Jak často si bere tchýně děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150066
20.12.17 09:43
@sunshine125 píše:
@Anna766 já si na ní vzpomenu kdykoliv během roku, na to nemusí být Vánoce :kytka: na ale ano, dárky pro ní mám :andel:

To je dobře. A promiň jestli to vyznělo jako poučování. :oops:
Já hlídám vnučku denně ale nejsem tchýně, tak je to asi něco jiného. Já právě dostávám často něco, i jen tak, květiny třeba. Od dcery a vnučky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
20.12.17 09:44

My jsme od rodiny daleko, ale kdybychom byli bliz, nasi by si maleho snad i adpotovali :mrgreen:, tchyne vubec, je uz starsi, zdravotne ne moc v poradku, sama mi rekla, ze uz by si na male dite netroufla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
20.12.17 09:45

Tak já mám naše 90 km a tchánovce 230 km, takže u nás je to jiný. Na noc je ještě nikdo neměl, hlídní spíš stylem, když jsme u některých z rodičů nebo oni u nás tak berou děti na cca 2 hodinky ven a my uděláme co je nutně potřeba bez nich, nebo je naopak necháme s prarodiči doma a vyrážíme třeba pro ty dárky pod stromeček. Děti mají 3 a 1,5 roku, až budou větší, hádám, že až budu chodit do práce tak hlavně o prázdninách je rádi odvezeme na týden, ale vozit je babičce na víkend takovou dálavu a za 3 dny pro ně zase jet je poněkud finančně náročný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
20.12.17 09:45

Tchýně si nebere děti nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
20.12.17 09:50

Tchyně si bere jen starší, cca 1× za měsíc, moje máma bydlí 100 km od nás a ta si bere taky jen starší cca 1× za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
20.12.17 09:51

@hrdas To jsi hodná, moje tchyně se necítí jako babička, za hlídání chtěla platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
20.12.17 09:54

@hrdas, tchyně nikdy, tchán se občas staví, zahraje si hry, jdeme do cukrárny, nejstaršího 3X do roka někam vytáhne ( oběd, výlet, výstava)… Naši hlídají, když potřebuji ( nejmladšího cca 2-3 hodiny, má 28 měsíců). Nejstaršího a dceru hlídali hodně, když jsem chodila do práce, takže od tří let…pokud bude maminka zvládat, bude hlídat i nejmladšího, ale méně, budu hledat poloviční úvazek… Tak malé děti mi hlídal jen chlap, mamka když to bylo nutné, lékař atd. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
20.12.17 09:55

U nas si nikdo malou nebere. Ani kdyz jdu k lekari nebo mam vyrizovani. Takze takovou tchyni bych brala vsema deseti. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
20.12.17 09:55

Tchanovci vubec, maximalne tam jezdime jednou za cas s detmi nebo jen manza s holkami, u nich jsou prednejsi kocky a tchyne preferuje drby a na to ja nejsem, ani deti tam nechteji byt. U mych rodicu v pohode, je to dano asi taky tim, ze bydlime v jednom dome, ale kazdy mame svoje, ale holky jsou tam vicemene nakvartyrovany porad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
20.12.17 09:56

Co já bych dala za to abych 1 krát týdne měla pro sebe. Mamka pracuje a tak si děti nebere a malá zatim ani nespala nikde jinde než doma a je jí 9 měsíců. Tvoje sncha můze být opravdu vděčná že si malého bereš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
20.12.17 09:59

16.mesicu syn.
Tchyne 2× v zivote na hodinu v kocaru.
Mamka tak cca 1Xmesicne 2-3 hod do kocaru a 1 sobotu mesicne nam hlida od 10-17 hod co jezdim2 na nakupy do Nemecka, aby nemusel s nama.
Na noc nikdy nebyl a doufam, ze nam ho bude mamka ochotna ohlidat v dubnu az se budeme stehovat..
Tchyne ciperna v duchodu, mamka pracujici.
Jeste edit. Vsichni bydlime v 1 malem meste. Tchyni pravidelne 1×tydne zvu, aby s malym na sebe byli zvykly. Ted u nas jako kazdorocne bude na stedry vecer. Velmi bych ocenila, kdyby ho treba na hodinku vzala. Ale bohuzel.

Příspěvek upraven 20.12.17 v 10:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
20.12.17 09:59

Naši tcháni si vnoučata neberou, ani když žebrá, že chce k babičce. Mají dům jak hrad a v něm si užívají sami dva nablýskané skleničky a učesaný trávník.
A naši jsou v paneláku a měli by je furt. POkaždé pomohou a nikdy neodmítnou, když je potřeba. Vzdálenost je skoro stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4798
20.12.17 10:00

@hrdas našim bych malou nesvěřila ani teď ve 2,5 letech, jedině pod dozorem a tchýně má malou asi tak jednou za čtvrt roku.. Slibovala že bude jezdit po práci pohlídat, ale byla tu jen dvakrát za celou dobu a pak jen říká, že má moc práce.. Myslím, že vaše snacha by měla slavit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
20.12.17 10:02

Moje mamka ke mně chodila často, to ještě pracovala a já měla zpočátku zdravotní problémy a malej málo spal a často se kojil, nestíhala jsem si ani moc uvařit a tak. Takže malý byl na ni zvyklý, od 7-8 měsíců ho hlídala někdy odpoledne, od 9 mes byla v důchodu a já dodelavala školu, závěrečná zkouška byla když měl 1 rok. Od 1 roku sem tam pohlídala v noci,1-2× měsíčně. U sebe na noc ho měla od 3 let. Brzo jsem měla druhé dítko, tak to se mnou byla skoro každý den, byli nároční. Teď přes rok pracuju, na směny, tak pomáhá pořád. Ale moje děti jsou jediná vnoučata a už je léta v důchodu, i když své aktivity má samozřejmě. Tchanovci si děti nebrali nikdy, jen jsme k nim jezdili 2× měsíčně na návštěvu. Je to tak dodnes, ale letos v létě tam kluci byli dva dny, bylo jim 5 a 7. Ale oni mají celkem 6 vnoučat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
20.12.17 10:04

@hrdas moje tchýně ani babička nehlídají vůbec, jen, když je tam i tatínek. Jedna je starší, druhá upracovaná a obě se bojí, že by hlídat rok a tři čtvrtě prcka nezvládly. Ale jen k tomu, že je na ní někdy vidět nespokojenost. To na mě taky. Taky tchýně klidně na mě může někdy vidět nespokojenost, i něco negativního prohodím. A později už jsem zase klidná v pohodě, však to je normální. Nesmíme být moc vztahovační. Nejsme roboti a já se taky občas cítím vyčerpaná, smutná či cokoliv. Tak něco hloupě prohodím. Ale ona taky. Mně to přijde normální. Házej to za hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová