Jak často pijí alkohol vaši puberťáci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15436
27.5.19 16:14
@Pandulka píše:
@Monchichik :palec:
Mám to stejně…a vůbec už se nedivim, že jsme takový národ alkoholiků a závisláků, když podle některých alkohol k dospívání patří :? Za zoufalce naopak považuju puberťáka, co pije a je schopný se zlít při jakékoliv příležitosti. Mám dojem, že si tím nahrazují svou nespokojenost, frustraci a snaží se za každou cenu „zapadnout“.Jinak ohledně puštění/nepuštění syna… to je dle mě fakt dost individuální. Pokud bych v syna měla dvěru a slíbil mi, že pít nebude, tak pustila. Kdyby to rovnou uvedl, že jede chlastat, tak nepustila ani omylem.

Taky to tak vidím. Já tu pivní kulturu, kdy je pomalu ostuda ve společnosti nepít, nějak nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.5.19 16:16

Pokud se opil tak, že jste skončili na policii, tak bych ho určitě nepustila.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
27.5.19 16:18
@Anonymní píše:
Ahoj, zajima me jak casto chodi vasi pubertaci pit alkohol nekam s kamarady? A v kolik se vrací domu? Chodi hodne nekam na diskotéky?
Muj syn je v deváté tride(16 let) a na konci roku chce jet na cely vikend s kamarady na jednoho kamarada chatu a zeptal se me jestli mu nekoupim nejaky alkohol 8o. Ja jsem rekla, ze rozhodne ne a ze ho nepustim. Pustili by jste ho vy?
Jednou se totiz muj synator dost ztriskal a u jsme byla na policii..
Prosim zanechte anonym, nebo diskuzi smažte, chodi jsem synova macecha a nechci mit z toho od ex-manzela dusno.

Nebydlim v CR a tady se muze pit vino a pivo od 16let, tvrde od 18. Dcera zacala chodit ven.pred 17 rokem, tak. dvakrat do mesice. Jeste v 16 nemohli do klubu, tak vim ze si koupili. flasky vina a byly u jezera. Ted je ji 18 let a dvakrat mesicne je v klubu nekde I. s alkoholem, ale v mire.
Poprve se opila v necelych 16 letech, na oslabe ale pod nasim. dozorem, ona je po tatinkovi snese hodne, takze ona byla pripita jen a sousedovic holka o rok starsi vypila min mela ho. poradne.
Ja bych mu alkohol nekupovala, je pod zakonem, takze at si poradi sam

• Citovat
  • Upravit
14126
27.5.19 16:20

Ne, nepustila a ne, nekoupila. Nekam vecer at si jde, ale pres vikend v sestnacti proste ne. Nechapu, kde se bere ta tolerance k chlastani nezletilych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
27.5.19 16:20
@Anonymní píše:
Ahoj, zajima me jak casto chodi vasi pubertaci pit alkohol nekam s kamarady? A v kolik se vrací domu? Chodi hodne nekam na diskotéky?
Muj syn je v deváté tride(16 let) a na konci roku chce jet na cely vikend s kamarady na jednoho kamarada chatu a zeptal se me jestli mu nekoupim nejaky alkohol 8o. Ja jsem rekla, ze rozhodne ne a ze ho nepustim. Pustili by jste ho vy?
Jednou se totiz muj synator dost ztriskal a u jsme byla na policii..
Prosim zanechte anonym, nebo diskuzi smažte, chodi jsem synova macecha a nechci mit z toho od ex-manzela dusno.

Jinak ja bych ho pustila, jen kdyz tam budou rodice, jen bandu 16-letych ne

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
27.5.19 16:21
@Monchichik píše:
Ne, nepustila bych ho. Na víkend s kamarády na chatu, to je tak o průser, ještě s chlastem. Dokud jsem za něj zodpovědná já, tak má smůlu. A ani bych mu netolerovala jakékoliv pití alkoholu…Já jsem prostě zastáncem toho, že do 18 let pít nebude a ani ochutnávat to nebude ;).

No a pak se ti zryje na poprve do 18-ti do bezvedomi, I takove znam

• Citovat
  • Upravit
14377
27.5.19 16:22

@divine woman ono to až tak horké není. Zažila jsem u známé samoživitelky čtrnáctiletou, přiotrávenou alkoholem, z parku ji odvezla záchranka. Vypily s kamarádkou napůl láhev vodky, telata. Pozvala si je sociálka k vysvětlení a Policie vyšetřovala hlavně, kdo jim alkohol koupil, popřípadě prodal, ale jelikož se to stalo odpoledne ve všední den, matce nikdo vinu nedával. Holčina byla a dodnes je jinak naprosto bezproblémová, jen držela s kámoškou za jeden provaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
27.5.19 16:23

@Martina D. Na škole v přírodě už od té doby nebyli, byl na zájezdu v Anglii, tam fakt pít nemohl ;) na lyžáku prý někdo alkohol měl, na tábory nejezdí…na výlety normálně se školou jezdí, ale většinou jsou jednodenní, nikde nespí…to není, že by s nima on nejezdil, jezdí samozřejmě všude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
27.5.19 16:24
@Monchichik píše:
@_.Emilyyy hele, ani já ne :mrgreen: ale fakt je takovej, toho mám za odměnu ;)

No nebim jestli za odmenu kdyz v 16 hraje playstation odpoledne

• Citovat
  • Upravit
18154
27.5.19 16:24

Pokud se jinak chová dobře, ve škole funguje, doma poslouchá, nemá žádné průsery, tak bych ho pustila, v 16 už jsem taky tak chodila, to jsem byla ve druháku. Ale chlast bych mu rozhodně nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3007
27.5.19 16:25
@divine woman píše:
Mixela :pankac: to byla kocovina :mrgreen:. Na zábavách se dřív pilo normálně, ale bylo to volnější než dnes.
Svým dětem jsem alkohol do 18 nenalévala, maximálně symbolický přípitek. Nevím, proč by měly děti pít. Když je někde na diskotéce připité odchytne Policie a dá jim dýchnout, je z toho dobrý průser. Začne to vyšetřovat sociálka a domů přijde paní Zubatá.

Rozhodne bych sve mladistvé deti nepodporovala v piti alkoholu! Fakt, ze dnes jsou narazove kontroly ze strany policie na akcich pro pubose časté a nechtela bych v tomto smeru neco resit.Na druhou stranu, cim vic budu zakazovat, tim casteji se může stat, ze si ty deti proste daji nekde potaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
27.5.19 16:25

@_.Emilyyy na oslavách u kamarádů jsou i rodiče a nikde fakt dětem alkohol nedávají…já nevím, na jaké akci by to měl zkoušet? pije jen vodu a jeden druh čaje, občas má povolenou colu, nezkouší to, nechce a já mu to fakt nenabízím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
27.5.19 16:29

@Cizinka 999 já jsem nikde nepsala, že tomu mému je 16…a i kdyby, tak proč by nemohl hrát odpoledne playstation?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897

@Aduš8 Jak kde. Taky znám pár případů. Řešilo se na sociálce a také na obecních úřadech. A pro dotyčné to byla ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325

@Cizinka 999 no tak já doufám, že je vychovaný jinak…ale i kdyby, tak to nebude do bezvědomí…ale každopádně už to nebude protizákonné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí