Jak často pijí alkohol vaši puberťáci?

Anonymní
27.5.19 14:36

Jak často pijí alkohol vaši pubertaci?

Ahoj, zajima me jak casto chodi vasi pubertaci pit alkohol nekam s kamarady? A v kolik se vrací domu? Chodi hodne nekam na diskotéky?
Muj syn je v deváté tride(16 let) a na konci roku chce jet na cely vikend s kamarady na jednoho kamarada chatu a zeptal se me jestli mu nekoupim nejaky alkohol 8o. Ja jsem rekla, ze rozhodne ne a ze ho nepustim. Pustili by jste ho vy?
Jednou se totiz muj synator dost ztriskal a u jsme byla na policii..
Prosim zanechte anonym, nebo diskuzi smažte, chodi jsem synova macecha a nechci mit z toho od ex-manzela dusno.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6024
27.5.19 14:38

V 16ti samotnyho? Ani omylem pikud tam nebudou rodice kamarada, coz asi nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.19 14:39

Nepustila bych.

• Citovat
  • Upravit
21311
27.5.19 14:41

My takhle v tomhle věku s holkama jezdily docela často :) to byla pohoda. A pilo se hodně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
27.5.19 14:43

Ne, nepustila bych ho. Na víkend s kamarády na chatu, to je tak o průser, ještě s chlastem. Dokud jsem za něj zodpovědná já, tak má smůlu. A ani bych mu netolerovala jakékoliv pití alkoholu…Já jsem prostě zastáncem toho, že do 18 let pít nebude a ani ochutnávat to nebude ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22295
27.5.19 14:43

To musíš vědět ty, jak se chová. Zda je mezi vrstevníky jak utržený ze řetazu, má tendence se předvádět a je chytlavý na alkohol, drogy…
Pokud už přesvědčil, že se chová rozumně a slušně, i když nemá za zády dozor, tak bych pustila. Pokud naopak už jeho alkohol řešila policie, tak nikam, do osmnácti let jsou za něj zodpovědní rodiče. Až se naučí normálně chovat, pak může někam vyrazit bez dozoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6875
27.5.19 14:45

To je takovy blby vek, pit/zkouset alkohol proste bude, tomu nejde zabranit…no nevim, jestli syna jednou takhle pustim. Je ta chata daleko? Rekla bych mu at ceka navstevu a max mu koupila 2 plechovky piva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
27.5.19 14:45

Pustila, proč by ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
27.5.19 14:46
@Monchichik píše:
Ne, nepustila bych ho. Na víkend s kamarády na chatu, to je tak o průser, ještě s chlastem. Dokud jsem za něj zodpovědná já, tak má smůlu. A ani bych mu netolerovala jakékoliv pití alkoholu…Já jsem prostě zastáncem toho, že do 18 let pít nebude a ani ochutnávat to nebude ;).

A jak tomu chceš zabránit? Myslím tomu pití, ochutnávání :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
27.5.19 14:48

No, na jednu stranu bys možná mohla být ráda, že k tobě má takovou důvěru. Na druhé straně je to spíš od něj celkem drzost. Já přijít v šestnácti za mámou, aby mi šla koupit chlast, tak druhou chytnu o futra a nestačím počítat schody. Čili takhle, zakázat mu to můžeš, vezmeš mu tak příležitost rozloučit se po svým s lidma, se kterýma devět let chodil do školy a pobýt s nima určitou dobu asi naposledy v životě, protože my se třeba tak jak ty poslední prázdniny po devítce, už nikdy potom nesešli. Kromě toho bude před ostatníma za debila, že ho maminka odmítla pustit. My jsme taky po skončení devítky udělali velkou víkendovou rozlučku, ale před dospělýma jsme samozřejmě nerozhlašovali, že se jdeme ztřískat, myslím, že některým to nedošlo, někteří po tom nepátrali a někteří nám prostě věřili. Co si pamatuju, tak nějakej chlast donesl kámoš, kterýmu to koupil osmnáctiletej přítel jeho sestry, něco jsem přinesl já a další kámoš, přičemž jsme to sehnali tak, že jsme si počkali před večerkou a požádali dva starší kluky, kteří nám to ze solidarity koupili. Takže od chlastu ho neochráníš, leda, že by ho přestali vyrábět. Ale vzhledem k tomu, že už kvůli tomu byl na policajtech, bych to velice zvažoval, jestli mu věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
27.5.19 14:48

Já takhle taky byla na chatě v 16. Byli tam ale starší kluci nad 18 let. Samozřejmě se pilo, víno, pivo…naši mě normálně pustili, nikdy sem neudělala žádnou ostudu a byly to nejlepší léta :mrgreen: Od zkoušení chlastu ho stejně neubráníš…akorát to bude dělat tajně a tobě už neřekne nikdy nic.
Takže já bych ho pustila, ale pod podmínkou že tam někdo aspoň na té chatě bude plnoletý a že chata není na druhé straně republiky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
27.5.19 14:49

@arinecka No tak kdyby to zkusil, tak to samozřejmě poznám a nestihl by se divit. Nevidím důvod, proč by mělo dítě pít alkohol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
27.5.19 14:53

@Monchichik Tak neříkám že je v pořádku aby někde pil od rána do večera :mrgreen: v 16ti už ale zas takový dítě není a když si dá jedno pivo, tak se svět nezboří. Znám jednu paní co má stejný názor jako ty, do plnoletosti ani lok, jojo, kdyby věděla. Asi by se dost divila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
27.5.19 14:53

Ja bych hi tedy pustila :nevim:,
Moje 15-tileta dcera uz taky hodnekrat pila alkohol :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
27.5.19 14:54

@Monchichik Promiň, ale jakej je rozdíl v tom, když se napije osmnáctiletej a nebo člověk, kterýmu je teprve 17 a půl? :D Já si nepamatuju, že bych po osmnáctým roku věku dospěl v alkoholu k nějaké podstatné změně a mám pocit, že ani žádnej z mých kamarádů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí