Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@fera21 píše:
@Lulina999 Jojo, zlatý časy na střední, pamatuju si jak jsem tam v placatici pašoval slivku, protože jsme den předtím pálili
¨Odříkaného chleba, největší krajíc¨. šestnáct mi bylo před hooodně dlouhou dobou, a dali jsme si potají taky. tenkrát se pila mixela. srač. a jak blázen. Pustila bych ho.
@arinecka synek se opil, když byl na gymplu, už byl teda zletilý
ale dal si uprostřed týdne, druhý den švihal do školy, já bych ho doma nenechala, aby věděl, kdy pít může a kdy ne a aby věděl, že to má taky nějaké následky ![]()
Já bych pustila. Na konci deváté třídy, co si pamatuji jsme pili všichni a třídní dokonce s náma ![]()
@arinecka píše:
@_.Emilyyy Moje dcera se pěkně zrušila na oslavě svých 16tých narozenin. V tomhle věku stačí málo a má jí jak z prakuNo jo no, druhý den jí bylo zle… Nikdy už nebudu pít, haha, to určitě, sliby, chyby.
Moje dcera to přehnala s alkoholem jen jednou
, jinak byla vzdy po alkoholu v pohode ![]()
Příspěvek upraven 27.05.19 v 15:32
@Monchichik Tak jasně že pokud se zruší uprostřed týdne, tak musí nést následky, žádný válení doma, to bych dceru taky nenechala
. Teď už je taky zletilá a občas si dá se mnou vínko, nebo o víkendu někde paří, takže si taky něco dá ale nijak to nepřehání, domů vždycky trefí. My jsme měli takovou volnější výchovu, jak pořád říkám, sociálku na nás
Cca od 15ti jsme jí neříkali v kolik má chodit domů a co nemá dělat ale věděla, že jak někde něco vymamlasí, tak bude velikej problém a má po žížalkách. Naštěstí měla rozum a nic nikdy neprovedla.
@_.Emilyyy možná jo
ale jinak to prostě nebude…já nevidím jedinej důvod, proč by mělo pít dítě alkohol…
@arinecka píše:
@Monchichik Tak jasně že pokud se zruší uprostřed týdne, tak musí nést následky, žádný válení doma, to bych dceru taky nenechala. Teď už je taky zletilá a občas si dá se mnou vínko, nebo o víkendu někde paří, takže si taky něco dá ale nijak to nepřehání, domů vždycky trefí. My jsme měli takovou volnější výchovu, jak pořád říkám, sociálku na nás
Cca od 15ti jsme jí neříkali v kolik má chodit domů a co nemá dělat ale věděla, že jak někde něco vymamlasí, tak bude velikej problém a má po žížalkách. Naštěstí měla rozum a nic nikdy neprovedla.
A v kolik tak dcera chodila domu? ![]()
@Monchichik píše:
@Lulina999 no jedině, že by ho vypil ve škole, protože nikam ven se courat nechodí
A na školy v přírodě nejezdí?
My zkoušeli alkohol na lyžáku, pilo se i na několikadenních výletech apod.
@arinecka Já teda na volnou výchovu nejsem
ale taky jsem je nedržela doma…ten jeden zásadně chodil pozdě i kdyby o pár minut, já jsem ho podezírala, že schválně stojí za dveřma, jen aby náhodou nepřišel včas
ale ani oni se nijak extra po nocích necourali, na diskotéky nechodili, tak maximálně s kámošema ven a to bylo občas, ale kdyby chodili domů opilí, tak smůla, to netrpím…
@Monchichik píše:
@arinecka Já teda na volnou výchovu nejsemale taky jsem je nedržela doma…ten jeden zásadně chodil pozdě i kdyby o pár minut, já jsem ho podezírala, že schválně stojí za dveřma, jen aby náhodou nepřišel včas
ale ani oni se nijak extra po nocích necourali, na diskotéky nechodili, tak maximálně s kámošema ven a to bylo občas, ale kdyby chodili domů opilí, tak smůla, to netrpím…
Vzdyt ten alkohol k ty puberte patri ![]()
@Martina D. na škole v přírodě byli snad v 5. třídě, tam fakt nikdo nepil…
Kdyby nikdo nepil do 18ti, tak jsou v 18ti vsichni ještě panny a panicove ![]()