Jak často si bere tchýně děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24288
20.12.17 10:06
@hrdas píše:
@janinat to je pravda, jen je trochu urážlivá, je takový benjamínek u nich v rodině, ale beru ji jaká je, jen mě tohle mrzí. Do ničeho se jí nepletu, bez ohlášení nezvoním, jen prostě pokud to není podle toh, jak by si to představovala, tak je na ní vidět nespokojenost. Ale říkám si, i když mě to mrzí, nebudu to rozdmychávat.

@hrdas ale to co jsem vytučnila je její problém, ne tvůj. Pokud má pocit, že by jste mohla více, má si o tom s vámi promluvit. Vy také máte právo říci, ne, více hlídat nebudu, nemohu.
Podobně urážlivá, jak je vaše snacha, je moje tchýně. Také jsem přemýšlela co jsem udělala špatně, co bych mohla více apod., ale přišla jsem na to, že se stejně nezavděčím. Takže se snažím jí pomoci, zeptám se, zda něco nepotřebuje, ale její nakvašený obličej se snažím neřešit a nepřipouštět si k tělu, zdeptalo by mě to a sebralo by mi to veškerou energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
20.12.17 10:08
@hrdas píše:
No a já jsem právě volala se snachou, jede k nim můj manžel, máme u nich stojan na stromek. Má rád děti, už i sám si ho vzal na vození, jen se musí krapet popostrčit :). Říkala jsem jí, at se zeptá, že by s ním klidně manžel jel. A ona hned, že se teda nebude doprošovat, bylo vidět, jak si myslí, že by ho hned udala, ale vlastně o něj nestojíme… :roll: Tak nevím, mrzí mě to, ale v dnešním shonu (na Štědrý den se u nás schází celá rodina i s našima, mou tchýní a samozřejmě synova rodina taky) to prostě nedávám, ještě jsem do pátku v práci..Ale vidím, jak píšete, že jsem skoro vzorná babička :potlesk:

Tohle bych si teda tchýni nedovolila říct ani omylem. Já jsem ráda, když nám někdo děti pohlídá, teď žijeme v zahraničí, tak je to složitější, ale když jsme byli v Čechách, tak to fungovalo na bázi (ale jen s jedním dítětem) - jeden den z víkendu + noc u jedněch rodičů a další víkend u druhých. Tchýně bývala ochotnější než moje máma, ta měla staršího plný kecky, jak zlobí, neposlouchá, brzo vstává. Občas jsem jí to taky měla za zlý, když ona do práce už moc nechodila (dělá z domova) a já každý ráno vstávala po 5 a šla do práce. Ale takhle to holt bylo, teď jsme jim ještě vzácnější, takže se měsíc v létě střídali oboje prarodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
20.12.17 10:09

@belladonna díky, no já vím, jsme jen lidi, ale až bude větší i manžel se už těší, jak ho budeme mít na víc výletů. Jsme takový akční oba dva..jen jsem každý den skoro do pěti v práci a manžel jezdí mimo bydliště do práce, tak se to fakt nedá víc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.17 10:12

@hrdas

Mám děti 6 a 9 let. Dosud si je nikdo nevzal. Nikomu nenabízim. Jsem spokojená.

• Citovat
  • Upravit
1663
20.12.17 10:13

U nas by si syna 6let babicka brala porad jak ma volno hned by si ho brala az to musim trosku korigovat jinak by tam byl vic nez doma :lol: tchan jak jde na prochazku se psem tak po kazde vola jestli ho ma vzit ven. v tomhle si nemuzu ani na jednoho stezovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
20.12.17 10:13

U nás 18 měsíčního chlapečka ještě neměli musela bych přijít já s prosíkem a to nechci, takže si ho neberou, samotní si nepřijdou, neřeknou, že by chtěli, bydlí od nás asi 5 km a pokud ho nepřivezu ukázat přímo k nim, tak ho nevidí, protože se u nás stavují pouze velmi výjimečně. Takže já bych za takovou babičku byla vděčná. A starší děti u nich kdysi (před pár lety) byly na spaní - dopadlo to tak, že jsme pro ně v 11 v noci jeli, prý byli moc divocí, tak je děda vyhodil. Od té doby tam už nespali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
20.12.17 10:15

Tchýně mi hlídala děti asi 3× a to jsme je jí doslova vnutiti (děti mají 13 a 7 let). Ani k nám moc nejezdí asi tak 2× do roka a to bydlíme 15km od sebe. Rodiče mi s dětmi pomůžou dle potřeby. bydlíme v jednom domě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
20.12.17 10:22

Tchyně vubec a moje mamka která uz ma pokročily důchodový věk si bere kluky jednou do měsíce přes noc.. mimino hlídá kdyz potrebuju na hodinku neco zaridit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12708
20.12.17 10:28

U nás tchánovci v průměru jednou za 2-3 měsíce, podotýkám ale, že zase na celý víkend, od pátku do neděle. Moji rodiče na to víkendový hlídání moc nejsou, ale zase bydlí blízko a v případě potřeby (lékař apod.) pohlídají nebo vyzvednou ze školky. Hlavně můj táta, ten si rád bere děti ven, když je hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
20.12.17 10:31

Tchyni bohužel už nemám, ale tchán je takový ten „logistický“ dědeček :mrgreen: On děti vyzvedne z MŠ, ZŠ, kroužku, když je potřeba. Že by některé vzal někam na výlet, do ZOO, muzea,…to ne. Ale na chlapa funguje luxusně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
20.12.17 10:34

Tchýně si ho ještě vůbec nevzala :D. Máma si ho bere tak jednou za dva měsíce na víkend. Budou mu tři.

• Citovat
  • Upravit
1100
20.12.17 10:40

U nas každý tyden minimálně jednou, jak volno dovolí, jelikož jsou všichni pracující. Jednou do měsíce i s přespanim na dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
20.12.17 10:40

Jsi naprosto skvělá, nám nehlídá nikdo, jsou vytížení a o víkendu je nechci otravovat, aby si odpočinuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
20.12.17 10:41

U nás moje máma víceméně nehlídá, přes noc tam byl jednou (možná dvakrát?) a to mu je šest. Ona je taková babička na baterky, ráda se pochlubí mezi kolegy nebo kamarády, jak má s námi úžasné vztahy (doneslo se to ke mě), ale když přijde na věc, tak věčně „nemá čas“ nebo „zrovna se to nehodí“ :nevim: Neřeším, nepřepínám, já s ní takový suprvztah taky nemám, tak mě to ani nepřekvapuje.

A tchýně jak kdy, některý měsíc každé pondělí (vyzvedává ze školky), jindy se nevidíme třeba měsíc dva, protože se to prostě tak sejde. A spává u ní v průměru jeden až dva dny v měsíci - někdy jeden víkend, někdy vůbec, někdy i čtyři dny. Prostě jak zrovna potřebujeme :mrgreen: Funguje celkem na zavolání, to musím uznat, klobouk dolů, odmítla mě snad jen jednou, když sem si vymyslela víkend na poslední chvíli, a oni už měli naplánováno jet mimo město. V tomhle je zlatá.
Když se nevidíme delší dobu, tak sama zavolá, jestli se nesejdem nebo jestli nechcem přijet na oběd. Rekla bych, že to máme prostě tak na pohodu.

A k tvému nastavení - no jestli máš prcka každý týden, tak bych řekla, že je to dost a mladí by si neměli stěžovat, že je jim to málo. Nejsi žádná hlídací služba, abys suplovala chůvu třikrát do týdne, pokud sama nechceš, takže hlídej jak ti to vyhovuje. Jestli má snacha prcka jednou v týdnu u tebe a jednou s jejíma rodičema, tak si myslím, že má svého volného času požehnaně :lol:
Jiné by to asi bylo, kdyby potřebovala vykrývat např. odpolední směny…

Příspěvek upraven 20.12.17 v 11:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
20.12.17 10:44

Tak já ji celkem chápu. Nemyslím to zle, samozřejmě bych nikdy nic neřekla, ale doma se o tom bavíme. Moje tchyně je super. Pracuje + má svých aktivit hodně. Ze začátku nechtěla hlídat skoro vůbec, jen občas když už mu bylo několik měsíců, tak jsme šli aspoň na večeři. Po roce věku syna už hlídá víc a snaží si ho vzít také týdne na odpoledne. Někdy to vyjde a někdy ne. Vychází to tak na 3 h odpoledne. Spal už u nich několikrát, protože teď už je to lepší. Teď má volno, tak je to super, jinak je taky doba, kdy nehlida docela dlouho. Proste jak má čas. Oceňuji, ze hlídá hlavně když jdu k doktorovi. Moje máma vůbec, bohužel. Já samozřejmě syna nikomu necpu, ale myslím si, ze by babičky fungovat měly, pokud jsou normální vztahy. Samozřejmě ne tak, aby ho babicka měla na krku pořad, jako to bylo dříve. Přijde mi, ze spousta lidi si jede na své triko i v rámci rodiny. Já se časem na vnoučata moc těším a určitě pomůžu, mělo by to tak být všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová