že jsou ženský zoufalý, že ten jejich chodí pravidelně vylejt se do hospody s kamarádama a považujou to za normální..ty tu taky vůbec nejsou :palec:

Příspěvek upraven 27.05.19 v 17:00

• Citovat
  • Upravit
32325
27.5.19 16:53

@_.Emilyyy Za měsíc mu bude 15 a fakt nikam v pátek večer nechodí…a tady takhle staré děti na maturáky nechodí, co by tam dělaly? majáles se tady nevyskytuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
27.5.19 16:54
@kvaček píše:
@_.Emilyyy to nikdo neříká, ale teda nechápu rodiče, když jim přijde dítě z akce nějaké a má naváto, že prostě - pohoda..
Klidně nech konzumují ohutnají, ale taky musí vědět, že třeba dají si přípitek a ne půl láhve..
Třeba známá mě říkala, že ji dcera přišla ve 14 a motala se, a říkala mě to jakoby nic..
Mě takto přijít kluk, tak prostě dostane čočku, a prostě neexistuje chodit - v náladě..A příště prostě nikde nejde- ted píšu o dětech do do 15.. U těch starších je to už trochu o domluvě, a stane se, ale u takovcýh 15 a niž by se stát prostě nemělo..

Tak moji dceri je 15-náct, u ni funguje domluva :nevim:. Ale je pravda, ze uz i ve 14-ti mela volnější rezim, protoze ji bylo 14 a většině jejim spoluzakum a kamaradum uz bylo 15 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.5.19 16:54
@arinecka píše:
Když byla škola, tak normálně, občas ani nikam nešla protože se musela učit, když ale šla a věděla že je druhý den škola, tak cca do 21hod byla vždy doma. O prázdninách déle, jak kdy, někdy o půlnoci, někdy ve dvě. Chodila do vedlejší vesnice za kamarádama, každý den jí hromadně vyprovázeli domů, to byla moje podmínka, že sama ani omylem. Fungovalo to perfektně, nikdy nebyl problém. Vždycky říkala jak jsou její kamarádi z nás paf, že jí všechno dovolíme a s ničím nemáme problém :mrgreen: Tak když nedělala průsery, tak jsme neviděli důvod jí držet doma, mladá je jen jednou :nevim:

ja mam sice deti jeste male, ale vim, ze takovyto pristup bude vychazet ode mne. od mala se u nas jede na duveru, da se rici, ze smi s urcitymi hranicemi vse. od mala u nas je v lednici coca-cola, ve spizi nezamcena cokolada, kdykoliv si reknou, mohou si vzit sladkosti a jak to vypada? lezi to tam vzdy temer nedotcene, syn sladkosti v zasade odmita… no a kamosky deti mely vzdy vse zakazovane a ted, kdyz jsou uz vetsi na uz se na jidelnicku tak nelpi, by se po cole a jinych sladkostech mohli utlouct. to same bude u nas i s alkoholem, osvetu o nem maji od malinka, vi, ze maminka jde obcas na pivo nebo si da vecer pred spanim zdravotni sklenicku vinka. syn (10 let) jiz ode mne olizl nejen pivo, ale napr. aperol, bo ho zajimala chut… proste zadne nesmis, musis,… stanovit mantinely a dokud je neprekrocis, je vse ok… :palec: za tvuj nazor plne :potlesk: :potlesk:

Příspěvek upraven 27.05.19 v 16:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
27.5.19 16:55

@Pandulka výhoda playstationu aspoň u mého mladého, který hraje online s celým světem je, že umí anglicky tak, že zírá i učitelka angličtiny…on je teda šikovnej na jazyky, ale navíc se nestydí ani mluvit, mele tady stejně jako česky :mrgreen: a ať radši hraje než aby se poflakoval po sídlišti a vymýšlel kraviny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.5.19 16:57

@_.Emilyyy tak když funguje nějaká domluva…tak proč ne, ale jako nechtěla bych, aby mi dítě do 15 chodilo v náladě, to je i vizitka rodičů.. ne, že
Já mám známé co mají děti starší a stačí prostě jeden víkend zatrnout a nebo prostě zakázat něco, když přišli domu, jak neměly a ty děti si to rozmyslí, v jaké stavu chodit.. Určitě bych neřekla… Jo tak. Peto, přřehnala si to, to se stane..např..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí