Jak často si bere tchýně děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
307
21.12.17 09:08

Mě prostě šlo o to, abych se ujistila, že nedělám něco špatně, že jednou za týden když si vezmeme malýho je v normě. Dnešní doma je taková, že naše generace se musí starat jak o své rodiče (našim 80 a 77), chodit do práce skoro na celý den a i když je dcera vcelku samostatná, tak stejně musím prostě stíhat vše. V práci jsou velké tlaky a to nepíšu ani to, že manžel je třeba na práci 4 týdny pryč. takže je vše na mě. No snažím se n ějak vše pokrýt a tak mě to přišlo vcelku líto, jak se snacha tváří, že je unavená, že vlastně jí nikdo nepomůže. A to jsem ani nenadhodila to, že syn jí dost pomáhá, vaří a dokonce peče :D. Ale vztahy udržuji snad dobré, stále mě říká, že lepší tchýni nemohla chytnout :lol:. Ovšem poznámku s tím, že si vlastně od malýho vůbec neodpočine si neodpustí… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
21.12.17 09:12
@hrdas píše:
Mě prostě šlo o to, abych se ujistila, že nedělám něco špatně, že jednou za týden když si vezmeme malýho je v normě. Dnešní doma je taková, že naše generace se musí starat jak o své rodiče (našim 80 a 77), chodit do práce skoro na celý den a i když je dcera vcelku samostatná, tak stejně musím prostě stíhat vše. V práci jsou velké tlaky a to nepíšu ani to, že manžel je třeba na práci 4 týdny pryč. takže je vše na mě. No snažím se n ějak vše pokrýt a tak mě to přišlo vcelku líto, jak se snacha tváří, že je unavená, že vlastně jí nikdo nepomůže. A to jsem ani nenadhodila to, že syn jí dost pomáhá, vaří a dokonce peče :D. Ale vztahy udržuji snad dobré, stále mě říká, že lepší tchýni nemohla chytnout :lol:. Ovšem poznámku s tím, že si vlastně od malýho vůbec neodpočine si neodpustí… :roll:

Tak to hoď za hlavu. Bereš si vnoučka jak můžeš. Asi i celkem pravidelně, takže si snacha může naplánovat oddych nebo tak. Netrap se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
21.12.17 11:59
@cverunka píše:
Přesně tak. Já si myslím, že je to tím, že netuší, jaké to je, když nemáš nikoho k ruce a s dětmi si musíš za všech okolností poradit sám, protože to nikdy nezažili a měli vždy postaráno. Nejlepší je, když pak od nich slyšíš, jak to měli těžké, že sami vychovali děti, blabla… A pak babičky řeknou, jak si brali v práci dovolenou, aby hlídali a jak tam měli děcka celé prázdniny. No, někdo prostě rychle zapomíná.

Tak tohle je úplně přesný :D. Já byla u babi celé dětství, rodiče si ani moc nepamatuju, spíš pořád s babi a dědou na chtě nebo u druhý babi :D. Občas jim to závidím, měli víkendy volný pořád :D. Já měla volný jeden za tři roky :D.

• Citovat
  • Upravit
14075
30.12.17 10:25

@lucillee čtu to až teď. To je opravdu smutné :( mě se líbí jak se všichni bráni, jak mají své zájmy a své životy. Tak až budou oni potřebovat, tak mladý budou mít také své životy ;-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
13.1.18 10:24

@hrdas Tak to jste dobrá moje tchyně nechodí s dětmi nikam. Jen sedí doma, žere a čumí na TV seriály. Nekupuje ani dárky. A to je na už v předčasném důchodu takze doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
15.1.18 09:39

@Kalatata Díky, no o vánocích jsme měli malého na 2 dny s přespáním a ted po Silvestru 3× na odpoledne, zrovna včera na celé odpoledne. Tak snad je snacha spokojená, stále si ztěžuje, jak je unavená a přitom má zlatého chlapečka… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
15.1.18 13:04

Škoda že nejde aby jsi to přečetla že je tu plno maminek které by vás platili zlatem kdyby takovou tchyni měli. Bohužel svět je v tomhle ohledu divný. Lidé kteří se snaží nikdy nebudou bohužel nikdy ocenění tak jak by jsi to zasloužili. A ti co nic nedělají mají plno keců a pomluv na ty kteří se snaží a furt nemají dost… Tak jeďte na 14 dní pryč a uvidíte že pak bude ráda že jste opět doma protože snad zjistí že to není samozřejmé to hlídání. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
15.1.18 13:12
@hrdas píše:
Mě prostě šlo o to, abych se ujistila, že nedělám něco špatně, že jednou za týden když si vezmeme malýho je v normě. Dnešní doma je taková, že naše generace se musí starat jak o své rodiče (našim 80 a 77), chodit do práce skoro na celý den a i když je dcera vcelku samostatná, tak stejně musím prostě stíhat vše. V práci jsou velké tlaky a to nepíšu ani to, že manžel je třeba na práci 4 týdny pryč. takže je vše na mě. No snažím se n ějak vše pokrýt a tak mě to přišlo vcelku líto, jak se snacha tváří, že je unavená, že vlastně jí nikdo nepomůže. A to jsem ani nenadhodila to, že syn jí dost pomáhá, vaří a dokonce peče :D. Ale vztahy udržuji snad dobré, stále mě říká, že lepší tchýni nemohla chytnout :lol:. Ovšem poznámku s tím, že si vlastně od malýho vůbec neodpočine si neodpustí… :roll:

nechceš mi dělat tchýni? ta moje si ted svého druhého a posledního vnuka pochovala v jeho půl roce poprvý a to celých pět minut, ale je to její smůla ona přichází o zážitky, jen kdyby alespon nevykládala jak tu je pořád a neustále opatruje pak mi všichni říkají jak se mám úžasně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
15.1.18 14:35
@misuled píše:
Fascinuje mě, jak některé z vás berou jako povinnost prarodičů hlídat vnoučata. A jejich kvalitu posuzujete podle toho, kolik volného času bez dětí vám vytvoří. Oni už své děti vychovali a mají teď právo užít si zasloužený klid. Jako byste neviděly, jak vás dítě vyčerpá ve 30 a jak to musí tím pádem jim dát zabrat v 60.

Tady nikdo neříká, že je to povinnost, spíš tu cítím zklamání z nezájmu. Prostě aby si spolu užívali, ta nejmladší a nejstarší generace. Ale děvčata neházejte flintu do žita, třeba to přijde později, budou spolu jezdit do zoo, k vodě nebo jen tak chodit na zmrzlinu. Ono je to těžké, spousta prarodičů ještě dělá, a přece jen ta únava už je dost velká, tak jsou rádi, že mají o víkendu klid. Zkuste je třeba spíš pozvat, uvařte kafe nebo udělejte v létě grilovačku, anebo jděte všichni na procházku se závěrečnou kavárnou a je. Hlavně se snažte ten styk nějak udržovat a třeba i vypěstovat. Je to pracné, já vím, ale určitě to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
15.1.18 20:23
@hrdas píše:
@Kalatata Díky, no o vánocích jsme měli malého na 2 dny s přespáním a ted po Silvestru 3× na odpoledne, zrovna včera na celé odpoledne. Tak snad je snacha spokojená, stále si ztěžuje, jak je unavená a přitom má zlatého chlapečka… :roll:

Mě to trošku přijde, promiň mi, že jste obě stejné. Ona si stěžuje, ty si ale taky stwžuješ…tak snad máte toho malého proto že ho máte rádi ne? Ne aby snacha byla či nebyla spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
16.1.18 07:40
@Anna766 píše:
Mě to trošku přijde, promiň mi, že jste obě stejné. Ona si stěžuje, ty si ale taky stwžuješ…tak snad máte toho malého proto že ho máte rádi ne? Ne aby snacha byla či nebyla spokojená.

Tak to určitě ne, já se malého tzv. nezbavuju, můj dotaz zněl, jak často míváte hlídání od tchýně… Jsem šťastná, když ho mám a měla bych ho častěji, ale čas mě to opravdu nedovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
16.1.18 08:10
@hrdas píše:
Tak to určitě ne, já se malého tzv. nezbavuju, můj dotaz zněl, jak často míváte hlídání od tchýně… Jsem šťastná, když ho mám a měla bych ho častěji, ale čas mě to opravdu nedovolí.

Myslíš že se ho snacha „zbavuje“?Že jí doma leze na nervy?
Chápu že hlídáš jak časově můžeš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
16.1.18 08:33

@Anna766 právě proto jsem se na toto ptala. Když je u nás, nebo my u nich, stále vykřikuje, kdo si ho odveze, nechce si ho někdo vzít…a poznámky typu už jsem vyřízená, unavená…takže i z toho jsem byla taková vykolejená a proto jsem se ptala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
16.1.18 08:49

Tchyně si děti sama od sebe nebere nikdy. Kočár s 9 měsíční dcerou měla venku 3×, pokaždé jen na naše vyžádání. Starší dcera tam občas zůstane na odpoledne, ale teď už tam dlouho nechtěla. Děti vidí cca 1-2× měsíčně na 2 hodiny, když k ní manžel s nimi dojede. Mladší si ani nepochová, se starší si nehraje a nijak se jí nevěnuje. Možná když jsou tam sami, těžko říct :nevim: Bydlíme v jednom městě, kousek od sebe. Nepomohla ani v těžkém období po narození mladší dcery, která je hodně náročná, prakticky jenom řve, k tomu starší dítě a manžel se potřeboval učit na závěrečné zkoušky ve škole. Celé šestinedělí se neukázala. Moje máma je poklad. Hlídá kdykoliv může, děti si bere hodně často. Přijde ze služby (24h v práci) a hned si u sebe nechává děti na celý den. Díky její pomoci jsem se z té mladší ještě nezbláznila. Do práce chodí obě, moje máma je o pár let starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
17.1.18 21:02

Ahoj, moje tchyne hlidala naseho 2,5 leteho syna 3×, takze to vychazi 1× za rok a to max na pul dne. Neni to jeji povinnost, ale vysostne pravo, ktereho nevyuziva. Nabizela jsem ji to xkrat, ona to pokazde zrusila, tak jsem to po 5 pokusu vzdala a na hlidani se neptam. Respektuji to, ale nechapu. Nepracuje, takze cas ma. Bydlime cca 40min od sebe, takze ani tady prekazka neni. Od znamych vim, ze se casto vymlouva, ze je vytizena babicka a proto nemuze nekam prijit. Je lina, rada sedi doma a pije kafe u televize, dost casto se vymlouva i z besidek a oslav. Nehlida ani deti od svagrove, proste to tak ma. Jeji vec, ona uz mladsi a v lepsi sile nebude a deti znova male taky nebudou. O krasne momenty prichazi ona, ne ja. Ano, na zacatku me to strasne stvalo. Ale ted uz to beru z druhe stranky a jsem rada, ze mi aspon nikdo nestoji za zadkem a nekeca mi do toho a ja si delam v klidu vse podle sveho. S zadnou pomoci od ni nepocitam, proste to tak je a hotovo. Velmi pomahaji moji rodice, i kdyz bydli 200km daleko, tak hlidaji pravidelne tak 1-2× za mesic na cely den a naprosto nam to vyhovuje. Syn je miluje a je tam moc rad, berou si ho i na cely vikend, nemaji problem prijet za nami, kdyz jsem nemocna nebo mam nejake pochuzky. Proste uzasna babi s dedou, kterych si strasne vazim a snazim se jim i ja co nejvic pomahat. Vim, ze to neni samozrejme, kor kdyz oba jeste pracuji, maji sve zajmy a psa. Nevim, co bych si bez nich pocala a doufam, ze jim to budu moci jednou oplatit a uz ted se o to snazim a vzdy, kdyz u nich jsme s necim pomuzeme, dovezeme nakup atd. A nesmim zapomenout zminit meho na 1000% fungujiciho manzela. Bez toho bych to nedala uz vubec! Takze nejake hlidani od tchyne mi ani nechybi, jsme tak zvykli a je nam fajn :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová