Jak často si bere tchýně děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
120
20.12.17 12:38

Co bych za to dala jste super. Tchyně hlídá raději za peníze cizí děti a nebo hlídá švagrové takže hlídá tak 2× do měsíce ale jen to starší dítě no a moje máma je kapitola sama pro sebe ta hlídá tak 4× do půl roku a pouze půl den a pak poslouchám jak je hrozný je hlídat. Obě babičky v důchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
20.12.17 12:48

To docela koukam, kolik babiček se moc nezajímá o vnoučata.
Jednou týdně je fajn, myslim, že je to tak akorát.
U nás tchýně si bere starší dceru tak 1× za tři týdny na noc, mladšího zatim ne.
Moji rodiče hlídají málo, podnikají a o víkendech mají furt nějaké akce, takže času málo. Mamina pracuje z domova, takže když musim třeba v týdnu s jednim dítětem k doktoru, tak pohlídá to druhé, aby s námi nemuselo, za což jsme fakt ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
20.12.17 13:15

1 x týdně? Tak to jsi zlatá tchýně. Naše si malou nebere nikdy. Ale u nás je celkový nezájem, takže za skoro tři roky malou viděla asi šestkrát. Nestaví se, nezavolá. Minule tomu dala korunu tím, když volala manželovi, že něco potřebuje, tak se pro to staví. Asi za dvě hodiny volala, že stojí před barákem, ať ji to chlap donese, že ona nemá čas jít dovnitř. Tím jsme to už asi uzavřeli všichni a žádný zájem nečekáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
20.12.17 13:38

Díky všem za vaše názory, fakt mě to pomohlo ujasnit si to, díky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
20.12.17 13:54

K mé mamce jezdíme na návštěvu každou sobotu a ta si vždy nechá jednoho syna přes noc do neděle. Občas už od pátka. Tu sobotu i na pár hodin pohlídá oba a máme s manželem čas si někam zajet. Jinak mě ještě přijede jednou v týdnu navštívit a vezme kluky ven. Jednou je už měla oba i týden na prázdninách. :dance: :lol: Tchánovce máme 300 km. daleko. Ale zase jezdíme k nim na pár týdnů (jednou za 3 měsíce) a to máme taky celkem volno. Hlavně večery. Teď v létě měli staršího na týden. Jsem ráda za hlídací babičky. Bez nich by mě brzy zavřeli do blázince :lol: Kluci 2,5 roku a 1,5 roku :) PS: příští léto slíbili jak naši, tak manžela rodiče, že si děti vezmou k sobě na týden, tak už se moc těšíme :andel: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
20.12.17 13:59

@hrdas co bych dala za takovou babičku. Já tchyni neznám, manžel se s nikým ze své rodiny nestyka. Moje mamka chodi do práce, takže hlídá tak jednou za dva měsíce na noc a odpoledne téměř nikdy, není to přece povinnost hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
20.12.17 17:09

U nás téměř vůbec. A to jsou v důchodu. Mají svůj život a spoustu zájmu. My mezi ne bohužel nepatrime. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
20.12.17 17:17
@janoma píše:
U nás téměř vůbec. A to jsou v důchodu. Mají svůj život a spoustu zájmu. My mezi ne bohužel nepatrime. :,(

Ochuzují se sami.Ber to takhle :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.17 17:33

Tchýně si děti nebere vůbec. A moje mamka hlídá cca 5× do roka, kdyz jdu k lékaři. Nebo kadeřnici. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
829
20.12.17 17:42
@hrdas píše:
@janinat to je pravda, jen je trochu urážlivá, je takový benjamínek u nich v rodině, ale beru ji jaká je, jen mě tohle mrzí. Do ničeho se jí nepletu, bez ohlášení nezvoním, jen prostě pokud to není podle toh, jak by si to představovala, tak je na ní vidět nespokojenost. Ale říkám si, i když mě to mrzí, nebudu to rozdmychávat.

Nevšímala bych si toho, hlídáš dost často a nenech se zatlačit do toho, co chce ona. Je to její dítě a ne tvoje. Ona ti s něčím pomáhá, když je doma, taky toho máš dost, napeče ti třeba, nebo pomáháš jen ty jim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
20.12.17 18:02

Moje máma často, hodně, když je léto tak víc, v zimě tak 1×tý jinak i 2×,3×…když měla v létě dovolenou, měla ho 10 dní v kuse. Tchyně první dva roky vubec.Ted jak už je vetší tak se i sama ozve, že ho chce, což je pro nás velké překvapení a milé. Tak ho má taky tak 1× týdně, jinak většinou ochotně hlídají, když potřebujeme, jsme oba směnaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
20.12.17 18:05
@Kajak18 píše:
1 x týdně? Tak to jsi zlatá tchýně. Naše si malou nebere nikdy. Ale u nás je celkový nezájem, takže za skoro tři roky malou viděla asi šestkrát. Nestaví se, nezavolá. Minule tomu dala korunu tím, když volala manželovi, že něco potřebuje, tak se pro to staví. Asi za dvě hodiny volala, že stojí před barákem, ať ji to chlap donese, že ona nemá čas jít dovnitř. Tím jsme to už asi uzavřeli všichni a žádný zájem nečekáme.

u nás to bylo první 2 roky taky přesně takhle plus když máme manželovo kluky jednou za 14 dní na víkend, tak zazvonila a my si museli dojít pro to dolu nebo kluci.Ted se naštěstí celkem polepšila, jak píši výše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
20.12.17 19:28

Fascinuje mě, jak některé z vás berou jako povinnost prarodičů hlídat vnoučata. A jejich kvalitu posuzujete podle toho, kolik volného času bez dětí vám vytvoří. Oni už své děti vychovali a mají teď právo užít si zasloužený klid. Jako byste neviděly, jak vás dítě vyčerpá ve 30 a jak to musí tím pádem jim dát zabrat v 60.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
20.12.17 19:41
@misuled píše:
Fascinuje mě, jak některé z vás berou jako povinnost prarodičů hlídat vnoučata. A jejich kvalitu posuzujete podle toho, kolik volného času bez dětí vám vytvoří. Oni už své děti vychovali a mají teď právo užít si zasloužený klid. Jako byste neviděly, jak vás dítě vyčerpá ve 30 a jak to musí tím pádem jim dát zabrat v 60.

Ale takhle to není. Jasně, že člověku bodne, když si může něco v klidu vyřídit bez dětí, ale mě osobně to mrzí spíše za ty děcka, že prostě neznají takový ten čas s babičkou, jako jsem třeba zažvala já. Ano, oni už své děti vychovali, ale velmi často za vydatné pomoci svých maminek a tchýní - což tak nějak neamjí potřebu oplatit na svých vnoučatech. Spíš je to smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
20.12.17 19:52

Já musím říct ještě takový poznatek. Také jsem se setkala s jednou paní, která moc hlídat nechce. Vnouče miluje, ale proste je pohodlná a chce ho vidět často, ale pouze pod dozorem rodičů. Tato paní když měla děti malé, tak ji pomáhala maminka a hlídala pořad! Řekla bych, ze je měla pořad na krku a ona hlídat nechce, ironie. Já chápu, ze si své děti vychovala, ale proste by to mělo nějak fungovat. Ne tak, aby chudáci prarodiče měli vnoučata na krku pořad. Bohužel to pak dopadne tak, ze až oni jako velmi staří budou chtít pomoc, tak jim také nikdo nebude chtít pomáhat a není se čemu divit. Mělo by to být k oboustranne spokojenosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová