Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj, zajima me jak casto chodi vasi pubertaci pit alkohol nekam s kamarady? A v kolik se vrací domu? Chodi hodne nekam na diskotéky?
Muj syn je v deváté tride(16 let) a na konci roku chce jet na cely vikend s kamarady na jednoho kamarada chatu a zeptal se me jestli mu nekoupim nejaky alkohol. Ja jsem rekla, ze rozhodne ne a ze ho nepustim. Pustili by jste ho vy?
Jednou se totiz muj synator dost ztriskal a u jsme byla na policii..
Prosim zanechte anonym, nebo diskuzi smažte, chodi jsem synova macecha a nechci mit z toho od ex-manzela dusno.
Jestli už se ztřískal a nedodržel pravidlo, nepustla bych. Jinak ano. Ale modlila bych se, aby mi ho nepřivezla policie.
@Monchichik A teď mi řekni jméno jednoho, které alkohol nikdy nepilo…
@fera21 No rozdíl je právě ten, že od 18 let může a do té by podle zákona ne
. A já si fakt na dodržování zákona celkem potrpím
.
Hele, teta to teď řešila se svým synem, taky 16. Koupila mu 3 piva a byli domluvení, že jí každou hodinu zavolá a ohlásí se. Pokud nezavolá, zavolá ona. A pokud to nezvedne, sedne do auta a půjde mu tam udělat ostudu. Takhle přečkal celou noc a oba byli v klidu ![]()
Děti v tomhle věku ještě zdaleka nemám, ale mám 18 letého bratra. V těch 16 už na různé akce a oslavy kamarádů myslím jezdil (i když on už v té době byl na střední) a s největší pravděpodobností i nějaký ten alkohol tam už proběhl. První oslavu doma měl 17. narozenin, že ho naši nechali samotného doma pozvat si kamarády. Ale je to zodpovědný, bezproblémový kluk a naši nemají důvod mu nevěřit.
Tímhle telecím věkem si projde skoro každý, ať už jsou to experimenty s alkoholem nebo třeba trávou. Já osobně bych syna v 16 na chatu asi pustila, ale alkohol bych mu nekoupila. U tvého syna - pokud už tam jednou byl problém s policií - byla bych hooodně obezřetná. Asi bych pustla, ale pod podmínkou, že se neztříská, jinak má do plnpoletosti pro příště útrum.
@arinecka no hele, mně se dítě nikde necourá, je to playstationový maniak, takže fakt vím, že nic takového nezkouší
a já bych mu to fakt netolerovala, mě tohle vadí…a proč by jako mělo pít dítě pivo, já to fakt nechápu…
@Lulina999 jo, vím
proč bych to neměla vědět? myslíš, že nepoznám, kdyby něco pil?
@Monchichik píše:
@arinecka no hele, mně se dítě nikde necourá, je to playstationový maniak, takže fakt vím, že nic takového nezkoušía já bych mu to fakt netolerovala, mě tohle vadí…a proč by jako mělo pít dítě pivo, já to fakt nechápu…
Tak přesně během pařících odpolední a večerů se pilo hodně
já celkem chápu, ze někdo nechce, aby jeho pubertak nasaval, ale zas bych si ho moc neidealizovala. Minimalne nějakou zkušenost už mít bude
@fera21 píše:
@Monchichik Promiň, ale jakej je rozdíl v tom, když se napije osmnáctiletej a nebo člověk, kterýmu je teprve 17 a půl?Já si nepamatuju, že bych po osmnáctým roku věku dospěl v alkoholu k nějaké podstatné změně a mám pocit, že ani žádnej z mých kamarádů
Prave, ze v tech 18, to vedomi uz muzes, tak ti to tak nechutna(nebo uz mas rozum)
Nejlepsi leta. 16-17.
se pilo, ale proste nic vic. Ve vsi slusnosti.
Zakladatelko, musis mit v nej duveru. Ale jestli uz by mi ho jednou privezla policie, tak se moc chovat neumi. Takze ne. Pres noc urcite ne.
Pit jo, ale s (M)mirou.
@_.Emilyyy hele, ani já ne
ale fakt je takovej, toho mám za odměnu ![]()
@Monchichik Poznáš na někom, že vypil jednoho panáka? To jsi teda dobrá, to nepoznám ani sama na sobě…
![]()
@_.Emilyyy píše:
Ja bych hi tedy pustila,
Moje 15-tileta dcera uz taky hodnekrat pila alkohol
Tim by jsem se moc nechlubila